dijous, 29 de març del 2007

Sabadell estrena la nova àrea de jocs adaptats al parc del Taulí, única a tot Catalunya

Sabadell. El proper dissabte 31 de març, s’obrirà al públic una nova àrea de jocs adaptats al parc del Taulí de la ciutat per tal que puguin gaudir aquells nens i nenes, i també adults, amb algun tipus de discapacitat, sigui física, psíquica o sensorial. Es tracta d’un espai únic a tot Catalunya, tant per les dimensions —1.200 m²— com per les seves característiques. L’objectiu de la nova àrea de jocs és estimular els sentits, la comunicació, l’aprenentatge i el desenvolupament de la capacitat creativa dels infants. L’àrea de jocs infantils s’adapta a les necessitats de les diferents discapacitats i multidiscapacitats: físiques sensorials, físiques motòriques i d’altra banda, psíquiques o cognitives i està pensada perquè tots els infants hi puguin jugar. L’àrea de jocs adaptats té dues zones: una de jocs dinàmics i una altra de jocs estàtics. La primera tindrà un tobogan accessible per fer la transferència des de la cadira de rodes al tobogan, un joc de presses, un gronxador de fusta, un carrusel d’integració amb un arc de seguretat, un carrusel satèl·lit, un balancí, una molla i un transmissor d’ones. Pel que fa a l’àrea de jocs estàtics, inclou una taula integradora per a jocs, dues gandules, un pannell de jocs, un disc giratori, un piano de fusta, un camí de diferents textures i un sorral. L’àrea de jocs està envoltada per una tanca de fusta i les dues àrees estaran diferenciades per un vial.

Entra en funcionament un nou aparcament per a 50 vehicles a la plaça de la Fàbrica Nova

Castellar del Vallès. La plaça de la Fàbrica Nova compta, des d’aquest cap de setmana, amb una nova zona d’aparcament. La zona d’estacionament està situada al costat del carrer de Pedrissos, té cabuda per a una cinquantena vehicles, i és pública i gratuïta. Els treballs, que es van iniciar a finals del mes de gener, han consistit en l’arranjament del ferm existent i la pavimentació de la zona. A més, s’ha fet una nova canalització de les aigües. Amb aquesta nova zona de pàrquing, es pretén facilitar l’accés a la plaça de totes les persones que s’hi acosten.

La gent gran de Barberà ja ha tornat de Cazorla, el primer viatge del Programa Turisme Cultural

Barberà del Vallès. La Regidoria del Programa de la Gent Gran organitza, any rere any, el Programa de Turisme Cultural per aquest col·lectiu per tal d’ oferir a les persones de la tercera edat uns dies d’oci, tranquil·litat i vacances. Enguany les destinacions organitzades són Carzorla, Costa Azahar (Castelló i València), la Costa d’Alacant i el Pirineu Navarroaragonès. Així, el passat 19 de març, més de quaranta persones, acompanyades per la regidora del Programa per la Tercera Edat, María Mercedes Sánchez, i per diversos dinamitzadors, van viatjar a la Serra de Cazorla per conèixer diversos indrets del aquest Parc Natural que té una extensió aproximada de 214 mil hectàrees. La gent gran va poder visitar el patrimoni cultural i natural de La Iruela i els parcs de Segura i Las Villas, i municipis com Jaén, Linares, Úbeda, Baeza, Iznatoraf i el Santuari de la Fuensanta.

Aprovat el conveni entre la UAB i el consistori per desenvolupar el projecte Campus Itaca

Barberà del Vallès. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha aprovat, un any més, i per unanimitat, el conveni de col·laboració institucional entre la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Barberà del Vallès per poder portar a terme el Projecte Campus Itaca. Campus Itaca és un programa socioeducatiu organitzat per la UAB en conveni amb el consistori adreçat a joves barberencs i d’altres municipis, que per diferents motius no se senten motivats per seguir estudiant. Amb aquest projecte es vol estimular als participants a a continuar estudiant després d’acabar l’etapa d’ensenyament secundari obligatori. S’adreça a alumnat amb bones capacitats però que, pel seu entorn familiar i social o per altres motius, no se sent atret ni motivat per l’opció de continuar amb els seus estudis. El programa, que es porta a terme durant els mesos de juny i juliol, consisteix en una estada diurna de nou dies laborables a la UAB, durant els quals els nois i noies fan activitats ben diverses que van des de les més acadèmiques i de suport a l'estudi com també artístiques i lúdiques.

Comencen les obres d’un nou accés des de la C-59 a polígons de Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans

Montcada i Reixac. Avui han començat les obres per a millorar l’accessibilitat des de la C-59 a cinc polígons als termes de Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, que suposaran una inversió de 7,7 milions d’eurus. Els treballs consistiran principalment en la construcció d’un enllaç a diferent nivell a la C-59 i en l’ampliació de la carretera. Aquesta actuació comportarà una millora significativa en la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit ja que permetrà eliminar la parada i el gir a l’esquerra que actualment han de fer els vehicles que volen accedir al sector industrial. Les primeres tasques que es duran a terme corresponen a la desbrossada dels terrenys i la preparació dels desviaments de trànsit, que es faran efectius després de Setmana Santa. Es preveu que les obres tinguin un termini de 12 mesos.

dimecres, 28 de març del 2007

Inauguració de la nova escola bressol Mitja Costa

Montcada i Reixac. El proper divendres 30 de març s’inaugurarà una nova escola bressol municipal al barri de Terra Nostra. Aquest nou equipament està ubicat a l’edifici que ocupa el CEIP Mitja Costa, on fins ara estava la direcció del centre. Amb la seva posada en funcionament, el proper 10 d’abril, Montcada i Reixac disposarà de dues escoles bressol municipal, la primera d’elles es la inaugurar el novembre de 2004 al barri de Can Cuiàs. La nova escola bressol tindrà una capacitat per a quaranta-un infants d’entre 4 mesos i 3 anys. L’equipament disposa de prop de 300 metres quadrats d’espai interior i 171 més de pati.

