dimecres, 27 de juny del 2007

El Trio Pantine obre el Cicle Elles del festival 30 Nits

Sabadell. Tres joves franceses apassionades per la música contemporània inauguraran el Cicle Elles, del festival d’estiu 30 Nits. Leila, Charlotte i Marie integren el Trio Pantine, l’actuació del qual es podrà veure el proper divendres, 29 de juny, a la Casa Taulé, seu de l’Alliance Française. L’espectacle començarà a 2/4 d’11 de la nit. Leila, Charlotte i Marie han treballat de forma separada sobre estils molt particulars, que van des de la música tradicional de György Ligeti fins al llenguatge de Georges Aperghis, passant per una escriptura renovadora de la tècnica instrumental del contrabaix com la de Jacob Druckmann. També interpretaran a trio peces com el Chiquilín de Bachin, d’Astor Piazzola o fragments de l’Òpera de tres rals, de Kurt Weill, entre d’altres.

La Big Band Jazz Terrassa actua aquest divendres al Castell de Clasquerí

Castellar del Vallès. El 29 de juny la Big Band Jazz Terrassa, sota la direcció del trombonista californià John DuBuclet, actuarà al Castell de Clasquerí a partir de les 22 hores, en una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Castellar i patrocinada per l’Obra Social Caixa Terrassa, amb la col·laboració de la família Fontcuberta, propietària del castell. La formació, creada l’octubre del 2000 per Jazz Terrassa, va néixer amb vocació de qualitat per oferir un variat repertori obert a tots els públics. L’orquestra recull el potencial dels instrumentistes més destacats del panorama jazzístic català.

La Festa Major de Barberà arriba amb un programa

Barberà del Vallès. La Festa Major, que es celebrarà del 30 de juny al 2 de juliol de 2007, omplirà els carrers de la ciutat d’actuacions musicals, espectacles teatrals, activitats esportives, espais per als més petits i multitud d’activitats més. De la mateixa manera, espais com la Torre d’en Gorgs, el Complex Esportiu Can Llobet, le parc Europa i diverses places de la ciutat, esdevindran alguns dels escenaris per acollir un programa preparat i orientat per intentar agradar a tots els col·lectius de la ciutat. El pregó, un dels plats forts de les festes, el farà l’actor Bruno Oro imitador del entranyable personatge Matias Prats al programa Polònia de TV3. Divendres, els barberencs podran gaudir del xou musical Grease, basat en la coneguda pel·lícula protagonitzada per John Travolta i Olivia Newtom-John i un dels clàssics d’estètica teenager que va triomfar als 70, al carrer Monturiol. Un dels espectacles que més expectació provoca sempre a tots els ciutadans i ciutadanes és el concert de la nit de diumenge. Enguany s’ha decidit convidar al grup murcià M-Clan, que presentarà les seves cançons més exitoses recollides en el recopilatori Retrovisión.

La meitat de la població adolescent de La Ribera participa en els programes de dinamització social

Montcada i Reixac. Prop d’un centenar de nois i noies d’entre 10 i 18 anys participen en les iniciatives que es desenvolupen a La Ribera en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari i del programa per al benestar i la cohesió social del Pla Integral de La Ribera, que impulsa l’Ajuntament de Montcada i Reixac amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la Sala Jove, el grup de batukada, i el projecte esportiu. Aquests és una molt bona notícia en el camí per assolir la cohesió social i la implicació dels adolescents en la millora del seu barri. La inauguració el novembre passat del Centre Cívic va dotar La Ribera de l’equipament necessari per desenvolupar els programes de dinamització social. Abans, però, l’educadora va fer molt treball de carrer, anant a buscar els nois i les noies del barri perquè s’enganxessin a les activitats programades. A la Sala Jove conviuen grups d’adolescents de procedències molt diverses, igual que en els tres equips de futbol sala formats en el marc del projecte esportiu. Mitjançant l’esport s’està aconseguint treballar conceptes bàsics per a la bona convivència, com el respecte, la responsabilitat individual i grupal, la cooperació i la solidaritat.

