dimarts, 28 d’abril del 2009

Es reordena el trànsit de la plaça del Pi-pi, on han començat les obres de remodelació finançades pel FEIL

Sabadell. Les obres de remodelació de l’espai públic situat a la confluència entre els carrers de les Valls, Calderón i Gràcia, coneguda popularment com la plaça del Pi-pi, incloses al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), comporten una redistribució en el trànsit del Centre. A més a més, l’ampliació de les voreres de diferents carrers del Centre de la ciutat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) suposen, des del dilluns, uns altres canvis al trànsit als carrers de Lacy i de l’Espirall.
En el cas de la plaça del Pi-pi, s’ha restringit el trànsit al seu voltant i només es podrà circular per accedir als guals i a l’aparcament de la zona de vianants del carrer de Gràcia.
Amb la remodelació de la plaça del Pi-pi, s’ampliarà l’espai per a la circulació dels vianants i es donarà protagonisme als dos pins que presideixen la plaça amb una base de fusta i una nova il·luminació. A més a més, es crearà una font lineal que farà de frontera amb el carrer de Calderón.
En el cas de l’ampliació de les voreres, dilluns comencen les obres en dos trams: als carrers de Sant Pau i l’Espirall; Sant Oleguer (entre Lacy i Bosch i Cardellach), Riego i Lacy. El carrer de Lacy queda tallat entre els carrers de Narcís Giralt i de Turull. Als vehicles rodats es recomana el itinerari alternatiu següent: carrers de Sant Pere, Sol, Lacy, Narcís Giralt, Alfons XIII, Tres Creus i Blasco de Garay.
Per una altra banda, el carrer de l’Espirall queda tallat entre els carrers de Sant Pau i Ferran Casablancas. L’itinerari alternatiu recomanat passa pels carrers de Migdia i els vehicles poden girar cap als carrers de Ferran Casablancas o d’Avellaneda. Des de l’Ajuntament s’informa que el tram del carrer del Migdia entre Avellaneda i les Planes és una via sense sortida i que, per tant, no s’hi ha d’accedir.
Des de finals d’abril i fins al proper desembre, en aquesta zona del centre de la ciutat es faran diferents actuacions, ja sigui arranjant, ampliant i urbanitzant voreres i carrers, eliminant barreres arquitectòniques o bé urbanitzant i millorant espais públics. Pel que fa als carrers que tindran una transformació important, destaquen Àngel Guimerà, del Sol, Llobet, Montserrat, les Planes, Sant Pau —entre aquesta darrera via i Cervantes— i l’Espirall.
Així mateix, també s’actuarà als carrers Lacy, Concepció, Jardí, Riego, Sallarès i Pla, Sant Oleguer, Font Nova, Narcisa Freixa i Escola Pia, entre els carrers Estrella i Corominas. A tots aquests carrers, s’ampliarà l’amplada de les voreres i es renovarà el ferm de la calçada per tal de millorar l’accessibilitat dels vianants. S’utilitzaran materials de pavimentació de qualitat que dotin els carrers de personalitat i singularitat i, al mateix temps, es potenciarà l’aspecte cívic.
Aquestes obres suposaran diversos talls de trànsit que poden coincidir amb el temps i, per tant, els veïns del Centre que vulguin accedir als seus habitatges tindran els guals afectats. Per tal de facilitar-los l’aparcament, l’Ajuntament i les empreses concessionàries dels aparcaments de Fira Sabadell, Horta Novella, Imperial, Fitisa —a la plaça de Joan Oliu— i el de la plaça del Doctor Robert han acordat un 30% de descompte en els abonaments mensuals.