dimarts, 27 de març del 2007

El Circ Medrano de París desplegarà el seu nou espectacle a Sabadell

Sabadell. El prestigiós Circ Medrano de París visitarà la ciutat de Sabadell el proper mes de maig, durant el qual farà un total de 8 funcions en 5 dies. Els artistes presentaran el seu nou espectacle, Les estrelles del Circ de Moscou. Aquesta nova proposta arriba després que la direcció del circ hagi ampliat la seva estada a Catalunya per commemorar el seu 110è aniversari i atès l’èxit de públic que han tingut fins ara: més de 27.000 espectadors en els darrers dos anys. El nou espectacle, de dues hores de durada, presenta un conjunt de 12 grans atraccions internacionals. D’una banda, hi haurà importants figures del circ europeu i, d’altra banda, una selecció de grans atraccions procedents del CIRC de MOSCOU: la troupe Zhuk d’acròbates a les barres fixes, Alexander Rudenko volant sota la cúpula amb les cintes, el grup de vaques ensinistrades, el duo de transformistes Mitin a més de tigres i lleons blancs, mags o elefants ensinistrats, entre d’altres. La funció es realitzarà els dies 10 de maig a 2/4 de 9 del vespre, l’11 de maig a les 7 de la tarda i el 14 de maig a les 6. A més, durant el dissabte 12 de maig es realitzaran 3 funcions: a les 12 del migdia, a les 5 de la tarda i a les 8 del vespre; i el diumenge, 13 de maig, hi haurà una funció a les 12 del migdia i una altra a les 6 de la tarda.

Castellar celebra aquest cap de setmana la 3ª Fira de la Mascota

Castellar del Vallès. L’Espai Tolrà i la plaça de la Fàbrica Nova acolliran aquest cap de setmana la 3a Fira de la Mascota de Castellar del Vallès. De 10 a 14 i de 17 a 20 hores, podrem trobar-hi nombroses activitats relacionades amb el món de les mascotes, i d’altres activitats específiques de gossos, gats i cavalls. Una quarantena d’establiments seran presents a la fira. Entre ells, veterinaris, botigues de complements per a animals de companyia, centres canins i d’ensinistrament i establiments distribuïdors d’alimentació animal exposaran els seus productes o serveis. A més dels estands i com en anteriors edicions, hi ha programades també diverses exhibicions i concursos durant tot el cap de setmana. Altres activitats programades són el concurs infantil Nen amb Gos i el concurs popular per a gossos sense raça. Els horaris de les activitats i exhibicions els pots trobar a www.castellarvalles.cat.

La tercera Setmana de la Solidaritat es clausura amb un gran èxit de públic i participació

Sant Cugat del Vallès. La tercera Setmana de la Solidaritat, que aquest any duia per lema “Aposta pel consum responsable”, ha comptat amb un gran nombre de participació, fet que la consolida com un atractiu important per a la ciutat. Les activitats que han tingut més participació de públic han estat el Seminari de Formació sobre biocombustibles, celebrat el dissabte dia 10 al Casal de Joves TorreBlanca, els espectacles del Drap-arie Musical, en què el reciclatge de deixalles permetia fer una representació ben original, i l’obra de teatre del Taller de Teatre de la Unió Santcugatenca, representada al Casal Cultural de Mira-sol. L’objectiu de la proposta d’enguany ha estat fer un cop d’ull als hàbits de consum i reflexionar sobre el fet que una altra forma de consumir és possible. Amb aquesta intenció, s’han pogut veure des d’espectacles teatrals fins a pel·lícules, exposicions o participar en tallers teòrics, així com en xerrades i tertúlies.

Èxit de la Nit Astronòmica

Ripollet. El passat dissabte a la nit es van aplegar un centenar de persones a la Casa de Natura de Ripollet per assistir a la conferència d’introducció a l'astronomia, a càrrec de l’Associació Astronòmica de Sabadell. En aquesta conferència es van descriure els astres o conjunts d'astres més destacats de l'univers, posteriorment va tenir lloc l'observació amb telescopi de la lluna, Saturn, i altres constel·lacions. Mentre els adults gaudien de l’espectacle es van organitzar uns tallers relacionats amb la natura per als més petits. Aquesta ha estat una de les activitats que la regidoria de Medi Ambient ha organitzat aquesta primavera amb la voluntat d’informar a la ciutadania de les actituds responsables amb el medi i hàbits individuals més sostenibles.

Montcada i Reixac inaugura el seu segon CAP

Montcada i Reixac. El nou centre de salut de Montcada i Reixac, el CAP Les Indianes, situat al camí de la Font Freda, 9 serà inaugurat oficialment el proper divendres 30 de març. L’acte serà presidit per la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, i comptarà amb la presència de regidors del Consistori. El nou centre de salut, el segon de la ciutat, formarà part de l’Àrea Bàsica de Salut Montcada i Reixac 2 i oferirà servei a 11.638 veïns de les zones de Pla d’en Coll, Mas Rampinyo, Carrerada, Terra Nostra, Mas Duran i Can Pomada. Comptarà amb una plantilla prevista de set metges de medicina general, dos pediatres, nou diplomats en infermeria, un odontòleg, un ginecòleg, una llevadora, un auxiliar d’infermeria i set auxiliars administratius, que s’aniran incorporant properament en funció de les necessitats. Properament l’Institut Català de la Salut enviarà una carta informativa als veïns de la zona d’influència del nou centre de salut.

AVAN es presenta a Sant Quirze del Vallès amb la conferència

Sant Quirze del Vallès. L’associació AVAN organitza per aquest dimecres 28 de març, a les 19h, la conferència de divulgació científica que porta per títol Lewy, Parkinson i Alzheimer: tres entitats agermanades, a càrrec del neuròleg i president de l’AVAN, Dr. Miquel Aguilar, i de la neuropsicòloga i col·laborada d’AVAN, Sra. Noemí Calzado. La xerrada tindrà lloc al Centre Cívic Can Feliu de Sant Quirze del Vallès. La conferència s’emmarca en la presentació en societat i en l’inici de les activitats de la nostra associació en aquest municipi, després de l’acord al que varen arribar l’AVAN i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Un nou punt d’atenció que es posarà en funcionament durant el mes d’abril i que oferirà assessorament, informació i suport psicològic i grupal, entre d’altres serveis, als habitants de Sant Quirze.

