dijous, 31 de maig del 2007

Es posa en marxa una campanya informativa per evitar l’expansió del mosquit tigre

Sabadell. L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat un any més una campanya informativa amb les mesures preventives que contribueixen a evitar l’expansió del mosquit tigre (Aedes albopictus). Segons l’estudi que la Generalitat fa cada any sobre la presència d’aquest insecte a Catalunya, a Sabadell només s’han trobat mosquits adults que podrien haver estat transportats en vehicles des d’algun altre indret, però no s’hi han detectat larves. La prevenció en aquest sentit té com a objectiu recordar recomanacions per evitar que el mosquit trobi facilitats per reproduir-se. El mosquit tigre es reprodueix i desenvolupa en qualsevol tipus de recipient que contingui aigua acumulada a casa. Per això, la mesura preventiva més important a prendre és evitar la presència de petites masses d’aigua a l’aire lliure (terrasses, jardins, balcons, etc.). En aquest sentit ,s’aconsella buidar dos cops per setmana els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua (joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d’animals domèstics, piscines de plàstic, etc.). El mosquit presenta activitat bàsicament diürna. Per tant, pica durant el dia i principalment als exteriors de les cases. Les seves picades, tot i les molèsties que provoquen, no comporten risc per la salut ni la transmissió de cap malaltia a Catalunya ni a Europa.

L'Ajuntament de Terrassa clou el projecte "Escenes locals 2007" amb l'organització d'una mostra de teatre emergent

Terrassa. El projecte Escenes Locals 2007 farà una nova proposta cultural a la ciutat amb la celebració de la "I Mostra de Teatre Emergent", amb la qual es podran veure diversos espectacles singulars i innovadors entre l'1 i el 10 de juny. Per inaugurar la mostra, se celebrarà la taula rodona "L'estat actual del teatre emergent, amb la participació de l'actor Roger Pera i la directora de la Companyia Rodamón, Montse Sala; entre d’altres. L'Ajuntament de Terrassa va iniciar el projecte Escenes Locals el març passat, amb l'objectiu de promoure el teatre amateur i emergent de la ciutat. Aquest projecte està format per tres àmbits d'actuació: un cicle de teatre amateur, un programa de formació i la Mostra de Teatre Emergent. Escenes Locals s'emmarca dins del programa "Cultura a prop" que té per objectiu la descentralització de l'oferta cultural i, per aquest motiu, les representacions del cicle de teatre amateur van tenir lloc en diferents espais teatrals de la ciutat.

Avui es presenta a Barberà del Vallès Contes Coordinats, un llibre solidari en benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple

Barberà del Vallès. L’Aula de Cultura del Casal de Cultura de Barberà del Vallès acull avui la presentació del llibre Contes Coordinats. Es tracta d’un recull de contes, majoritàriament inèdits d’escriptors catalans, que té com a objectiu recollir fons econòmics per la Fundació Esclerosi Múltiple i donar a conèixer l’Esclerosi Múltiple, una malaltia que afecta a més de 4.000 persones a Catalunya. L’acte l’organitza l’entitat Espai Vital, de la qual n’és president Cases, i compta amb la col·laboració del Programa d'Atenció a la Dependència de l'Ajuntament de Barberà del Vallès. El llibre compta amb vuit contes, majoritàriament inèdits d’escriptors catalans de primera línia. Els beneficis que se n’obtinguin de la venda d’aquest llibre es destinaran íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple per posar en marxa el nou projecte de creació del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT), que tindrà la seva Seu a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Fitch Ratings millora l’outlook de Caixa Sabadell d’“estable” a “positiu”

Sabadell. L’agència internacional Fitch Ratings ha millorat l’outlook de Caixa Sabadell d’“estable” a “positiu” i ha confirmat la qualificació de l’entitat un cop analitzada l’evolució de la quarta caixa catalana per recursos de clients durant el 2006 tant pel que fa al vessant econòmic i financer com al de gestió. La millora de l’outlook reflecteix la sòlida evolució de l’entitat, la seva eficiència en costos i, per tant, les expectatives que la qualitat del seu actiu es mantingui positiva. També dóna valor afegit al creixement dels últims exercicis i presenta una sòlida base per a la seva expansió a les comunitats autònomes de Madrid i València, iniciada aquest any segons el Pla Estratègic 2007-2009. Gràcies a la millora de les perspectives i al manteniment de les qualificacions, la institució financerosocial pot obtenir dels mercats majoristes el finançament necessari per a la seva activitat i els inversors tenen coneixement del baix perfil de risc en què incorren a l’hora de subscriure els diferents tipus d’actius que emet mitjançant una font imparcial i reconeguda internacionalment.

Agents de la Policia Local a Kosovo

Sant Quirze del Vallès. Tres agents de la Policia Local de Sant Quirze marxen demà a Kosovo a realitzar tasques solidàries. Els policies, acompanyats per 2 agents més de Rubí i membres d’Ambulàncies Egara realitzen el viatge amb l’objectiu de distribuir un total de 4 ambulàncies a la ciutat de Istok. Aquest municipi compta amb 30.000 habitants i la situació sanitària de la ciutadania és pèssima. Per aquest motiu, la delegació que s’hi desplaçarà, donarà dues ambulàncies a l’Hospital d’Istok, una a un centre de disminuïts psíquics i físics, i una altra a un centre de salut del municipi d’Crkolez. Aquesta donació ha estat possible gràcies a Ambulàncies Egara. La sortida oficial es farà demà a les sis de la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Rubí. Els agents tornaran el proper dia 12 de juny.

Programa d’actes de la Festa Major 2007, que tindrà lloc els dies 31 d’agost, 1, 2 i 3 de setembre

Santa Perpètua de Mogoda. La Comissió de Festa Major i la Regidoria de Cultura i promoció local han presentat el programa d’actes de la Festa Major de Santa Perpètua. Gairebé una quarantena d’activitats diverses ompliran el municipi els dies 31 d’agost, 1, 2 i 3 de setembre. La festa començarà amb el 67è Homenatge a la Gent Gran. El pregó de Festa Major serà una sorpresa, tot i que la Comissió no ha volgut avançar qui serà l’encarregat, estarà relacionat amb un espectacle folklòric mexicà. No serà l’única sorpresa d’aquesta festa. També s’apunta que l’envelat de la Rambla podria ser diferent i que també s’han preparat unes banderoles de Festa Major per guarnir els principals espais on es desenvoluparan les activitats.