dimarts, 26 de juny del 2007

Maria del Mar Bonet obre el 30 Nits al castell de Can Feu

Sabadell. L’espectacle més íntim i poètic de Maria del Mar Bonet encetarà el festival d’estiu 30 Nits, que cada juliol omple de propostes culturals els escenaris de Sabadell. L’artista mallorquina actuarà el proper dimecres, 27 de juny, en el castell de Can Feu, que, amb aquesta actuació, s’estrenarà com a espai cultural i de concerts. Terra secreta és el nom de l’espectacle que presentarà per a l’ocasió Maria del Mar Bonet. Es tracta d’un recital íntim, personal i poètic en què es recullen cançons d’autors com Joan Bibiloni, Jordi Guardans, Ovidi Montllor, Guillem d’Efak o Joan Manuel Serrat. A l’actuació, que començarà a partir de les 10 del vespre, s’hi podran sentir temes com ara Cançó de l’amor petit (Serrat) o Blues en Sol (d’Efak), a més d’una cançó francesa adaptada al català per Maria Aurèlia Capmany, entre d’altres temes.

Totes les urbanitzacions de Castellar disposen de plans d’evacuació en cas d’incendi

Castellar del Vallès. Totes les urbanitzacions del municipi de Castellar ja disposen d’un pla bàsic d’evacuació que ha dissenyat l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona per aquelles urbanitzacions situades en terrenys forestals i que aquests dies s’està repartint per als diversos habitatges. Quan la Diputació va donar a conèixer la seva intenció d'engegar aquest servei l'any 2004, només tenia previst redactar aquests plans per Les Arenes i El Balcó de Sant Llorenç. L’any passat, es van distribuir aquests dos plans d’evacuació, i l’any passat, a petició de l’Ajuntament de Castellar, es van incloure a la previsió la redacció dels plans del nucli agregat de Sant Feliu del Racó i de la resta d'urbanitzacions del municipi: Can Font, Ca n’Avellaneda, El Racó i els tres sectors de l’Aire-sol. L'objectiu del programa d’evacuació d’urbanitzacions és el de recomanar mesures d'actuació als veïns: les precaucions bàsiques que s’han de tenir per evitar l’inici d’incendis; preparar l’habitatge i la parcel·la per reduir el risc i els efectes d’un incendi; i com actuar en cas d'incendi, les actituds a seguir, el confinament, o bé, garantir l'organització i la seguretat de les evacuacions.

Última fase del trasllat del trànsit de la C-17 als laterals

Montcada i Reixac. Aquesta setmana finalitza el procés de trasllat del trànsit que circula pel tronc central de la C-17 als laterals per tal de realitzar les obres de millora que s’estan executant a la nacional al seu pas per la plaça Espanya de Montcada i Reixac, que inclouen com a actuació principal el soterrament d’un tram de prop de 800 metres. La propera nit del 28 al 29 de juny està previst realitzar el procés de trasllat temporal del trànsit, en sentit Barcelona, als dos carrils laterals que s’han habilitat. Es preveu que aquest desviament del trànsit es mantingui mentre durin les obres, que tenen un termini de 24 mesos. Aquesta actuació obligarà a tallar els accessos d'incorporació dels carrers Àngel Guimerà, Puigcerdà i Sant Tomàs a la nacional. El carrer del Sol continuarà de forma provisional de sortida a la nacional per tal d'impedir que es generi més trànsit al centre de Mas Rampinyo. L'accés des del lateral de la C-17 al carrer Carrerada quedarà tallat per mesures de seguretat de trànsit. Els camions que circulin pel lateral en sentit Barcelona hauran de fer-ho pel carril de vehicles pesats (carril de la dreta), ja que la seva alçada estarà limitada a 4'50 metres al pas del túnel de la línia de ferrocarril de la línia de Puigcerdà.