Una vintena d'escriptors presentaran la seva obra a Rubí fins el maig

Rubí. Maruja Torres, Guillermo Rocafort, Gisèle Corboud, Asha Miró, Alvaro Moreno o Elisabeth García són alguns dels 23 escriptors que passaran per Rubí entre el 28 de març i el 29 de maig per donar a conèixer les seves darreres obres a través de la signatura de llibres, de conferències, de tallers de lectura o de tertúlies cafè. Ho faran a diversos espais de la ciutat i dins les activitats programades per l’Ajuntament de Rubí per fomentar la lectura coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi. A més, Rubí enguany és la ciutat escollida per fer el lliurament del premi literari Voces el pròxim 28 de setembre. La presentació d’aquest certamen que convoca l’editorial Cálamo produccions literàries es farà pública el dimarts 17 d’abril, a les 20 h, a l’auditori de l’edifici Rubí + D.

dilluns, 26 de març del 2007

Joan Manuel Serrat omple el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà

Barberà del Vallès. El concert que va oferir Joan Manuel Serrat aquest passat dissabte dia 24 de març va omplir de gom a gom l’aforament del Teatre Municipal Cooperativa. L'actuació del cantautor català, qui va comptar amb l'acompanyament de Ricard Miralles, fidel al piano, va durar més d’una hora que es va arribar a fer curta, segons va mostrar el públic assistent. Els espectadors van poder escoltar algunes peces clàssiques com Penélope, Señora, Mediterraneo o Disculpe Señor. A més a més, el Noi de Poble Sec va mostrar la visió més intima centrada en el seu últim darrer àlbum “Mo” inspirat en la ciutat de Maó. Serrat es va separar poca estona de la seva guitarra al llarg de l'espectacle, que va deixar molt bon gust a tots els assistents, que al finalitzar el concert van aplaudir fins que el cantautor va haver de sortir a l’escenari tres vegades per a continuar cantant, una d’elles molt emotives ja que el públic va acompanyar a Serrat en la seva interpretació de Paraules d’amor.

AVAN reinicia les activitats del Casal Obert a Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat del Vallès. L’associació AVAN torna a organitzar activitats del programa Casal Obert a Sant Cugat del Vallès, per tal de respondre a les necessitats manifestades pels usuaris que utilitzen els serveis de la seu d’aquest municipi. Aquest programa ja es va fer durant els anys 2004 i 2005. A partir d’ara es farà una activitat setmanal, tots els dimecres al matí de 10h a 13h, al Club Muntanyenc i en diferents entorns urbans i naturals de Sant Cugat. Les activitats començaran aquest dimecres 28 de març i estaran dirigides per l’educador social del Casal Obert, Xavi Martí, i la integradora social del Casal Obert, Laura Bartrés. El “Casal Obert” són tot un seguit d’activitats gratuïtes lúdiques, culturals i recreatives, realitzades en un entorn protegit i sense barreres arquitectòniques. Van dirigides a qualsevol persona afectada directa o indirectament per una patologia neurològica, per a que pugui gaudir-ne sense cap tipus de limitació. Així, s’aconsegueix la integració i la normalització de les persones afectades per qualsevol malaltia neurològica crònica en les activitats de la pròpia ciutat i, alhora, dóna unes hores de descans als cuidadors perquè puguin gaudir de temps lliure per millorar la seva pròpia qualitat de vida.

Un any més es ret homenatge als avis i àvies nonagenaris de Barberà

Barberà del Vallès. Un any més, Barberà del Vallès mitjançant la Regidoria del Programa per a la Tercera Edat ha volgut retre homenatge als avis i àvies nonagenaris de la ciutat. Per aquest motiu, la Sala Celler de la Torre d’en Gorgs va acollir durant tota la tarda del diumenge més d’una vintena de famílies per distingir els avis i àvies que enguany fan o faran 90 anys. L’acte es va iniciar amb els balls de la Companyia Cotton Ballet delectant al públic amb un recull de danses típiques de Rússia, que van fer passar, tant als avis i àvies com als seus acompanyants, una estona molt agradable. Més tard, l’alcaldessa de Barberà, Ana del Frago, acompanyada per la regidora del Programa per a la Tercera Edat, María Mercedes Sánchez, va voler dedicar unes paraules d’agraïment als homenatjats. Tanmateix, van lliurar a tots els nonagenaris un obsequi i una flor com a “recordatori de la seva edat, de la seva experiència i com a lloança a la seva vida”. Tant l’alcaldessa com la regidora van aprofitar per parlar personalment amb cada avi i avia. Seguidament, per cloure l’acte, es va oferir l’espectacle Jukebox, La Caja Enana a càrrec de la Cia Trukitrek, un espectacle musical amb marionetes vives de tres pams d’alçada, meitat ninots meitat humans, les quals oferien un divertit repertori de cançons ajudades per la fascinadora mímica dels artistes.

La cambra obre la convocatòria dels Premis CAMBRA 2007

Terrassa. La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha obert la convocatòria de presentació de candidatures dels Premis CAMBRA 2007 que la institució atorga a les empreses que hagin destacat especialment en el transcurs de l’any anterior en aspectes estratègics de la gestió empresarial. Així, en aquesta edició un total de sis àmbits de la gestió seran reconeguts amb els Premis Cambra: Internacionalització, Innovació, Sostenibilitat, Comerç, Serveis i Turisme, Formació empresarial i Nous Emprenedors. Amb aquests guardons, la Cambra vol fer un reconeixement públic a aquelles empreses que han fet un esforç especial en la gestió empresarial, el que afavoreix un major impuls en l’activitat econòmica de la demarcació. Els Premis CAMBRA 2007 es lliuraran en el marc d’un sopar previst per al proper mes de juny i que reunirà les personalitats més destacades del món polític, econòmic i empresarial. El termini de presentació de les candidatures és el proper dia 17 d’abril.

Torneig benèfic Futbol Indoor Tour 2007

Montcada i Reixac. Montcada i Reixac acollirà enguany el Torneig benèfic Futbol Indoor Tour 2007, un partit de veterans que enfrontarà velles estrelles del FC Barcelona i del RCD Espanyol. Aquest serà un esdeveniment previ al partit de lliga de Primera Divisió que tindrà lloc el cap de setmana del 9 i10 de juny i que es jugarà el dia 8 de juny al pavelló Miquel Poblet. El preu de les entrades serà de 2 euros pels adults i els infants podran entrar de franc. Com a preàmbul del partit de veterans, els dies 6 i 7 de juny tindrà lloc un torneig infantil i aleví de futbol indoor, adreçat a infants de Montcada i Reixac, que comptarà amb la participació dels centres escolars i entitats esportives locals.