El Mercat Onze de Setembre sorteja dues entrades pel concert dels Rollings

Barberà del Vallès. El Mercat Onze de Setembre de Barberà del Vallès vol convidar a dos barberencs al concert que els Rolling Stones tenen previst realitzar el proper 21 de juny a Barcelona. Totes les persones que s’apropin al Mercat Onze de Setembre per fer les seves compres, a partir de l’1 de juny, tindran l’oportunitat de participar en el sorteig de dues entrades pel concert que la formació musical realitzarà el 21 de juny a l’Estadi Olímpic de Montjuïc de Barcelona.

dimarts, 29 de maig del 2007

L'Ajuntament de Terrassa organitza un curs d'estiu per analitzar la situació de la Unió Europea.

Terrassa. L'Ajuntament de Terrassa ha obert el període d'inscripció per al II Curs d'Estiu sobre la Unió Europea que se celebrarà entre els mesos de juny i juliol a la Biblioteca Central de Terrassa. En aquesta ocasió, el curs se centrarà en la situació que afronta actualment la Unió Europea, un moment d'incertesa i ambivalència sobre el seu futur i el desenvolupament del projecte d'integració europea. Aquesta acció formativa és gratuïta i s’adreça als ciutadans que estiguin interessats en el procés de construcció de la Unió Europea i vulguin estar informats sobre els canvis que s’estan produint. L'Ajuntament de Terrassa va decidir organitzar la primera edició del curs l'any passat, amb motiu de la commemoració del vintè aniversari de l’entrada en vigor del Tractat d’Adhesió d’Espanya a les Comunitats Europees. S'hi van inscriure 45 persones de Terrassa i d’altres ciutats de l’àrea metropolitana, concretament de Sant Cugat, Sabadell, Cerdanyola, Viladecavalls, Vacarisses i Barcelona. En aquesta ocasió, aquesta activitat coincideix amb el 50è aniversari de la signatura dels Tractats de Roma, un fet històric que va esdevenir la base de la creació de l'actual Unió Europea.

Sabadell s’adhereix a la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac

Sabadell. L’Ajuntament de Sabadell se suma un any més a la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el proper dijous, 31 de maig. La jornada la promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb l’objectiu de reflexionar sobre la problemàtica derivada del tabac i del fum passiu i aquest any té com a lema "Espais 100% lliures de fum”. Entre les línies de treball figuren les actuacions adreçades a adolescents i joves. Així, s’han elaborat diferents materials per sensibilitzar els i les joves sobre la conveniència de deixar el tabac, entre els quals una targeta que inclou un test perquè el jove pugui objectivar el seu grau d’addicció i informació sobre la consulta oberta de salut que es dispensa a Sabadell Atenció Jove (SAJ). També s’ha editat una targeta de dimensions “cartera” amb consells pràctics per deixar de fumar. Aquest material es distribuirà aquesta setmana al Vapor Codina, als espais joves de la ciutat, biblioteques, punts d’informació dels centres de secundària, pavellons esportius, l’escola Illa, el Vapor Llonch, instal·lacions universitàries, CAP, bars i discoteques. A més, cal recordar que entre el 14 i el 30 de març l’exposició Municipis sense Fum es va instal·lar al Centre Cívic de Can Rull i s’hi van organitzar visites.

Dos detinguts a Terrassa per obligar una jove a prostituir-se i retenir-la contra la seva voluntat

Terrassa. Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra han detingut un noi i una noia, ambdós veïns de Terrassa i de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal i de lucrar-se amb l'explotació de la prostitució. La nit de divendres 25 de maig, una jove va explicar a dos agents, que realitzaven tasques d'investigació, que uns compatriotes romanesos l'obligaven a exercir la prostitució en diferents locals de Terrassa. En la seva declaració, la noia, que estava molt exaltada, va acusar els proxenetes d'obligar-la a prostituir-se i de quedar-se amb tots els diners que aconseguia. A més, va dir que li havien pres la documentació i li impedien sortir lliurement del domicili. El tracte vexatori arribava fins al punt de negar-li el menjar, atencions mèdiques i efectes d'higiene personal. Només li proporcionaven la roba que havia d'utilitzar per l'exercici de la prostitució. La jove va comentar que només menjava el que li donaven les seves companyes de feina. Els detinguts rellogaven diferents habitacions a altres dones que es trobaven en una situació similar a la de la víctima, motiu pel qual continuen les investigacions i no es descarten noves detencions. Els dos detinguts, sense antecedents, van passar ahir a disposició del Jutjat de Guàrdia de Terrassa que va perllongar la detenció fins avui.

El passeig sobre rodes vol superar els dos-cents participants de l’edició anterior

Sant Quirze del Vallès. El proper diumenge 3 de juny tindrà lloc la tradicional pedalada popular organitzada per la Regidoria d’Esports. Aquesta jornada lúdicoesportiva té com a principal objectiu fomentar l’esport familiar alhora que oferir a joves i no tan joves l’oportunitat de passar una estona lúdica agradable. La Regidoria d’Esports preveu superar els dos-cents participants que van sumar-se a la iniciativa l’any passat. L’únic requisit per participar-hi serà utilitzar qualsevol tipus de transport que faci servir l’energia corporal per a desplaçar-se. La majoria de ciutadans i ciutadanes acostumen a fer-ho en bicicleta, tot i que hi ha valents que aposten pel patinet, o d’altres que hi participen amb la seva mascota.

AVAN i la Fundació GAEM organitzen la “Pujada a La Mola 2007”

Sabadell. Fa poc més d’un any, el 7 de maig de 2006, l’associació AVAN va participar en l’organització de la “Pujada a La Mola amb joëlettes”, unes cadires de rodes adaptades adreçades a persones discapacitades i amb problemes de mobilitat, per tal d’endinsar aquest col·lectiu a entorns naturals poc accessibles. Aquella experiència tindrà continuïtat el proper 3 de juny, però en aquesta ocasió l’ascensió a La Mola tindrà un objectiu solidari totalment diferent: ajudar econòmicament el projecte “Tolervip” que lidera la Fundació GAEM (Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple).

dilluns, 28 de maig del 2007

Entra en funcionament la instal·lació d'energia solar fotovoltaica al casal de barri de Can Parellada

Terrassa. La instal·lació d’energia solar fotovoltaica del casal de barri de Can Parellada, que ha entrat en funcionament aquests dies, produirà al voltant de 7.000 kWh per any. A banda dels beneficis econòmics, la instal·lació suposarà un estalvi d’emissions de 3.500 kg de CO2 anuals. El conjunt consta de 36 pannells solars i un inversor de 4.600 W de potència. La construcció d’aquest dispositiu i la tramitació administrativa de la connexió a la xarxa han comportat una inversió d’uns 44.000 euros. Aquesta és la desena instal·lació solar fotovoltaica impulsada per l’Ajuntament de Terrassa. També n’hi ha a tots els centres cívics (excepte l’Alcalde Morera), al casal de Sant Pere, a l’àrea de pic-nic de la Grípia, a la seu d’Eco-Equip, al complex funerari i a la deixalleria municipal de Can Casanovas. Excepte en el cas de la deixalleria, que utilitza l’energia produïda per autoconsum, la resta d’instal·lacions aboquen l’energia que produeixen a la xarxa elèctrica.