Les dones de la Xarxa Intercultural es tornen a reunir

Barberà del Vallès. El passat dijous 21 de juny va tenir lloc la reunió mensual de la Xarxa Intercultural de Dones de Barberà del Vallès. En aquesta reunió es va parlar de com es tracta la qüestió de la salut de les dones en l’àmbit sanitari a les diferents cultures i es va constatar que manca la perspectiva de gènere en totes elles. La investigació en salut ha pres com a subjecte de referència els homes i ha generalitzant els resultats obtinguts a les dones sense tenir en compte la morbiditat femenina diferencial. Les participants van debatre sobre la necessitat d’enfocar la salut des d’una perspectiva més integral i holística, que incorpori una visió biopsicosocial de la salut i que també tingui en compte les condicions de vida de les dones i com aquestes influeixen en el seu estat físic i mental. Per acabar, una de les idees que van sorgir durant l’intercanvi va ser la de la necessitat que les dones continuin amb el seu empoderament i duguin a terme una transformació personal i col·lectiva per ser capaces d’exigir els seus drets, com a ciutadanes, en els diferents àmbits de la vida. La propera reunió està prevista pel dijous 19 de juliol i tindrà lloc al Casal de Cultura de Barberà de 18.30 a 20 h. Hi haurà servei gratuït de guarderia que cal sol·licitar prèviament.

La Cambra de Terrassa informa sobre les eines més eficients de fidelització del client

Terrassa. La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa organitza una sessió informativa sota el títol “La fidelització del client com a base estratègica del creixement. La importància d’un CRM”. L’objectiu de la sessió, que tindrà lloc el proper dimecres, dia 27 de juny, és donar a conèixer el concepte de “CRM” (Customer Relationship Management) i la seva importància per mantenir una bona relació amb la clientela i aconseguir la seva satisfacció. La sessió informativa, que es desenvoluparà de les 09.30 a les 11.30 hores està destinada a qualsevol empresa interessada en dur a terme una estratègia de fidelització de la seva clientela. Un CRM és una eina complerta de màrqueting i d’anàlisi de millora dels resultats que permet incrementar beneficis i la satisfacció del client. També és interessant a l’hora de reduir els costos de vendes de màrqueting. Aquesta sessió anirà a càrrec d’Amadeu Mestre, consultor de l’empresa Sispro.

dijous, 14 de juny del 2007

Terrassa celebra la Festa de la Música

Terrassa. El municipi celebrarà a partir de demà i fins el 21 de juny la Festa de Música, amb un total de 28 actuacions musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa, Amics de les Arts i Joventuts Musicals i el Centre d’Educació Musical (CEM). Els concerts tindran lloc en diversos espais de la ciutat, amb l’esperit de portar la música al carrer i apropar-la a la gent. De fet, les actuacions tindran lloc a peu de carrer, sense escenaris que separin els músics de l’espectador. Els actes centrals de la celebració es realitzen el dia 21 (Dia Europeu de la Música) i s’efectuaran en diversos espais urbans del centre de la ciutat. La resta d’activitats es celebren a l’auditori municipal i a l’auditori del CEM. La festa atorga tot el protagonisme a l’aspecte formatiu dels futurs intèrprets. Més de dos-cents alumnes de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa i del CEM participaran a les activitats programades.

L’Ajuntament fa un seguit de recomanacions per prevenir els efectes d’una possible onada de calor

Sant Cugat del Vallès. L’Àrea de Sanitat i Serveis Socials està treballant en l’aplicació del Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS), que ha estat elaborat conjuntament per la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i Servei Català de la Salut. Entre d’altres actuacions, l’Ajuntament divulgarà al llarg d’aquest estiu un seguit de recomanacions per prevenir els efectes d’una possible onada de calor. La difusió es farà a través d’un díptic informatiu -editat conjuntament amb els centres d’atenció primària i les farmàcies- i amb la publicació d’anuncis informatius a diversos mitjans de comunicació locals. D’altra banda, l’Ajuntament, conjuntament amb els centres d’atenció primària, treballarà per detectar les persones amb més risc de patir els efectes de la calor a Sant Cugat amb l’objectiu d’oferir-los informació sobre aquestes recomanacions.