El Centre Obert de la Floresta començarà a funcionar després de la Setmana Santa

Sant Cugat del Vallès. El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha visitat les obres del Centre Obert de la Floresta. Les obres van començar el 10 d’octubre passat i és previst que s’acabin la setmana que ve. El centre compta amb un pressupost de 226.000€, i té dues sales per fer tallers, cuina, farmaciola, i uns vestidors a la planta superior per a la piscina. Enric Tomàs, ha indicat que “aquest vol ser un espai de prevenció per a infants i adolescents. És un espai integrador que es troba al centre de la Floresta, cosa que és bàsica per tal que les famílies d’aquí s’hi acostin”. El Centre Obert de la Floresta es troba al primer nivell d’atenció dels serveis socials. L’objectiu és abordar situacions socials difícils i, també, temes educatius. Al Centre Obert, el públic objectiu del qual són infants i adolescents, s’hi treballaran hàbits i, també, la socialització. El Centre vol ser un recurs integrador més i obert al conjunt de la població. Si és el cas, el centre també disposa d’un suport en temes d’higiene així com de preparació d’aliments. El treball del Centre Obert es fa en col·laboració amb l’escola.

divendres, 23 de març del 2007

La nova línia 11 connecta la Gran Via Sud amb l’Hospital Taulí i la plaça de Catalunya

Sabadell. A partir del proper 10 d’abril Sabadell disposarà d’una nova línia que connecta la Gran Via Sud i Gràcia amb la plaça de l’Alcalde Marcet, la plaça de Catalunya i l’Hospital Taulí. La nova línia 11 circularà de dilluns a dissabte, reforçant el servei que fins ara oferien la línies 8 i 10. Aquesta és la segona línia que es posa en funcionament durant aquest 2007, coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la TUS. La freqüència de pas és inicialment d’una hora els dies feiners i en funció de la demanda es corregirà per ajustar-se a les necessitats de la població. A banda de posar-se en funcionament noves línies de transport, també es porta a terme la millora de les línies actuals, tenint en compte la demanda que en fan els usuaris i usuàries. El mes d’abril els qui les línies 80 i 10 passaran més sovint. Fins ara, la freqüència de pas era de 30 minuts de mitjana i ara serà de 20 minuts. La Línia 80 connecta la Plana del Pintor amb la plaça Picasso i la 10 va des de Sant Julià fins a la plaça de Barcelona.

Serrat porta a Barberà aquest cap de setmana el seu espectacle 100x100 + Mô

Barberà del Vallès. El noi del Poble Sec presentarà al Teatre Municipal Cooperativa de la nostra ciutat el seu últim espectacle 100x100 Serrat, un concert íntim en què el cantautor oferirà bona part del seu repertori de clàssics i algunes peces del seu últim disc Mô, acompanyat de la seva guitarra i del piano del mestre Ricart Miralles, un projecte que mostra un Serrat més proper que mai, amb una visió íntima i essencial de les seves cançons.

Festa dels anys 60, aquest dissabte a la Sala Blava de l’Espai Tolrà

Castellar del Vallès. Aquest dissabte, a partir de les 23 hores, tindrà lloc la 60th’s Revival Party a la Sala Blava de l’Espai Tolrà. La festa servirà per repassar la majoria d’èxits musicals de la dècada dels anys seixanta, una mica recuperant l’esperit dels “guateques” que es feien entre els joves de l’època. La vetllada comptarà amb la participació del DJ Albert Companyó, que amenitzarà durant tota l’estona el ball. L’entrada per assistir al ball és de 5 euros.

L'Asseguradora CaixaSabadell Vida va obtenir el 2006 un benefici net de 15,5 milions d'euros

Sabadell. La companyia asseguradora CaixaSabadell Vida, empresa participada del Grup Caixa Sabadell, ha tancat l’exercici 2006 amb un benefici net de 15,5 milions d’euros, un 5,6% superior al resultat obtingut l’exercici anterior. CaixaSabadell Vida va tancar l’exercici amb 1.516,6 milions d’euros de recursos gestionats, un 9,2% més que el 2005, i un coeficient de solvència del 196%. Respecte a l’activitat asseguradora, l’empresa del Grup Caixa Sabadell ha culminat el 2006 amb 1.161,2 milions d’euros en provisions tècniques, un 8,3% més que el 2005, i uns ingressos per primes de 298,4 milions d’euros, un 15,5% menys. Les primes de risc han ascendit a 11,3 milions d’euros i ja són un 49,9% superiors a les de l’exercici anterior. Com a gestora de fons de pensions, CaixaSabadell Vida ha consolidat un patrimoni de 355,4 milions d’euros, un 12,1% més que l’exercici anterior. Les aportacions a pensions han crescut un 15,3% i han arribat als 36,6 milions d’euros. L’evolució experimentada per CaixaSabadell Vida els quatre últims exercicis ha estat molt positiva. Així, el creixement de recursos gestionats ha estat del 107% i s’ha passat dels 732,5 milions d’euros a 31 de desembre del 2002 als 1.516,6 milions d’euros a tancament del 2006. Les provisions tècniques han crescut un 120,5% i el patrimoni de pensions un 72,6%. Pel que fa als ingressos, les primes emeses han augmentat un 86,6% i han passat dels 159,9 milions d’euros el 2002 als 298,4 milions el 2006, i les aportacions a pensions han passat dels 20,9 milions el 2002 als 36,6 el 2006 amb un increment del 74,8%. El benefici net de CaixaSabadell Vida també ha crescut substancialment durant aquests últims quatre anys i ha passat dels 7,1 milions d’euros a 31 de desembre del 2002 als 15,5 milions d’euros el 2006 amb un creixement del 119%.

Barberà disposa de 300 nous contenidors de recollida selectiva

Barberà del Vallès. Barberà del Vallès disposa des de fa unes setmanes de 300 nous contenidors per la recollida de paper, cartró i envasos de plàstic lleugers que s’han distribuït per diversos nuclis del municipis. La Regidoria de Medi Ambient ha realitzat un procés elaborat de substitució dels contenidors antics amb els nous, ja que s’ha tingut en compte les característiques de cada barri, com els horaris de menys trànsit de la ciutat. Actualment s’ha realitzat el canvi dels contenidors de la zona residencial de Nàpols, Can Llobet, Eixample i Can Serra. Al llarg del mes de abril es continuarà treballant per a finalitzar la substitució a la resta de barris de la ciutat. Com a particularitat destacar que els nous contenidors metàlics tenen aproximadament 3000 litres de capacitat.