L’Espai Jove Can Tauler, habilitat com a aula d’estudi durant el juny

Montcada i Reixac. Un any més coincidint amb les dates d’inicis d’exàmens de finals de curs en els centres de secundària i les universitaris, es torna a posar a la disposició dels estudiants l’Espai Jove Can Tauler com a aula d’estudi. Les instal·lacions estaran obertes del 5 al 21 de juny, de dilluns a divendres de 22 a 1 hores. Aquesta iniciativa està tenint molt bona acollida i compta amb un gran nombre d’usuaris.

Trobada de negocis d'empresaris polonesos amb empresaris catalans a la Cambra de Terrassa

Terrassa. Els propers dies 30 i 31 de maig, una delegació formada per 9 empresaris i 2 representants institucionals de Polònia visiten Terrassa en el marc d’una missió comercial inversa organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. Durant la seva estada a Terrassa, els empresaris polonesos participaran en un programa de reunions (Match Maiking Event) que ha preparat la Cambra amb potencials clients/proveïdors de Catalunya. Aquest programa consisteix en un conjunt d’entrevistes entre empresaris visitants i empresaris locals. Després de les experiències amb Rússia, Bulgària i Romania, aquesta és la sisena vegada que la Cambra de Terrassa desenvolupa una missió comercial d’aquestes característiques en la qual es busca afavorir el contacte d’empresaris catalans amb empresaris d’altres països, en aquest cas Polònia.

Prop de 100 persones participen a la 5ª Festa del Riu

Castellar del Vallès. Unes 100 persones han participat a la cinquena edició de la Festa del Riu, que s’ha celebrat a l’Àrea d’Esplai de Les Arenes. La Festa del Riu pretén acostar el riu a la ciutadania i agrair a les escoles i entitats la seva col·laboració al Projecte Rius amb les inspeccions dels trams de riu, que es porten a terme des de la primavera del 2002. Cal destacar la participació als tallers lúdics i plàstics a més del taller naturalista on es va explicar als nens els macroinvertebrats que hi ha al riu Ripoll. Els tallers lúdics i plàstics d’enguany han inclòs una activitat de maquillatge, un puzzle del riu, un de papiroflèxia i tallers més dinàmics, com el joc de la pesca i el moviment del riu, en el qual intervenen diferents elements del riu.


Caixa Sabadell obre dues oficines més a Terrassa

Sabadell. Caixa Sabadell ha obert aquest matí dues noves oficines a Terrassa, amb la qual cosa ha assolit les 10 agències a la cocapital del Vallès Occidental. Es tracta de la 0356-Terrassa-Can Palet (Colom, 310), dirigida per Maria Pilar Carmona, i de la 0357-Terrassa-Voluntaris Olímpics (carretera de Matadepera, 253), encapçalada per Caridad Navarro. La institució financerosocial té presència a Terrassa des del 26 de gener del 2004, en què hi inaugurava l'oficina 0345-Terrassa-Vint-i-dos de Juliol. Sota el lema "Un nou rumb", l'ambiciós Pla Estratègic 2007-2009 de Caixa Sabadell, que culmina amb el seu 150è aniversari, planeja per als tres pròxims anys obrir 90 oficines noves, de les quals 45 se situaran a les comunitats de Madrid i València a un ritme de 15 cada any; la resta s'obriran a Catalunya. La caixa vol arribar el 2009 a un benefici net de 100 milions d'euros, el doble de l'actual, i reduir la ràtio d'eficiència fins al 50%. La nova etapa liderada per Mestre, director general des del juliol passat, pretén transformar Caixa Sabadell en la caixa catalana amb millors ràtios de solvència i eficiència i amb els millors resultats sobre actius totals mitjans (ATM) en relació al volum de negoci.

dimecres, 23 de maig del 2007

Més de 49 tones de residus recuperades en els dos primers mesos de recollida selectiva d’envasos i plàstics a Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. Ja s'han separat selectivament més de 49 tones d'envasos i plàstics a Montcada i Reixac des que el passat mes de març l’Ajuntament del municipi va posar en funcionament la recollida selectiva. Concretament 21,10 tones el març i 28,18, l'abril. L’Ajuntament, amb el suport de l’EMA, ha instal·lat un total de 48 contenidors en bateries soterrades i 16 més de superfície, allà on no pot accedir el camió de recollida, destinats a tota mena d’envasos i bosses de plàstics d’ús domèstic, brics i llaunes de begudes i conserves, embolcalls plastificats i d’alumini, i safates de porexpan. Amb aquesta iniciativa, ha quedat completada la infrastructura per a la recollida selectiva de residus domèstics al municipi, que fins ara es componia de quatre fraccions: vidre (contenidor verd clar), paper i cartró (blau), matèria orgànica (marró) i resta (verd fosc). En aquest darrer grup s’incloïen els residus no reciclables i els envasos i plàstics, que ja es poden dipositar al contenidor groc, i que representen un 40% del volum total del rebuig produït a nivell domèstic.

dilluns, 21 de maig del 2007

Comencen les obres de rehabilitació de la plaça de Sant Agustí

Sabadell. Avui s’enceten els treballs per millorar la plaça de Sant Agustí de Sabadell. Les obres compten amb un pressupost d’uns 510.000 euros. La plaça està situada entre el passeig de Fleming i els carrers de Feliu Penya, de Lusitània i de Baldiri Reixac. El procés de rehabilitació inclourà el condicionament dels accessos al futur CAP de la Concòrdia i la creació de diversos espais de lleure. Entre els canvis més importants, destaca la conversió en zona de vianants del carrer de Baldiri Reixac, de manera que la plaça s’eixampla fins a l’escola del mateix nom, reforçant la seguretat en l’accés al centre educatiu. Al centre de la plaça es mantindrà una zona de paviment de sauló, tot mantenint l’aspecte actual, però creant una zona central polivalent. Al voltant d’aquesta zona es situen, per una banda, els jocs infantils i, per l’altra, jardineres amb plantació arbustiva. Pel que fa a l’accés al futur CAP de la Concòrdia, que es situa mirant a la plaça, es pavimentarà configurant una petita zona d’estada al davant. Es crearan zones d’aparcament al voltant de l’espai públic tant pels veïns com per als serveis de l’equipament sanitari. El projecte inclourà la renovació de la il·luminació i la instal·lació de prop d’una trentena de bancs, cadires i papereres. També hi haurà aparcaments per a bicicletes i una font d’aigua.