AVAN, Club Natació Sabadell, Fundació Club Natació Sabadell i Club Minusvàlids Horitzó organitzen L’art i l’aigua, units per la Discapacitat

Sabadell. Club Natació Sabadell, Fundació Club Natació Sabadell, associació AVAN i Club Minusvàlids Horitzó han organitzat per al proper dissabte 16 de juny una activitat lúdica, artística, cultural, esportiva i al mateix temps solidària, que es desenvoluparà a les instal·lacions de Can Llong del CN Sabadell al llarg de tota la tarda, vespre i part de la nit. Sota el títol L’art i l’aigua, units per la Discapacitat, totes quatre entitats presenten tot un seguit d’activitats en les que el mar i les arts plàstiques conflueixen per un objectiu totalment solidari: l’ajuda al col·lectiu de discapacitats.

Més de cinquanta degustacions diferents conformen l’oferta de la

Sant Quirze del Vallès. Els propers dies 15 i 16 de juny l’entorn de la Masia Can Feliu acollirà, com cada any, una nova edició de la Mostra Gastronòmica. Aquest certamen culinari celebra enguany la setena edició. El tret de sortida a la iniciativa el donarà un taller de cuina dijous 14, organitzat pel Restaurant Lòssum. L’acte inaugural de la Mostra, però, tindrà lloc divendres 15 de juny a les 19.30 hores. A continuació, i fins a les dotze de la nit es podran degustar tots els plats que els diferents restaurants elaboren per aquests dies. A les onze de la nit l’activitat gastronòmica s’acompanyarà de l’actuació musical de Solimar. Els restaurants participants en aquesta edició són: Lluernari, Xarcuteria degustació Can Paco, El Niu del Mussol, Lòssum, El Castellet, Pastisseria Mix, Avui no cuino, Lletonet, Casa Marieta, Pa amb xocolata, cafeteria La Masia, El Nesprer i La cantonada del pernil.

SGR i Caixa Sabadell destinaran 10 milions per al finançament de les PIMES

Sabadell. El Director General de la SGR, Juan Manuel García Puchol i en representació de Caixa Sabadell, el director de l’ària Territorial Madrid-Valencia, Ferran Ureña, i el director de la Zona Valencia, Eduardo González Arbás, han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual s’estableix una línia especial de finançament per un import de 10 milions d’eurus destinada a finançar les operacions de crèdit avalades per la SGR de la Comunitat Valenciana. En les operacions de prèstec, la quantitat màxima serà d’un milió d’eurus i el tipus d’interés variarà entre el 0,5 i l’1% sobre l’Euribor a un any. El termini pot arribar als 8 anys, segons la modalitat de l’operació. Per al finançament de inmobles i locals comercials pot arribar als 15 anys. Pel que fa als crèdits, la quantitat màxima també serà d’un milió d’eurus, amb la possibilitat d’ampliació segons les característiques de l’operació i el tipus d’interès oscil·larà entre el 0,5 i l’1% sobre l’Euribor a 90 dies. El termini màxim fixat per aquestes operacions és de tres anys.

dilluns, 11 de juny del 2007

Unes 85 parelles lingüístiques prenen part a la 2ª Trobada de Voluntaris per la Llengua