L’Associació de Veïns del Torrent del Capellà de Sabadell

Sabadell. El proper diumenge 25 de març, durant tot el dia, l’Associació de Veïns del Torrent del Capellà de Sabadell organitza la 9ª Festa Solidària, que inclou una demostració artesanal de la matança del porc. Una celebració gastronòmica popular, que consisteix en desossar l’animal i elaborar els productes que posteriorment degustaran els assistents. Aquest any aquesta entitat veïnal ha decidit lliurar el fons d’aquesta jornada a l’associació AVAN, per a la futura construcció del Centre AVAN Sabadell. La Festa començarà a les 11.30h del matí, amb la demostració artesanal de la matança del porc, abans del gran dinar de germanor que reunirà a més de 500 persones cap a les 14h de la tarda. Un menú que consistirà en botifarra amb mongetes seques, pa, begudes, cafè i postres a un preu popular de 6 euros. La festa, que compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona i la col·laboració de diferents entitats i establiments comercials de la ciutat, estarà amenitzada per diferents actuacions musicals. Tots els artistes hi participen de forma desinteressada en aquesta jornada.

65 contractes de negoci en la missió a Grècia i Xipre de la Cambra de Terrassa

Terrassa. Un total de 8 empreses han participat en una missió comercial organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa a Grècia i Xipre, des del diumenge dia 4 fins el 9 de març. L’objectiu d’aquesta missió comercial ha estat facilitar a les empreses participants els contactes amb les empreses de la Grècia i Xipre per tal de crear vincles i aprofundir en les relacions comercials, desenvolupant un programa de 65 contactes de treball amb empreses de la zona. La delegació catalana ha fet un balanç molt positiu de la missió. Les empreses participants han constatat bones possibilitats d’obrir nous mercats. Les empreses contactades de Grècia s’han mostrat molt interessades en adquirir productes. En les seves relacions comercials, els empresaris grecs tenen una especial fixació pel preu i és un aspecte que tenen molt en compte a l’hora de tancar una relació comercial. A Grècia el sector secundari està molt poc representat, el país s’enriqueix bàsicament del sector turístic. Pel que fa a Xipre, tot i ser un mercat de dimensió reduïda, hi ha èpoques en les que durant 3 o 4 mesos es quintuplica la població gràcies al sector del turisme.

dijous, 22 de març del 2007

El conseller Joaquim Nadal anuncia la creació de la Xarxa Barris en una jornada a Sabadell

Sabadell. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, acompanyat per l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha estat protagonista de l’acte inaugural de la jornada d’intercanvi, reflexió i capitalització “Barris amb projectes” que es fa avui a Sabadell. La jornada té la voluntat de servir per impulsar la Xarxa barris amb projectes i un catàleg de bones pràctiques en rehabilitació de barris. Per tant, vol crear un espai d’intercanvi d’experiències entre tots els municipis receptors dels ajuts de la Llei de barris que s’anirà enriquint amb la incorporació dels ajuntaments beneficiats en les properes convocatòries. Es preveu que la Xarxa creixi i s’enriqueixi amb la incorporació dels nous municipis que rebin ajuts de la Llei de barris, tot constituint una plataforma de debat que reunirà ajuntaments amb realitats, problemàtiques i projectes molt diversos. Tal com ha assenyalat el conseller Nadal, la Llei de barris ens permet posar a l’abast dels municipis un instrument de cohesió social”. L’objectiu és generar coneixement sobre les intervencions de rehabilitació integral de barris, tot donant veu als ajuntaments protagonistes. Els municipis poden assumir el lideratge del debat en alguna de les vessants d’aquestes operacions de regeneració, com ara l’espai públic, la dotació d’equipaments, els programes socials i la participació ciutadana.

Aquest diumenge comença l’11ª Setmana Verda amb un itinerari de natura

Castellar del Vallès. La presentació de l’itinerari de natura “Castellar-Sant Feliu”, que suposa la recuperació del camí vell a Sant Feliu del Racó, encetarà les activitats de l’11ª Setmana Verda dedicada al medi natural i a la custòdia del territori. La sortida per fer aquesta ruta es farà a les 9 del matí de l’aparcament provisional de la plaça Major. La ruta començarà pel parc de Canyelles i continuarà pels horts de Canyelles i del Brunet, Fonts Calents, el riu Ripoll, Can Juliana, el Gorg d’en Fitó, els horts del Joncar fins arribar a Castellar. L’itinerari inclou una visita al nou Centre d’Esplai de Can Juliana. Part d’aquest recorregut forma part de l’itinerari pedagògic que alumnes de cicle superior i de primer d’ESO de la vila estan realitzant en diferents torns fins al 30 de març. Les activitats de la Setmana Verda continuaran el pròxim 31 de març amb una xerrada i una sortida fotogràfica; i es completen amb cinc exposicions.

L'Ajuntament de Terrassa i TMESA posen en funcionament un nou servei d'autobús nocturn per als caps de setmana

Terrassa. L'Ajuntament de Terrassa i Transports Municipals d'Egara (TMESA) posaran en marxa demà, 23 de març, el "BUSDNIT", un nou servei d'autobús nocturn per facilitar l'ús del transport públic en els desplaçaments més habituals del cap de setmana. El "BUSDNIT" funcionarà els divendres i dissabtes de 22h a 4h de la matinada, amb una freqüència de pas de 45 minuts i seguint el recorregut que fa habitualment la línia 9 (Avingudes) durant el cap de setmana i que inclou el perllongament fins al Parc Vallès. El nou servei entrarà en funcionament amb caràcter de prova pilot i l'ús serà gratuït durant el primer mes, d'entre demà i el pròxim 21 d'abril. A partir d'aquí, s'abonarà la tarifa ordinària i es podran utilitzar els diferents títols de transport existents. En el vehicle, viatjarà un vigilant de seguretat. El "BUSDNIT" és una de les mesures contemplades en el Pla de Millora del Transport Urbà 2007-2010 que l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va presentar el 14 de febrer passat. Aquest pla també preveu l'increment de la freqüència de pas dels autobusos i situar-la en 15 minuts; augmentar la franja horària al matí i vespre a les línies 8 i 9; renovar la flota d'autobusos; instal·lar més pannells informatius i marquesines, i construir més plataformes per acostar l'autobús a l'usuari.

170 persones participen en la passejada de la gent gran a Collserola

Barberà del Vallès. Prop de 170 persones van participar la setmana passada en una nova edició del cicle de Passejades per la gent gran organitzat pel Patronat Municipal d’Esports de la ciutat. Les passejades per a la gent gran formen part del Cicle de Passejades de la Diputació de Barcelona, que organitza amb la col·laboració dels ajuntaments de la província. Els municipis que hi participen s'apleguen en grups i els participants fan un recorregut per diferents municipis. L'objectiu es potenciar les caminades, activitat física molt adequada per a la gent gran, alhora que es descobreixen els paratges naturals del nostre entorn. Aquesta última caminata va transcorre pel Parc Natural de Collserola. Durant aproximadament tot un dia, les persones participants van gaudir d’un molt bon ambient i van descobrir els diversos ambients naturals dels que gaudeix Collserola.