L’Aplec de la Sardana de Barberà es torna a consolidar a la seva 9ena edició

Barberà del Vallès. El passat dissabte, la plaça del Mil·lenari de Barberà del Vallès va acollir la gran festa de la sardana, que any rere any organitza l’entitat cultural Barberà amb la Sardana. La trobada de sardanistes, que arriba a la seva 9ena edició, va arreplegar un gran nombre d’aficionats aquesta dansa popular catalana. Les rotllanes van començar a formar-se a les 18 hores amb la presència de la cobla Sant Jordi. Tot just després de ballar, gairebé a les 8 del vespre es va donar pas a un gran sopar de germanor entre tots els i les dansaires que un any més a tornat a reunir l’Aplec de la Sardana de Barberà. Una hora més tard, es va continuar amb el ball. Les cobles Contemporània, la Jovenívola de Sabadell i la Cobla Ciutat de Terrassa, tres de les formacions més reconegudes a la comarca en l’àmbit de la cultura popular catalana.

Prop de 2.500 persones participen en el 29è Aplec de Castellar Vell

Castellar del Vallès. Prop de 2.500 persones es van aplegar ahir a la 29a edició de l’Aplec de Castellar Vell. La festa, organitzada per l’Ajuntament de Castellar i la Comissió Aplec de Castellar Vell, té lloc, des de l’any 1979, cada tercer diumenge de maig al voltant de l’antiga església de Sant Esteve de Castellar per tal de rememorar-ne els orígens. La principal atracció de l’Aplec va ser el 27è concurs d’arrossaires, que enguany va comptar amb la participació de 35 colles, dividides en quatre categories en funció dels comensals de cadascuna de les colles. Els primers classificats al concurs, respectivament, van ser El Cranc Pelut, Paco i Ramon, Sempre Voluntaris i Sol, Lluna i Estel. La jornada festiva també va comptar amb l’actuació de les colles castellarenques de Ball de Plaça i Ball de Bastons. A més, hi van actuar els Gegants de Castellar i els grallers de l’ETC. També hi va haver una audició de sardanes a càrrec de la cobla Principal de Terrassa. L’aplec va coincidir amb l’estrena provisional de la nova àrea de barbacoa adequada a la normativa, que inclourà noves graelles, un dipòsit d’aigua i un magatzem de llenya. L’actuació ha consistit en el desmuntatge de les graelles actuals i l’excavació arqueològica a la zona on s’han ubicat les noves graelles, ja que tota l’esplanada és considerada jaciment arqueològic. A més, a l’interior de l’antiga església s’ha fet una primera adequació que ha de fer possible més endavant l’execució del projecte museístic de Castellar Vell.

Constituït el Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència,

Montcada i Reixac. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, i el president del Consorci Hospitalari de Catalunya, Josep Abelló, han signat l’acta de constitució del Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència de Montcada i Reixac per a la creació d’una nova residència i centre de dia per a la gent gran que es construirà a la zona de la Rasa, al barri de Mas Rampinyo. En concret, el Consorci té com a objectiu la construcció, la posada en marxa i la gestió d’aquesta residència, que ocuparà una superficie de 5.140 metres quadrats i que disposarà de 140 places residencials per a persones grans amb dependència i 50 de diürnes. L’Ajuntament posarà a disposició del Departament de Benestar i Família, mitjançant l’ICASS, el 80% de les places diürnes i de residència assistida en règim de places concertades. L’equipament es preveu que tingui un cost proper als 5,8 milions d’euros, dels quals la Generalitat subvencionarà un màxim del 50% i està previst que funcioni en tres anys.

S’inicia una nova temporada de la sala d’estudi nocturn

Ripollet. El proper dilluns, dia 28 de maig, s’inicia el tercer període de funcionament estival de la sala d’estudi nocturn a les dependències de la Biblioteca municipal. La sala d’estudi nocturn és una de les actuacions del Pla Local de Joventut de Ripollet 2005-2008, i recull una reivindicació dels joves de Ripollet, per disposar d’un espai d’estudi en les èpoques d’examen. Les dates d’obertura seran des del 28 de maig al 6 de juliol pel període d’exàmens d’estiu. Els horaris de funcionament són de les 21 h a l’1 h de la matinada, de dilluns a divendres, i de 19 h a l’1 h de la matinada dissabtes, diumenges i festius. Pel que fa a l’assistència d’estudiants als períodes d’obertura de l’any passat va arribar als 786 estudiants, destacant sobretot la presència de joves dels instituts locals amb motiu dels exàmens de selectivitat i joves estudiants de les Universitats Autònoma i Universitat de Barcelona.

Caixa Sabadell adquireix el local del carrer Indústria, 18 per allotjar-hi la nova biblioteca d'Humanitats

Sabadell. Caixa Sabadell ha comprat el local situat al número 18 del carrer de la Indústria, al centre de Sabadell, per 2,3 milions d’euros. La caixa d’estalvis el reformarà per ubicar-hi la nova biblioteca d’humanitats que rellevarà la instal·lada des del 1965 a la planta baixa de l’edifici de la seva Obra Social així com les seus de les cinc entitats que fins ara n’ocupaven el primer pis. L’equipament modernista esdevindrà entre els anys 2009 i 2011 un ambiciós centre multidisciplinari de divulgació de les noves tecnologies i de les arts. El local, que acollia un establiment de la cooperativa Abacus, està ubicat a la planta baixa d’un edifici d’habitatges al nucli històric, a uns 300 metres de la seu central de l’Ajuntament de Sabadell i molt ben comunicat: a prop de les estacions dels FGC, de la Renfe i d’autobusos. L’espai està dividit en dues plantes: una planta baixa de 495 metres quadrats útils i 16 de pati i un soterrani de 545, units per dues escales. Des de la planta baixa es pot accedir a una terrassa d’uns 150 metres quadrats que acull les unitats del sistema de climatització. A la 6a planta l’equipament disposa d’un traster de 36 metres quadrats per al seu ús exclusiu. L’immoble adquirit per Caixa Sabadell disposa d’un muntacàrregues des del nivell del carrer per subministrar materials al soterrani, màquines de climatització en bon estat, entrada amb portes automàtiques de vidre, persianes automàtiques motoritzades i una zona de càrrega i descàrrega just al davant. També admet la possibilitat que vehicles petits entrin o aparquin al soterrani a través de l’aparcament de l’immoble, està ignifugat i té dret de sortida per la porteria.