Castellar del Vallès. Unes 85 parelles lingüístiques van participar dissabte passat a la II Trobada de Voluntaris per la Llengua, que es va celebrar a la masia de can Juliana. Es tracta d’un acte organitzat pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell, els serveis de català de Castellar, Sant Quirze, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Polinyà i l’Ajuntament de Castellar que va comptar en total amb l’assistència d’unes 250 persones. La trobada va ser un acte lúdic i festiu que va aplegar totes les persones voluntàries i aprenents de les diferents poblacions que integren el CNL, representants de les entitats adherides al programa i altres persones que hi estiguin vinculades i/o interessades. La trobada va començar amb la recepció que van fer els grallers i geganters de Castellar amb els gegants Sol, Lluna i Estel des de la carretera d’accés a Sant Feliu fins a la masia de can Juliana. L’actriu Anna Moya va rebre els convidats que entraven a la masia i els anava situant prop de l’escenari central de la festa. Després de la presentació, va ser el torn de l’actuació del Ball de Bastons. Aprenents i voluntaris que van participat en el programa es van poden conèixer una mica més en un berenar que es va organitzar amb nombrosos vins i productes de Catalunya. La trobada va acabar amb l’actuació del grup Pentina el Gat i seu espectacle Queixalada.

Recoder felicita als establiments Viena “per la magnífica rehabilitació de la Casa Maristany”

Sant Cugat del Vallès. L’alcalde del municipi, Lluís Recoder, ha inaugurat aquest migdia l’establiment que la cadena de restauració Viena ha ubicat a Sant Cugat. L’antiga casa Maristany, situada a la plaça Lluís Millet, acull el nou establiment que la cadena de restauració ha obert a Sant Cugat. Es tracta d’un edifici construït l’any 1927, d’estil neoclàssic, encarregat pel barceloní Ròmul Maristany com a residència d’estiueig. Viena ha invertit gairebé dos milions d’euros en la rehabilitació d’aquest edifici, ja que els diferents usos que se li han donat al llarg dels anys van deteriorar el seu aspecte original.

Barberà retorna a l’època medieval

Barberà del Vallès. Una gran afluència de públic ha estat la tònica en la celebració de la 9ena edició del Mercat Medieval de Barberà del Vallès, que s’ha celebrat durant aquest passat cap de setmana a la plaça del Mil·lenari del barri de la Romànica. Sota el magnífic escenari de l’església de La Romànica es van instal·lar nombroses parades decorades amb teles medievals que oferien productes relacionats amb aquesta època. Herbes e infusions, orfebreria diversa, ceràmica, i objectes de vidre. Els propis venedors i venedores, interpretaven un paper de l’època ajudats de vestits que semblaven trets de faules medievals. A més a més, ambdós dies, la plaça del Mil·lenari va comptar amb la presencia de nombroses cercaviles amb músics que interpretaven peces de l’època, acompanyats de bufons, malabaristes i faquirs, venedors ambulants, ballarines de dansa del ventre, espectacles de foc i mags, que anaven cridant l’atenció dels i les visitants. Els més petits també van tenir l’oportunitat de participar en diversos jocs medievals. Al Mercat medieval, durant aquest dos dies, també es van poder degustar tastets de cuina amb productes artesanes de l’època, com coques, creps i d’altres productes artesans.

dijous, 7 de juny del 2007

La Festa del Comerç Just omple la plaça del Doctor Robert

Sabadell. La plaça del Doctor Robert serà l’escenari de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, que se celebrarà aquest diumenge, 10 de juny, sota el lema Un per a mi, un per a tu. La jornada tindrà lloc entre les 10 del matí i les 8 del vespre i es celebra al voltant d’aquestes dates en més de 60 municipis d’arreu de Catalunya. La jornada inclourà activitats com ara degustació de productes alimentaris, venda d’articles d’artesania i aliments de comerç just i un punt d’informació al voltant d’un intercanvi comercial més equitatiu i de les finances ètiques. A més, a 2/4 de 7 de la tarda, tindrà lloc una lectura de redaccions infantils escrites per nens i nenes de primària de diverses escoles de Sabadell i a les 7 hi haurà un espectacle d’animació per als més petits. La cloenda serà a les 8 del vespre. L’acte del proper diumenge té com a objectiu sensibilitzar els sabadellencs i sabadellenques sobre la importància del comerç equitatiu i just i s’afegeix a d’altres iniciatives de sensibilització i solidaritat que impulsa l’Ajuntament.