L’Ajuntament de Santa Perpètua inaugura l’Escola bressol Municipal l’Espiga

Santa Perpètua de Mogoda. Aquest dissabte 24 de març, s’inaugura a Santa Perpètua l’Escola bressol Municipal L’Espiga. A l’acte hi participarà la directora dels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental, Anna Riuró, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i la regidora d’Educació, Neus Garcia. L’Espiga va iniciar la seva activitat el passat 1 de març amb la posada en marxa de les dues primeres aules de lactants de la localitat. El dia 5 de març es van incorporar a la nova escola bressol municipal els alumnes que es trobaven des de l’inici d’aquest curs a les aules habilitades als centres cívics de Mas Costa i de Can Folguera. L’Escola bressol Municipal l’Espiga compta amb seixanta-vuit alumnes actualment, però té capacitat per 160 alumnes, dividits en 10 aules. Quan aquest centre estigui funcionant totalment, l’Ajuntament de Santa Perpètua oferirà 440 places d’escoles bressol municipal.

Entra en funcionament el CAP Les Indianes, el segon centre de salut de Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. El nou centre de salut de Montcada i Reixac, el CAP Les Indianes, entrarà en funcionament el proper dilluns 26 de març. Serà el segon de la ciutat, formarà part de l’Àrea Bàsica de Salut Montcada i Reixac 2 i oferirà servei a 11.638 veïns de les zones de Pla d’en Coll, Mas Rampinyo, Carrerada, Terra Nostra, Mas Duran i Can Pomada. Les Indianes comptarà amb una plantilla prevista de set metges de medicina general, dos pediatres, nou diplomats en infermeria, un odontòleg, un ginecòleg, una llevadora, un auxiliar d’infermeria i set auxiliars administratius, que s’aniran incorporant properament en funció de les necessitats. Properament l’Institut Català de la Salut enviarà una carta informativa als veïns de la zona d’influència del nou centre de salut. Amb una superfície construïda de 1.436 m2, el nou CAP és un edifici aïllat orientat cap a sud-est d’acord amb els itineraris d’accés dels usuaris, organitza les seves dependències al voltant d’un pati, mentre que la planta, en forma d’U, permet il·luminar les circulacions i zones d’espera. L’edifici queda retirat respecte dels vials perimetrals i l’accés es produeix per l’angle sud-est a través d’un important eixamplament de les voreres.

dimecres, 21 de març del 2007

El parc de Catalunya celebra el seu 15è aniversari amb activitats esportives, culturals i de natura

Sabadell. Els propers dissabte, 24 i diumenge 25 de març, el parc de Catalunya oferirà un programa d’actes per commemorar els seus 15 anys d’història. El programa preveu activitats esportives, propostes relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat i també actes culturals a càrrec de nombroses entitats de la ciutat. Les activitats estan adreçades a diferent tipus de públic i coincideixen amb l’inici de connexió a Internet amb Wi-Fi que s’oferirà des del parc. La Festa del Parc de Catalunya començarà el dissabte, 23 de març. Els sabadellencs i sabadellenques podran participar, el dissabte a partir de les 10 del matí, en una passejada popular amb bicicleta, una trobada d’escoles de bicitrial, una gimcana familiar en barques de rem a la zona de l’embarcador i una cursa d’orientació, jocs populars i activitats a l’entorn natural. Les obres del parc de Catalunya van començar el 1989 i el 1992 se’n va inaugurar la primera part, donant resposta a un ampli moviment ciutadà que volia preservar la zona com un lloc un espai verd. Un any més tard es va posar en marxa l’Observatori Astronòmic i el 1996 va arribar la urbanització del sector Can Rull i el Circuit ferroviari. El parc té una superfície de 43 hectàrees que el converteixen en el parc urbà més gran de Catalunya, amb una gran varietat d’instal·lacions esportives com ara una pista de patinatge, una pista per a bicitrial, un circuit de cros, juntament amb I altres espais de lleure i jocs infantils.

El Departament de Cultura destina prop de 1,3 milions d’euros a restaurar les esglésies de Sant Pere de Terrassa

Terrassa. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras ha visitat avui les obres de restauració que s’estan duent a terme a les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria de Terrassa, també conegudes com a esglésies de Sant Pere. La restauració és fruit d’un acord de col·laboració entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, l’Ajuntament i el Bisbat de Terrassa. Les obres tenen un cost de 1.728.597 euros. Les obres inclouen les següents actuacions: restauració de les cobertes de l’església de Sant Pere, restauració de l’església de Sant Miquel, passera sobre el Parc de Vallparadís, excavació arqueològica de tot el conjunt, restauració de la rectoria, restauració de l’església de Santa Maria (treballs previs) i restauració i consolidació del retaule de l’església de Sant Pere. Les obres estan destinades a fer visitable el conjunt de les esglésies d’acord amb el seu Pla Director, fent compatible l’ús litúrgic amb la seva potenciació cultural. Segons l’acord, l’ús prioritari de l’església de Sant Pere serà litúrgic, mentre que a les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel s’està fent una adequació museística sense que això representi cap renúncia a la celebració dels actes religiosos. Les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria de Terrassa són un exemple excepcional de l’arquitectura que es desenvolupà entre la tardoantiguitat i el romànic. Es tracta d’un dels pocs exemples de la tipologia de seus episcopals com a agrupacions de temples que ha conservat, des del seu origen fins a l’actualitat, aquesta configuració arquitectònica. A més, constitueixen l’únic conjunt d’edificis religiosos del país que presenta una evolució continuada des de l’època paleocristiana fins al romànic ple, i que, per tant, revesteix una excepcional importància per a l’estudi de l’art i l’arquitectura catalana alt medieval.