La Fira del Cavall tanca amb 300.000 visitants

Parc Central del Vallès. La Fira del Cavall del Parc Central del Parc Central del Vallès va tancar la seva vuitena edició havent rebut 300.000 visitants, una xifra molt similar a la de l'edició anterior, en la que es va estrenar el format de quatre dies. La trobada ha reunit, un any més, una àmplia mostra d’activitats eqüestres, com les competicions de doma clàssica, els concursos morfològics de cavalls de pura raça espanyola i de la raça d'ases autòctona de Catalunya, diferents especialitats de munta western, de doma vaquera, d'alta escola i exhibicions de volteig. Prop de 500 han passat aquests dies per les instal·lacions del Parc Central del Vallès, destacant els 160 exemplars del morfològic de PRE o els 70 que han participat a les competicions de doma clàssica, en la que s'engloba el Concurs Nacional de categoria A, que ha estat concedit aquest any, per primera vegada a la Fira. L'espectacle ”Simfonia a Cavall”, preparat per la Unió de Criadors de Cavalls de Pura Raça, ha clausuarat aquesta vuitena edició de la fira del cavall.

Les activitats de natura 2007, un munt de propostes per gaudir

Montcada i Reixac. Una activitat per observar el cel nocturn des de Sant Pere de Reixac encetarà el proper dissabte 26 de maig l’agenda d’Activitats de natura 2007. Entre d’altres, dijous 31, dins dels actes de la Festa Major, la plaça Joanot Martorell acollirà a partir de les 17 hores la Festa del Medi Ambient amb tallers mediambientals, joguines amb materials reciclats, concurs de roba reciclada “A tot drap”, circ, inflables, berenar i moltes propostes més. Sota el títol de “Fem dissabte”, dissabte 9 de juny s’organitzarà una activitat per netejar de forma coordinada i col·lectiva els diferents trams de rius i torrents de Montcada i Reixac per tal d’extreure de la zona la brossa acumulada, ja sigui dins de la llera del riu o a la zona de ribera. Es faran també visites guiades a la Casa de les Aigües, dimecres 20 de juny i dimecres 18 de juliol, per tal de conèixer aquest edifici, inaugurat l’any 1869, i el divendres 29 de juny, hi ha prevista una passejada nocturna per la Serra de Na Joana, a Collserola. Els interessats en participar en aquestes activitats s’han d’inscriure de forma gratuïta adreçant-se al Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, trucar al telèfon 93 572 6017 o dirigint-se a l’adreça electrònica cmarcos@montcada.org.

divendres, 18 de maig del 2007

La Festa Major 2007 de Montcada i Reixac porta als grups Efecto Mariposa i Mojinos Escozidos com a cap de cartell

Montcada i Reixac. El concert dels grups Efecto Mariposa i Mojinos Escozidos és un dels plats forts de la Festa Major 2007 de Montcada i Reixac, que tindrà lloc del 31 de maig al 4 de juny. El programa es va presentar ahir a l’Auditori Municipal del municipi. Efecto Mariposa oferirà un concert el dissabte 2 de juny al pavelló Miquel Poblet, mentre que Mojinos Escozidos actuarà al mateix pavelló el divendres 1 de juny. Enguany es tornarà a celebrar el mercat medieval els dies 3 i 4 de juny a partir de les 10 hores. Al llarg del dia es duran a terme diferents activitats recreant l’època medieval, com ara, una cercavila tradicional tir amb arc infantil o tallers. El pregó el protagonitzarà aquest any el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, amb la companyia dels actors del grup Pentina el Gat, al balcó de la Casa de la Vila el 1 de juny a les 20 hores. Després del pregó, i com ja és tradicional, hi haurà el correfoc amb un nou recorregut. Una altra novetat important d’enguany es la nova ubicació de la fira, que estarà a una parcel·la municipal situada entre la carretera de Ripollet i els carrers Beat Oriol, Bach i Can Tapioles.

dijous, 17 de maig del 2007

El Museu de Terrassa celebra el Dia Internacional dels Museus

Terrassa. El Museu de Terrassa commemorarà demà, 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus amb una visita teatralitzada al Castell Cartoixa de Vallparadís, que tindrà lloc a les 20h i que anirà a càrrec d'Acció Teatre. Els assistents podran fer un recorregut ple de màgia per una selecció d'objectes de l'exposició permanent del Museu de Terrassa. Com cada any, també se celebrarà, l'activitat "Descobreix una joia del museu" coincidint amb aquesta diada i que consisteix en donar a conèixer una de les darreres donacions que ha rebut el Museu de Terrassa. En aquesta ocasió, s'exposarà a la Casa Alegre de Sagrera la taula de dibuix de l'artista Mateu Avellaneda (1902-1949), que va donar la seva vídua, M. Roser Mañosas. També forma part del programa la inauguració de la nova exposició temporal "Art Local. La col·lecció del Museu de Terrassa: 1957-1979” que es podrà visitar al Castell Cartoixa de Vallparadís a partir del 7 de juny i fins el febrer del 2008. La commemoració del Dia Internacional dels Museus es va instaurar l'any 1977, a iniciativa del Consell Internacional de Museus (ICOM), organisme que agrupa museus i professionals d'arreu del món. L'objectiu de l'ICOM era i és mostrar el paper dels museus en benefici del desenvolupament de la societat. En aquesta ocasió, l'ICOM ha elegit el lema "Museus: un pont entre cultures”.