La Fira del Cavall llança un web per commemorar el seu 10è aniversari

Parc Central del Vallès. La Fira del Cavall del Parc Central del Vallès, que aquest any se celebrarà del 14 al 17 de maig, acaba de llançar a la xarxa www.firadelcavall.com, una plataforma digital que commemora les seves 10 edicions. El web reuneix galeries fotogràfiques de les nou fires anteriors, un espai audiovisual on es recullen vídeos de cada edició i un bloc ideat perquè els usuaris puguin bolcar les anècdotes viscudes durant tots aquests anys. L'objectiu de la plataforma és repassar la trajectòria d'una trobada que, després d'una dècada, ja s'ha convertit en una de les fires eqüestres de referència al nostre país.
La Fira va néixer el 2000 impulsada pels Ajuntaments de Sabadell i Barberà del Vallès, a través del Consorci del Parc Central del Vallès, organisme constituït pels dos consistoris, amb l'objectiu d'acostar el món del cavall tant al públic professional com l'aficionat. La trobada ha passat durant tots aquests anys per diferents etapes però mantenint-se fidel a la seva filosofia inicial, el que ha consolidat com un certamen singular dins del sector, i com un dels majors aparadors de les diferents disciplines del món del cavall.
També com record a les edicions anteriors, la Fira del Cavall va convocar, recentment, als autors dels cartells oficials de les diferents edicions, amb l'objectiu de realitzar una “foto de família” per repassar les imatges gràfiques de les 10 edicions de la Fira del Cavall.

Es prenen mesures per reduir la plaga de coloms

Palau-solità i Plegamans. La regidoria de Salut Pública ha culminat una actuació encaminada a foragitar la nombrosa colònia de coloms que s’havia instal·lat sota la coberta del pavelló poliesportiu vell, on s’hi aixoplugaven i niaven.
L’actuació ha consistit en la instal·lació d’unes xarxes per tal d’evitar els forats o amagatalls on s’instal·len aquestes aus per tal de niar. L’objectiu principal és, doncs, minimitzar l’impacte negatiu d’aquests ocells sobre les persones i el medi urbà. Aquest pla de millora va dirigit a evitar els sorolls, l’acumulació d’excrements i brutícia, les deficiències de salubritat (risc de transmissió de malalties als éssers humans) i evitar també la degradació del patrimoni arquitectònic (deteriorament de façanes, terrasses, baranes...).
Amb aquestes xarxes es busca impedir l’accés de la colònia a aquest punt de nidificació i així millorar les condicions de salubritat d’aquest indret.
La col·laboració de la ciutadania és molt important en el control de coloms. La seva col·laboració és imprescindible per tal que les accions de l’administració siguin del tot efectives. És molt important que els ciutadans evitin alimentar als coloms de forma voluntària.

La tuneladora de la LAV ha començat a funcionar avui

Montcada i Reixac. Aquest migdia s’ha posat en funcionament la tuneladora de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) que realitzarà les treballs de perforació en el tram Trinitat – Montcada, de la Línea Madrid-Barcelona-frontera francesa. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, el Delegat de Govern a Catalunya, Joan Rangel, i el president de l’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif), Antonio González, han presidit l’acte oficial de posada en marxa de la tuneladora als terrenys del pou d’atac, ubicats a la confluència dels rius Besòs i Ripoll, al costat del col·legi Font Freda.
La tuneladora, d’11 metres 66 centímetres de diàmetre i una llargada de 105 metres, s’ha batejat amb el nom de “Montcada” i recorrerà una distància de 3.017 metres des del pou d’atac fins el túnel de sortida, que es trobarà ubicat al camp de futbol de Vallbona. La previsió dels tècnics de l’obra és que es perfori una mitjana de 7 a 10 metres diaris, en funció de les característiques del terreny.
El tram comprés entre Trinitat i Montcada i Reixac està pressupostat en 127.653.245 euros i la longitud total d’aquest tram de la LAV és de 4.754 metres. D’aquests, 3.709 metres corresponen al túnel sota el municipi (3.017 realitzats amb tuneladora “Montcada” i 692 construïts entre pantalles). La resta, 1.045, aniran per la superfície en terrenys de Barcelona.
La maquinària ha realitzat proves durant prop de dos mesos. La tuneladora ha començat a treballar en direcció al Nus de la Trinitat, passant per sota del riu Ripoll, Montcada Centre, La Ribera, Can Sant Joan, fins arribar al pou d’extracció, ubicat a Vallbona. La profunditat màxima del túnel serà de 50 metres. La previsió dels responsables d’Adif és que la línia que unirà Espanya amb França estigui en funcionament el 2012.
Els tècnics d’Adif opinen que l’excavació amb tuneladora és la més segura i que no passarà per sota de cap edifici al municipi. A més, a la ruta del túnel pel centre urbà s’han col·locat sensors per detectar moviments de terra. Per a la construcció del túnel s’executaran 7 pous al llarg del traçat per a la ventilació, bombeig i sortides d’emergència.