Les Quatre Nits al Castell de Mogoda comencen el 30 de juny amb un concert de Moncho

Santa Perpètua de Mogoda. La Regidoria de Cultura i Promoció local de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha programat novament per aquest estiu Les Quatre Nits al Castell de Mogoda. En un marc incomparable, es podrà gaudir de música amb actuacions en directe d’importants formacions. Les portes del Castell de Mogoda s’obriran a les 20.30 hores i els espectacles musicals començaran a les 23 hores. L’aforament és limitat i l’entrada per un espectacle és de 10 euros. La primera de Les Quatre Nits al Castell de Mogoda serà dissabte 30 de juny amb l’actuació del reconegut cantant de boleros Moncho, que oferirà el seu recital “Boleros amb clau de jazz”. Boleros inoblidables que formen part del repertori de l’extensa i dilatada trajectòria d’aquest cantant. Altra de les activitats preparades per aquest estiu són quatre sessions de Cinema a la fresca que tindran lloc els dijous del mes de juliol al Pati de l’Era, en el recinte de la Granja, espai cultural. Les projeccions, totalment gratuïtes, començaran a les 22 hores. La primera de les pel·lícules serà el dia 5 de juliol Infiltrados, de Martin Scorsese, amb Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen i Alec Baldwin.

Un total de 76 treballs es presentaran a la 8ª edició del certamen literari Joan Arús

Castellar del Vallès. Un total de 76 treballs s’han presentat a la 8ª edició del certamen literari Joan Arús, que organitza l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Del total dels treballs presentats, 39 són de narrativa curta, 28 de poesia, 7 novel·les i dos treballs d’assaig .Respecte a l’anterior edició, s’han presentat tres treballs més. Enguany els premis coincideixen amb el 25è aniversari de la mort d’en Joan Arús. És per aquest motiu que la commemoració té un caire especial. Els premis es lliuraran el 20 d’octubre a la casa pairal de la família de l’autor (Can Juliana) on es durà a terme un petit i honest homenatge a aquest autor castellarenc, amb la col·laboració de persones del municipi. També es projectarà el documental Joan Arús: versos, camins i paisatge que recull la seva biografia i alguns dels seus poemes basats especialment en el piasatge dels entorns de Castellar.

Més d’una cinquantena de nadons participen a la clausura dels cursets de natació

Barberà del Vallès. El Patronat Municipal d’Esports de Barberà del Vallès va organitzar el una festa de clausura dels cursets de natació a la piscina coberta climatitzada del Complex Esportiu Can Llobet. Durant tot el matí, els nadons que durant tot l’any s’han format a l’Escola de Natació, van poder participar en diverses activitats que van servir per posar punt i final als cursets. Las activitats van començar als carrils de la piscina, on una cinquantena de nens i nenes acompanyats pels seus pares i mares i familiars, van gaudir de diversos jocs infantils. La clausura dels cursets va finalitzar amb el lliurament del diplomes i d’un regal a càrrec del regidor d’Esports, Ignacio Navarro. Amb aquesta clausura, la Regidoria d’Esports tanca la temporada dels cursets de natació, i continua ultimant tots els preparatius per a començar la campanya d’estiu fins al 16 de juny dia que s’obrirà les piscines exteriors.

II Trobada de Voluntaris per la Llengua del CNL de Sabadell a Castellar del Vallès

Sant Quirze del Vallès. La masia de can Juliana de Castellar del Vallès serà l’escenari, aquest dissabte, 9 de juny a la tarda, de la II Trobada de Voluntaris per la llengua del Centre de Sabadell del Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per les poblacions de Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda. Voluntaris, aprenents, entitats i simpatitzants del programa d’aquestes poblacions es trobaran per celebrar de manera lúdica la seva participació en aquest projecte comú que es desenvolupa des de l’any 2004 i que aquesta darrera edició ha aplegat al voltant de 400 persones. Aquesta serà la segona d’una sèrie de trobades anuals i rotatives a les diferents localitats del CNL de Sabadell que ja engegar l’any passat Santa Perpètua de Mogoda.