Arrenca la VIII Fira del Cavall

Parc Central del Vallès. Avui ha començat la VIII edició de la Fira del Cavall del Parc Central del Vallès, que durant quatre dies concentra una extensa proposta de competicions de diferents disciplines eqüestres. L’espectacle inaugural se celebrarà el divendres, a partir de les 20:30 h, a la pista central del recinte, i comptarà amb la participació del Centro Ecuestre d’Ana Reverte que presenta “Caballos de mi tierra”. L’acte s’iniciarà amb una petita introducció musical amb dos instruments típicament catalans com la Tenora i el Tible, per donar pas, a continuació, a una sèrie de números basats en exercicis de doma vaquera i d’alta escola amb cavalls de pura raça espanyola, realitzat per cavalls de pura raça espanyola, que omplirà la pista central de color, art i sentiment. Com a principal novetat de l’edició d’aquest any, cal destacar el concurs de doma clàssica A, la màxima categoria, que tindrà lloc el dijous i el divendres, i que reunirà a alguns dels genetes i amazones de més nivell d’aquesta disciplina al nostre país. La Fira tornarà a comptar amb tres pistes destinades a competicions eqüestres –dos a l’aire lliure i una coberta-, i comptarà amb 300 boxes per els cavalls que entren a competició i amb 70 corraletes per l’exposició d’exemplar de ramaderies. La trobada preveu rebre prop de 500 cavalls i 60 ramaderies procedents de diversos punts de la geografia espanyols.

Aquest diumenge se celebra el 29è Aplec de Castellar Vell

Castellar del Vallès. Un any més l’esplanada de Castellar Vell acull el tradicional aplec, que arriba a la seva 29a edició. L’aplec coincidirà amb l’estrena provisional de la nova àrea de barbacoa adequada a la normativa, que inclourà noves graelles, un dipòsit d’aigua i un magatzem de llenya. L’actuació ha consistit en el desmuntatge de les graelles actuals i l’excavació arqueològica a la zona on s’han ubicat les noves graelles, ja que tota l’esplanada és considerada jaciment arqueològic. A l’interior de l’antiga església s’ha fet una primera adequació que ha de fer possible més endavant l’execució del projecte museístic de Castellar Vell. Les activitats començaran a les 9 del matí amb el concurs d’ocellaires. La prohibició d’encendre foc a Castellar Vell, tant a les graelles com a terra, continua vigent. L’aplec es realitza gràcies a un permís excepcional de la Generalitat condicionat a unes mesures extraordinàries de prevenció.

5.000 persones visiten l'estand informatiu del parc rural de la Torre Negra

Sant Cugat del Vallès. Unes 5.000 persones han visitat i participat en l’estand informatiu del parc rural de la Torre Negra. L’estand estava conformat per 6 grans plafons, 3 dels quals constituïen un recorregut pel parc rural en forma de 3 jocs amb els quals es descobrien els valors de l’espai, els usos i activitats que s’hi poden fer, i les amenaces que encara planen sobre ell. Dos plafons més mostraven, a l’entrada, què és un parc rural (concepte i objectius) i un darrer plafó feia un resum històric de tot el procés de protecció del parc rural. Dels valors de l’espai, els visitants en destaquen, majoritàriament, els conreus, la fauna i el Pi d’en Xandri. També valoren en gran mesura el mosaic d’ambients i la xarxa de rieres. Pel que fa als usos i activitats, els visitants destaquen, en primer lloc, els relatius a l’agricultura: cultivar, tenir un hortet o comprar els productes locals i, en segon lloc, els relatius a l’esport i el lleure a l’aire lliure. També es valora força poder passejar i la possibilitat de poder fer visites guiades. De les amenaces (tercer joc), els visitants han destacat, sobretot, la urbanització (construcció de vivendes), el vial Sud i el vial de Cornisa. També s’ha recollit, com a amenaça, la contaminació, els abocaments i la reforestació (pèrdua de superfície agrícola i expansió del bosc). En acabar el recorregut, els visitants han tingut l’oportunitat de veure, a vista d’ocell, un altre punt de vista sobre el parc rural a través d’un petit audiovisual amb imatges aèries de la zona.

Tangram i el Casal de Joves Obriu Pas porten a terme una xerrada sobre l’objecció fiscal en la renda

Barberà del Vallès. Fa poques setmanes que s’ha iniciat el període per formalitzar la declaració de la renda. Per aquest motiu, l’Ateneu Tangram, Ateneu laic i progressista de Barberà del Vallès, conjuntament amb el Casal de Joves Obriu Pas, va organitzat el passat dimarts 15 de maig una xerrada sobre l’objecció fiscal. La xerrada va comptar amb la presencia de Txema Moya, membre de l’Oficina d’Informació per l’Objecció Fiscal (SIOF), que va explicar als presents en que consisteix aquesta opció a l’hora de fer la renda, quina és la seva finalitat i com els ciutadans i ciutadanes poden tramitar-la a la declaració renda. Moya, va explicar que fer l’objecció és no col·laborar amb l’estat amb les despeses de preparació de guerres o manteniments de l’estructura militar. Així, va recomanar als assistents a portar-la a terme, desviant així una part d’aquests impostos a un projecte que treballi en la defensa d’un progrés social solidaris. Tècnicament, segons el Servicio de Información para la Objección Fiscal (SIOF), una entitat de caràcter no lucratiu que dóna suport a diferents campanyes per donar a conèixer l'objecció fiscal a les despeses militars, “ser objector fiscal no vol dir deixar de pagar impostos, sinó deduir el percentatge equivalent a la partida dels pressupostos generals que el Govern espanyol destina a fins militars”.

dimecres, 16 de maig del 2007

Conveni entre l'IMSABS i l'Associació de persones sordes de Terrassa per a finançar un servei d'intèrpret de la llengua de signes

Terrassa. L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Institut Municipal de Salut i Benestar Social (IMSABS), aportarà 5.000 € a l’Associació de Persones Sordes de Terrassa (APST) per a finançar un servei d’intèrpret de llengua de signes catalana. El regidor de Benestar Social, Màrius Massallé, i el president de l’APST, Guillem Morera, van signar ahir dimarts un conveni que recull aquest acord de col·laboració entre el consistori i l’entitat. Gràcies a aquest servei d’intèrpret, les persones sordes podran comptar amb l’assistència d’un intèrpret a l’hora de fer gestions personals com anar al metge o fer tràmits davant l’administració. El conveni estableix que serà la mateixa APST qui establirà el mecanisme de sol·licitud del servei i el gestionarà. Pot demanar aquest servei qualsevol resident a Terrassa, ja sigui un discapacitat auditiu o una persona que necessiti comunicar-se amb un membre d’aquest col·lectiu. L’IMSABS, a més, durà a terme altres mesures per a fomentar l’ús de la llengua de signes i l’accessibilitat a la informació de les persones sordes. En aquesta línia, facilitarà la presència d’intèrprets en totes les seves activitats i serveis, afavorirà la formació en llengua de signes catalana dels seus professionals i té previst també editar un document informatiu que reculli tots els recursos destinats a la ciutadania amb mancances auditives.