24 horts de 28m2 se sortegen a l'Espai Natura Caixa Sabadell perquè els ciutadans els cultivin

Sabadell. L’Espai Natura Caixa Sabadell –el centre d’educació mediambiental gestionat per l’Obra Social Caixa Sabadell a la masia i el bosc de Can Deu, al nord de la ciutat vallesana organitza el taller “Vols aprendre a treballar un hort?” per acostar l’horticultura ecològica a la gent de ciutat. L’activitat, adreçada a tota mena de públic, ofereix per sisè any consecutiu la possibilitat d’aprendre a cultivar un hort propi seguint tècniques i emprant productes respectuosos amb el medi de finals de març a finals de setembre en 24 parcel·les de 28 m2. Els horts se sortegen dissabte 24 de març a les 12.00 en un acte a l’Espai Natura Caixa Sabadell. Les persones que hi assisteixin tindran prioritat en l’adjudicació d’aquestes places. Els interessats a participar-hi poden enviar la seva sol·licitud d’inscripció al correu electrònic http://www2.blogger.com/espainatura@caixasabadell.es o al telèfon 93 716 47 81 (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00) abans del 24 de març. El preu de l’activitat per als qui obtinguin parcel·la és de 75 euros per als clients de Caixa Sabadell, estudiants, jubilats i aturats i de 150 euros per a la resta.

Conferència: “Parlem de Fibromiàlgia”

Castellar del Vallès. L’associació AVAN organitza per al divendres 23 de març, a les 19h, la conferència de divulgació científica que porta per títol Parlem de Fibromiàlgia. La xerrada, que tindrà lloc al Casal Catalunya de Castellar del Vallès, anirà a càrrec del neuròleg i president de l’AVAN, Dr. Miquel Aguilar, i de la neuropsicòloga i col·laboradora de l’AVAN, Sra. Noemí Calzado. L’objectiu és aprofundir sobre aquesta malaltia neurològica que, segons alguns estudis, afecta entre el 3 i el 6% de la població. La Fibromiàlgia es caracteritza pel dolor muscular crònic generalitzat i la sensació dolorosa a la pressió d’uns punts sensibles específics. Segons els criteris establerts per l’American College of Rheumatology, una persona la pateix si presenta un historial de dolor generalitzat durant un mínim de tres mesos i en 11 o més de les 18 zones específiques de punts hipersensibles (lumbar, coll, espatlla, zona pèlvica, colzes i mans). Altres símptomes freqüents de la Fibromiàlgia són l’ansietat, la irritabilitat, la migranya i la depressió a conseqüència de l’estat crònic de dolor i fatiga que es pateix. Nou de cada deu malalts fibromiàlgics són dones i l’edat d’aparició d’aquesta patologia oscil·la entre els 35 i els 50 anys, tot i que ha estat diagnosticada en nens, adolescents i persones de més de 60 anys.

Avui comença el cicle Amiclowns dins de la Setmana del Pallasso

Castellar del Vallès
. Aquesta tarda s’ha iniciat el cicle Amiclowns inclòs dins de la Setmana del Pallasso. Es tracta de tres xerrades de persones o col·lectius que per la seva experiència i representatitivitat tenen molt per explicar i per aportar sobre l’àmbit del circ. El Teatret de Colònies i Esplai acull a partir de les 19:30 hores la xerrada-col·loqui a càrrec de Pallapupas-Pallassos d’Hospital neix del desig de crear en hospitals i centres sociosanitaris, un ambient que contribueixi a pal·liar l'angoixa que l'infant malalt i ingressat sent en trobar-se en un entorn desconegut, fora de casa seva i allunyat de la família, l'escola i les amistats. L'infant hospitalitzat, i en particular aquell que ha de passar una temporada llarga dins del centre hospitalari, per la seva curta edat no acostuma a tenir les eines necessàries que l'ajudarien a comprendre el seu dolor, el perquè de la seva estada en un lloc on homes i dones vestides de blanc li fan prendre medicació diversa, i tractaments que sovint resulten desagradables. Demà dijous serà el torn de l’ONG Pallassos sense Fronteres, que ha rebut enguany la distinció del Sabatot Alegre. L’entitat, nascuda el 1993 de la mà d’en Tortell Poltrona, té àmbit internacional i és de caire humanitari. El cicle Amiclowns finalitzarà divendres a les 20 h a Ca l’Alberola amb la conferència protagonitzada per Manuel Delgado, professor titular d’antropologia de la Universitat de Barcelona i membre del grup d’Investigació Etnogràfica dels Espais Públics de l’Institut Català d’Antropologia.

Gran participació en la Presentació del llibre Mujeres Invisibles de la Dra. Carme Valls i Llobet

Barberà del Vallès. Dins del programa d’activitats del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la Sala Cultura de Barberà va acollir la presentació del llibre Mujeres Invisibles, escrit per la doctora Carme Valls-Llobet, professora i investigadora de les diferències de salut entre homes i dones. La presentació del acte va anar a càrrec de l'Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sra. Ana del Frago Barés. La Sra. Carme Valls-Llobet va parlar de perquè les dones són invisibles per a la investigació científica, i com això repercuteix en la seva salut i en l’atenció rebuda tradicionalment des de la medicina. Tal com va explicar la Dra. Valls-Llobet, després de segles d’invisibilitat, avui dia ja es comença a reconèixer que la salut depèn de factors biològics, psíquics i socials, i més en el cas de les dones, que encara pateixen una discriminació real en tots els àmbits de la societat i tenen una major responsabilitat en la cura de la família, per la qual cosa acaben fent dobles i triples jornades. Tot això és conseqüència de la socialització i estereotips de gènere que no són altres que considerar les dones com a persones invisibles, inferiors, menys capaces i, en definitiva, éssers humans per ser posseïts, dominats i controlats. 60 persones, 59 dones i 1 home, van seguir amb molt d’interès les explicaciones de la doctora.

L’Associació Cultural L’Espingari enceta la celebració dels 25 anys amb una exposició i un nou disc

Montcada i Reixac. Enguany l’Associació Cultural “L’Espingari” de Montcada i Reixac compleix 25 anys. Per celebrar-ho, aquest grup dedicat al món de les havaneres i la cançó marinera prepara un seguit d’activitats al llarg de l’any que s’encetaran aquest mes de març amb la inauguració d’una exposició i la presentació d’un nou disc. D’una banda, divendres 23 de març a les 20.30 hores, l’Auditori Municipal acollirà la inauguració de l’exposició sobre els 25 anys de la història del grup. S’hi podran trobar des de fotos i material de premsa, fins als records i curiositats de la seva trajectòria, així com un audiovisual on es recullen algunes imatges de les seves actuacions durant aquest temps. L’exposició es podrà visitar fins al 31 de març. En segon lloc i també a l’Auditori Municipal, dissabte 31 de març el grup presentarà el seu setè disc, titulat “L’Espingari 25 anys cantant”. A l’acte es podrà escoltar i veure aquest nou treball a través d’un muntatge fotogràfic a ritme d’havanera. En aquest treball es poden trobar adaptacions de les cançons que formen part tant dels antics repertoris del grup com cançons incorporades recentment. El grup d’havaneres l’Espingari va néixer l’any 1982 amb l’objectiu de gaudir de la música en el temps de lleure.