Els veïnats de Can Carner i la plaça d’Europa decideixen els pressupostos de millora dels seus barris

Castellar del Vallès. La primera experiència de pressupostos participatius per barris engegada per l’Ajuntament de Castellar del Vallès ha finalitzat amb la participació de 70 veïns. 50 ciutadans de Can Carner i 20 de la plaça d’Europa han pogut escollir les inversions que durant aquest 2009 es destinaran a les seves respectives zones de residència. L’equip de govern hi destinarà un total de 300.000 euros, 150.000 per cada barri, el que suposa al voltant d’un 10% del pressupost municipal d’inversions d’aquest any. El resultat és fruit de dos processos paral·lels, un per cada barri, impulsats i coordinats per la Regidoria de Participació Ciutadana conjuntament amb la Regidoria de Via Pública. Entre els mesos de novembre i abril, els veïnats han dut a terme diversos tallers de diagnosi i de debat per tal de concretar les intervencions que s’executaran aquest mateix 2009 en l’àmbit de l’espai públic de cada sector.
El procés de participació realitzat entre el veïnat de Can Carner ha donat com a resultat el projecte de remodelació de tres places: la de Pompeu Fabra, la de la masia de Can Carner i la de Joan Coromines, totes elles situades a banda i banda de la ronda de Ponent.
Una de les actuacions més destacades escollida pel veïnat de la plaça d’Europa serà el tancament del carrer d’Espanya. Aquesta via divideix la plaça en dos espais. La intervenció consistirà a obstaculitzar l’accés al trànsit rodat mitjançant la col·locació d’un parterre a la cruïlla amb el carrer de Barcelona. A l’altre extrem, es tancarà la sortida mitjançant la col·locació d’unes pilones. Aquestes s’instal·laran de manera que sigui possible, des del carrer de Tarragona, l’entrada i sortida de vehicles a un aparcament privat dels pisos de la plaça.
El treball realitzat pels veïns de can Carner i de la plaça d’Europa també ha permès concretar altres propostes d’actuació fora del marc dels pressupostos participatius. A Can Carner, per exemple, s’ha acordat iniciar conjuntament amb el Consell Escolar Municipal el procés per confeccionar el camí escolar del CEIP Mestre Pla, situat en el mateix barri. A més, s’han iniciat converses amb la Biblioteca Antoni Tort per tal que el local social de Can Carner pugui disposar d’un petit fons bibliotecari. D’altra banda, s’ha traslladat la parada d’autobús de la ronda de Tolosa a la seva ubicació original, situada en un punt més proper a la carretera de Sabadell, i per tant a Can Carner.

dilluns, 27 d’abril del 2009

XVII Aplec del Mussol

Sant Quirze del Vallès. Dissabte al vespre l’Ateneu de Sant Quirze, l’entitat presidida per Manel Sabés, va lliurar els premis “Mussol de l’any” en el marc del XVII Aplec del Mussol.
Enguany van recaure en el reconegut cuiner Ferran Adrià, qui va enviar un missatge audiovisual agraïnt el guardó, el meteoròleg Francesc Mauri en nom de l’equip de meteoròlegs de TV3, i també van recollir el premi els integrants de Pallapupas, entitat dedicada a donar suport a través del somriure als infants hospitalitzats.
L’acte el va iniciar el periodista Carles Capdevila qui va fer un elogi de la ironia, l’optimisme i el bon humor.
Per la seva part, l'Ajuntament de Sant Quirze del Valles va lliurar també el Premi Mussol de Sant Quirze 2009, que es concedeix des de fa set anys, als regidors i regidores integrants del primer mandat de la democràcia, comprès entre 1979 i 1983. Un record especial per al primer alcalde de la democràcia a Sant Quirze, Enric Abad i Pla, que va traspassar. Un reconeixement per a Mateu Triquell, José Luis Doya, Esteve Valls, Jaume Carbó, Ignacio Rodríguez, Miguel Barragán, José Manuel Parra, Joaquim Canals, Josep Escolà, Anna Maria Pérez, Francesc Ayats i Eustaquio Muelas.
Absències, algunes per decisió pròpia. Després del parlament institucional llegit per l’alcaldessa Montserrat Mundi, als homenatjats se'ls va fer entrega d'una litografia signada per l'artista local Tom Carr.
Els actes del XVII Aplec del Mussol havien de continuar diumenge al matí al Parc de les Morisques, amb la Fira d’Artesans que té com a protagonista la figura del mussol. Si bé en Francesc Mauri no es va voler mullar en la seva predicció per l’endemà, el cert és que va caure un bon xàfec i la majoria d’artesans van decidir marxar.