El Museu d’Història i el Museu d’Art commemoren el Dia Internacional dels Museus

Sabadell. Per tal de celebrar el Dia Internacional dels Museus, que té lloc el 18 de maig, el Museu d’Història i el Museu d’Art han preparat dues activitats que s’emmarquen en la campanya “Descobreix una joia del museu, promoguda per la Generalitat, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i que convida a descobrir un element excepcional, una joia que destaqui pel seu interès, per la seva restauració recent o que és difícil de veure habitualment. En aquest sentit, el Museu d’Història de Sabadell presenta una peça arqueològica dels segles II-I aC, única a Catalunya i Espanya, que ha estat interpretada com un amulet d’amistat. De la seva banda, el Museu d’Art convida a descobrir la recreació de l’estudi d’un dels pintors de referència a la nostra ciutat, Joan Vila Cinca. Enguany el Dia Internacional dels Museus es dedica als Museus i el patrimoni universal.

La Fundació RACC ensenya seguretat viària als nens i nenes de Terrassa a través d’una obra de teatre

Terrassa. Gairebé 1.000 nens i nenes de diferents centres escolars de Terrassa aprendran conceptes de seguretat viària a través de l’Obra de Teatre “STOP. Una nova aventura dels Superagents de la Ketty”, una iniciativa que la Fundació RACC ofereix de forma gratuïta als escolars, i que compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit (SCT) i de l’Ajuntament de Terrassa, a través de la Policia Local d’aquesta localitat. L’educació viària és el punt de partida d’aquest espectacle infantil. A partir de l’aprenentatge dels principals senyals de trànsit, s’ha construït una obra de teatre clara en les seves idees i amb un ritme trepidant.

Sant Cugat és la primera ciutat catalana en capacitat d’atracció d’empreses, segons un informe del diari econòmic "Expansión"

Sant Cugat del Vallès. El diari econòmic "Expansión" situa Sant Cugat com la primera ciutat catalana en capacitat d’atracció d’empreses. Aquesta informació ha aparegut avui en el suplement especial de municipis. Aquest diari ha analitzat els cinquanta municipis més grans de Catalunya per nombre d’habitants, des de Barcelona fins a Molins de Rei, a partir d’una quarantena d’indicadors sobre riquesa, població, sòl, fiscalitat, infraestructures i entorn econòmic, social i universitari. L’objectiu d’aquest reportatge ha estat el d’assenyalar les ciutats amb un millor punt de partida per a les empreses de diferents mides i sectors. El resultat de l’anàlisi ha situat Sant Cugat com la primera ciutat del rànquing, seguida de Barcelona i Cambrils.

El tercer concert del cicle de Concerts a la Capella portarà divendres a Castellar Músiques de l’Holocaust

Castellar del Vallès. Amb la intenció de recuperar la memòria cultural dels anys de persecució als presoners dels camps de concentració nazis, alhora que d’escoltar la veu dels vençuts, el Brossa Quartet Corda ha preparat un repertori de "Músiques de l’Holocaust". El concert tindrà lloc divendres, 18 de maig, a partir de les 22.00 hores a la Capella de Montserrat. "Músiques de l’Holocaust" és una acció musical concebuda a partir de material artístic creat als camps de concentració nazis i generats per les mateixes víctimes. Durant la Segona Guerra Mundial, les tropes nazis enregistraven les cançons populars que cantaven els presoners amb l’objectiu que no s’extingissin el patrimoni musical i les melodies de les seves víctimes. I ara, el Brossa Quartet Corda recupera els textos d’aquells que van sobreviure als camps, com Primo Levi, Amat-Piniella, Imre Kertész o Quasimodo, fent un pot entre les músiques clàssiques, klezner, zíngares i mediterrànies.La formació va néixer l’any 2004 amb la vocació de conrear un repertori allunyat dels escenaris habituals de la música clàssica. Des de la seva constitució, ha creat diferents espectacles amb actors, DJ’s o ballarins, i ha enregistrat per a Catalunya Música.


L’Associació de Minusvàlids de Barberà es proclama subcampiona de Catalunya en una jornada molt competitiva

Barberà del Vallès. El Pavelló Maria Reverter de Barberà del Vallès ha acollit el V Campionat de Catalunya d’Hoquei en Cadira de Rodes elèctrica. La competició esportiva ha comptat amb la participació de tres dels equips catalans més importants en aquesta disciplina, l’equip d’hoquei de l’Associació de Minusvàlids de Barberà del Vallès, els Dracs de Guttmann, i els Comkedem. L’equip barberenc ha quedat en segon lloc. El campionat d’enguany l’ha guanyat l’equip Comkedem, en una final molt emocionant que van empatar amb l’equip barberenc. El lliurament de trofeus ha anat a càrrec del president de la Federació Catalana d’Esports de Minusvàlids Físics, Daniel Lamata, del president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Carles Múñoz, per l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, i el regidors d’Esports, Ignacio Navarro.

L’Ajuntament remodelarà el consultori de la Floresta

Sant Cugat del Vallès. El Servei Català de la Salut ha concedit a l’Ajuntament de Sant Cugat una subvenció 69.600€ per remodelar el consultori de la Floresta. D’aquesta manera, la Generalitat ha concedit el 100% de l’ import sol·licitat pel consistori municipal. L’Ajuntament intervindrà en dues direccions. D’una banda, resoldrà les deficiències estructurals del consultori, que inclouen la reparació de les claraboies dels despatxos, la reparació de les finestres del vestíbul, l’obertura de finestres als despatxos que permetin l’entrada de llum i la ventilació, la revisió i adequació del sistema de calefacció, la revisió i adequació de la xarxa d’aigua calenta sanitària, la reparació de les rampes d’accés a l’edifici i l’arranjament d’un espai com a vestidor del personal. De l’altra, l’Ajuntament millorarà el mobiliari i els equipaments. Així, proveirà armaris a les consultes i a les zones comunes, taquilles per a la zona de vestidor del personal i condicionarà les taules dels facultatius amb espai per a ordinador i impressora, així com bucs de calaixos per a les consultes.