La cambra de Terrassa s'adhereix a l'acte de defensa d'un aeroport competitiu i internacional per a Barcelona

Terrassa. La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa participarà en l’acte de defensa de l’aeroport de Barcelona que se celebrarà demà, dijous 22 de març, a l’IESE. Hi participaran, entre d’altres, el president de la Cambra, Marià Galí. La Cambra de Terrassa va manifestar la seva adhesió a aquest projecte, conjuntament amb la resta de les Cambres de Comerç de Catalunya, en la darrera reunió del Ple del Consell General de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació del mes de febrer quan va ser proposat per la Cambra de Comerç de Barcelona. En aquest acte, les entitats adherides demanen que la nova terminal de l’aeroport barceloní serveixi d'enllaçador de vols intercontinentals; que l'adjudicació a companyies i grans aliances aèries es faci d'una manera transparent i basada en criteris objectius de servei al client; i que la gestió de l’aeroport es realitzi d'una manera individualitzada i des del territori, amb criteris d’eficiència i amb l’opció de participació dels sectors públic i privat.

dimarts, 20 de març del 2007

La Rambla s'inaugurarà a l'abril

Rubí. Les previsions de la direcció de l’obra és que la Rambla que es construeix a la coberta de la via del tren podrà estar finalitzada entre la segona i la tercera setmana d’abril. Així es va fer saber ahir als veïns que formen part de la comissió de seguiment de les obres en una reunió que va tenir lloc a l’auditori de l’edifici Rubí Desenvolupament. En aquests moments, i segons la informació facilitada, s’està acabant de col·locar el paviment prefabricat de formigó just a sota de la pèrgola, una feina que podria estar enllestida a començaments d’abril. Pel que fa la pèrgola, aquesta mateixa setmana s’acabaran de col·locar les llumineres de fusta. També s’està procedint a col·locar les baranes de vidre, de fusta i passamans a les diferents zones de la Rambla, i a instal·lar les jardineres i a plantar les diferents espècies d’arbrat a la zona. Només es deixarà sense fer,del projecte original, els treballs d’aglomerat i guals previstos a la cruïlla del passeig del Ferrocarril amb Monturiol per la coincidència amb les obres del col·lector. És preveu finalitzar aquest tram un cop les obres del col·lector del carrer Monturiol ho permetin per evitar haver de fer dues vegades els treballs. Un dels canvis que s’han introduït i que inicialment no contemplava el projecte executiu s’ha fet al col·legi Maria Montessori. A petició de l’escola, finalment s’ha eliminat el passadís que donava accés entre el carrer Edison i l’avinguda Catalunya per raons de seguretat i es demoliran els tancaments de l’escola existents per fer-ne d’altres que integrin el pati de l’escola amb les obres de la Rambla.

Jaume Clavell és nomenat Síndic de Greuges de Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès. Jaume Clavell i Ymbern, que té 74 anys, és el primer Síndic de Greuges del municipi. Clavell ha ocupat nombrosos càrrecs de responsabilitat al llarg de la seva dilatada experiència professional en empreses dels sectors públic i privat. El ple municipal d’ahir va aprovar, amb els vots favorables de CiU, ERC i PP, i amb l’abstenció del PSC i d’ICV-EA, el nomenament de Jaume Clavell com a Síndic de Greuges de Sant Cugat. Jaume Clavell i Ymbern és enginyer tècnic electrònic i entre d’altres càrrecs ha participat en el Parc Tecnològic del Vallès com a representant del Consorci de la Zona Franca, ha estat Director General d’Electrònica i Informàtica del Ministeri d’Indústria i Energia, i Director General del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona. Clavell també ha estat president i director general de les empreses Opyce, Sony Secoinsa i Apple Computer Espanya.

Josep M. Benet i Jornet, protagonista del dia de l'autor 2007

Sabadell. L’Obra Social Caixa Sabadell i la Fundació Bosch i Cardellach dediquen el Dia de l’Autor 2007 al dramaturg i actual autor argumental dels serials de Televisió de Catalunya (TVC) "El cor de la ciutat" i "Ventdelplà" Josep M. Benet i Jornet. L’activitat té l’objectiu d’apropar al públic la vida i l’obra d’un autor de reconegut prestigi aprofitant les dates properes al dia de Sant Jordi. Se celebrarà el 22 de març a l’Auditori de Caixa Sabadell. A partir de les 19.00 els també escriptors –tots dos sabadellencs– Antoni Dalmases i Anna Fité conversaran amb Benet en un diàleg obert al públic assistent sobre diferents aspectes de la seva extensa obra.

Localitzades les dues armes implicades en el tiroteig de dimarts a Cerdanyola

Cerdanyola del Vallès. Avui sobre les 11 del matí han passat a disposició judicial els dos detinguts en relació amb l'intercanvi de trets de dimarts a Cerdanyola. Aquest mateix matí el jutjat ha autoritzat una nova entrada i perquisició al pis on es van detenir els dos implicats. Aquest escorcoll en profunditat ha permès recuperar l'arma usada per encanonar el mosso durant l'intent d'atracament a la sucursal bancària de la Carretera de Barcelona així com la pistola sostreta a l'agent mentre estava encanonat bocaterrosa. També s'ha trobat cartutxos de l'escopeta retallada que es va recuperar durant l'escorcoll del mateix dia dels fets. Concretament ha calgut desmuntar el wàter per accedir al forat on estaven amagades. L'anàlisi per part de la policia científica de les dues armes permetrà determinar amb quina d'elles es va disparar el tret que va ferir lleument l'agent. Recordem que el tiroteig es va produir a Cerdanyola del Vallès quan dos agents, alertats per un ciutadà, van voler identificar dos individus d'aspecte sospitós. Un d'ells va encanonar a un mosso obligant-lo a estirar-se bocaterrosa. En aquestes circumstàncies li va prendre l'arma, que avui s'ha recuperat i li va disparar un tret. L'altre mosso, s'havia fet enrera intentant tranquil·litzar el delinqüent fins que va disparar sobre el seu company. La bala no va impactar directament en el cos de l'agent, però sí que el va ferir lleugerament després de tocar a terra. Malgrat les ferides i que els delinqüents anaven armats, tots dos agents van sortir corrents darrera dels fugitius fins que van agafar un cotxe que tenien estacionat a prop. Els agents van poder anotar la matrícula, la marca, el model i el color facilitant així les primeres investigacions.