KFTÍ de tarda

Ripollet. El KFTÍ és un espai municipal per joves destinat a la promoció i dinamització juvenil mitjançant la programació de tallers, activitats, sortides, assessories, xerrades, videofòrum, jocs de taula, videojocs; entre d’altres moltes activitats. És una nova alternativa d’ocupació del temps lliure on els joves podran compartir inquietuds i gustos i fer ús dels recursos i espais juvenils.

dijous, 10 de maig del 2007

Tot preparat per la VIII edició de la Fira del Cavall

Parc Central del Vallès. La Fira del Cavall del Parc Central del Parc Central del Vallès celebrarà, del 17 al 20 de maig, la seva VIII edició amb el mateix format de l'any passat, concentrant el seu programa d'activitats en quatre dies, la qual cosa permetrà als visitants gaudir d'una extensa i variada oferta de diferents competicions i concursos eqüestres. Respecte a anteriors edicions repeteix el multitudinari concurs morfològic de Pura Raça espanyol, el Cicle Clàssic de Cavalls Joves, diferents disciplines relacionades amb la munta western, proves de Doma Vaquera, d'Alta Escola, de Salt i el morfològic del guarà català, la raça de burros autòctona de Catalunya. Com a principal novetat en l'edició d'aquest any, cal destacar el Concurs de Doma Clàssica de categoria A (CDN***) que, per primera vegada, se celebrarà en les pistes del Parc Central del Vallès.

La 20a edició de la Caminada Popular tindrà lloc aquest diumenge, 13 de maig

Castellar del Vallès. El proper diumenge, 13 de maig, se celebrarà la 20a edició de la Caminada Popular de Castellar del Vallès, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Castellar i el Centre Excursionista, amb la col·laboració de Cobega, S.A., Creu Roja Sentmenat, Club Atlètic Castellar, Comissió de Festes, Moviment de Colònies i Esplai, Ràdio Club Castellar, Serna, Pere Altimira i Jaume Pineda. La sortida tindrà lloc a la plaça Major entre les 7.30 i les 8.30 hores, i es farà de manera lliure. Enguany, el recorregut és de 16,630 quilòmetres, i els controls estaran situats a Can Messeguer, l’Embassament de Can Font, Mont-Rodon i el Coll del Lliri, per finalitzar novament a la plaça Major. L’organització aconsella als participants que portin aigua pel recorregut. Les inscripcions per participar a la prova, que no té caire competitiu, encara són obertes, avui i demà, al Punt d’Informació Juvenil, de
18.00 a 20.00 hores. Cada participant a la prova haurà de pagar 5 euros, un preu que inclou l’assegurança, l’esmorzar i també un record de la participació.

7 imputats a Sabadell per simular el robatori del seu mòbil per reclamar-ne un de nou a l’assegurança

Sabadell. Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Sabadell han denunciat l'encarregat d'una botiga de mòbils, veí de Polinyà, com a presumpte autor d'un delicte continuat d'inducció a la simulació de delicte. L’home recomanava els seus clients de presentar una denúncia per robatori del seu mòbil per reclamar-ne un de nou a l’assegurança que havien contractat. De moment, 7 persones estan imputades en aquest cas. La Unitat d'Investigació de Sabadell va constatar un augment de denúncies per robatori de telèfons mòbils interposades a diferents comissaries de la policia local i dels mossos del Vallès Occidental. En tots els casos, les suposades víctimes tenien contractada una assegurança contra el robatori d'aquests aparells. Els investigadors van comprovar que molts dels telèfons suposadament robats s'havien comprat a la mateixa botiga de Sabadell. Amb aquesta informació, els agents van tornar a parlar amb alguns dels denunciants, que finalment van reconèixer que no els havien robat el mòbil i que havien presentat la denúncia seguint les instruccions d'un dependent que els animava a fer-ho perquè, segons els explicava, la policia no investigava aquests tipus de robatoris. La investigació continua oberta ja que no es descarta que altres persones hagin presentat una denúncia d’aquestes característiques per aconseguir un telèfon mòbil nou.

El conseller Ernest Maragall es reuneix amb representants

Montcada i Reixac. El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, s’ha reunit durant un dinar amb diversos representants de la comunitat educativa del municipi. En el transcurs de la trobada, el conseller es va interessar per la situació educativa de Montcada i Reixac i va atendre les peticions dels seus interlocutors. Ernest Maragall va destacar, entre altres aspectes, la importància de fomentar l’aprenentatge de les llengües des d’educació primària i la introducció de noves tecnologies a les aules. En relació a una de les principals preocupacions de les famílies montcadenques, la manca de places d’escola bressol al municipi, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, va afirmar que “la previsió és que al llarg d’aquest any, i fins el 2008, obrin les seves portes dues noves escoles bressol, una ubicada a Montcada Centre i una altra al barri de Mas Duran. La visita a Montcada i Reixac del conseller Maragall coincideix pràcticament en el temps amb la confirmació per part del Govern de la construcció del futur centre d’educació infantil i primària que s’ubicarà a la nova zona residencial del Mas Duran, on s’estan construint prop de 1.800 habitatges, i que obrirà les portes el setembre de 2008.

L’associació AVAN instal•larà taules informatives en diferents municipis del Vallès Occidental en motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia

Vallès Occidental. El proper dissabte 12 de maig es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia, una malaltia neurològica que, segons alguns estudis, afecta entre el 3 i el 6% de la població. L’associació AVAN se solidaritza amb totes aquelles persones afectades per aquesta afecció i el Síndrome de la Fatiga Crònica, per aquesta raó té previst instal·lar taules informatives en els municipis de Terrassa, Sabadell, Rubí i Sant Cugat del Vallès. L’objectiu és informar sobre aquesta malaltia i els programes que la nostra associació duu a terme per als afectats d’aquesta patologia i els seus cuidadors familiars. Els diferents professionals i voluntaris de l’AVAN atendran a les persones interessades de 10 del matí a 2 de la tarda. La Fibromiàlgia es caracteritza pel dolor muscular crònic generalitzat i la sensació dolorosa a la pressió d’uns punts sensibles específics.

dimecres, 2 de maig del 2007

2ª Festa de la Natura del CEIP Santiga amb concert coral solidari de Veus Sense Fronteres

Santa Perpètua de Mogoda. L’Associació de Mares i Pares del CEIP Santiga organitza pel proper dissabte 5 de maig la Segona Festa de la Natura. La novetat més destacada és el concert solidari que realitzarà la coral amb suport instrumental Veus Sense Fronteres. Aquesta agrupació musical, formada per professionals de la sanitat que col·labora amb les campanyes de sensibilització de l’ONG Metges Sense Fronteres, cantarà conjuntament per primera vegada amb alumnes de les escoles de primària de Catalunya. Aquesta primera experiència serà amb els alumnes de 3r curs del CEIP Santiga que porten preparant les cançons en anglès del musical “Els Miserables” durant tres mesos. La Festa de la Natura es perllongarà durant tot el dia ja que començarà a les deu del matí i finalitzarà a les set de la tarda.