Sant Quirze acull el concert de la Bella Quirze Band, celebrat al Celler de Can Barra en el marc del Concert de Sant Jordi 2009

La Fundació Banc Sabadell i l’Obra Social Caixa Sabadell renoven el patrocini de les activitats de l’Associació Sabadell Universitat (ASU)

Sabadell. Les conferències, els cursos i les activitats organitzats per l’Associació Sabadell Universitat se celebraran a la ciutat per vuitè any consecutiu i comptaran, un cop més, amb la confiança dels dos patrocinadors oficials: la Fundació Banc Sabadell i l’Obra Social Caixa Sabadell. Els patrocinadors han apostat per l’Associació des de l’inici de les activitats d’estiu oferint suport a l’ASU, que té com a objectiu ampliar l’oferta d’activitats universitàries a la ciutat, alhora que juga un paper de fòrum intel·lectual, professional i humà en diverses disciplines.
La presentació i la signatura de convenis per finançar aquest projecte conjunt entre l’administració i les universitats o instituts amb presència a la ciutat ha comptat amb la participació de l’alcalde de Sabadell i President de l’ASU, Manuel Bustos, el president del Comitè Científic de l’Associació Sabadell Universitat, Juli de Nadal; la regidora d’Innovació, Indústria i Promoció Econòmica, Montserrat Capdevila; el president de la Fundació Banc Sabadell, Joan Corominas, i el president de Caixa Sabadell, Salvador Soley.
Els dos patrocinadors aporten conjuntament la quantitat de 45.000 euros, amb la finalitat d’ajudar a finançar tant les conferències debat del Sabadell Tribuna Oberta com la resta d’activitats que es faran a Sabadell. En aquest sentit, Salvador Soley ha recordat que “els seminaris s’han adaptat a la situació econòmica actual i, com a conseqüència, han nascut els esmorzars temàtics.” De la seva banda, Corominas ha recordat “la importància de donar suport a la investigació o la difusió del coneixement”.
L’oferta formativa de l’Associació Sabadell Universitat per l’any 2009 significa l’inici d’una nova etapa. Enguany l’ASU enceta nous projectes per potenciar la transferència de coneixement i impulsar encara més la relació entre el món universitari i l’empresa com a resposta a l’actual situació econòmica que s’està vivint. Per aquest motiu l’alcalde ha volgut agrair “l’esforç que fan els patrocinadors per fer-ho possible i, més, en el context actual en el que hem hagut de buscar una noves fórmules de treball”.

Sant Cugat s’inclou en la guia de producció audiovisual que publica la Barcelona/Catalunya Film Comission

Sant Cugat del Vallès. El municipi forma part de la Guia de Producció Audiovisual que edita la Barcelona/Catalunya Film Comission. La publicació és una eina a disposició dels professionals nacionals i internacionals que centralitza la informació necessària per rodar a Catalunya: directori amb empreses de producció i de serveis, dades sobre institucions i normatives, contactes de municipis i localitzacions a disposició dels professionals. Podeu trobar la versió electrònica a http://www.bcncatfilmcommission.com/.
La guia, promoguda en un principi pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, s’estén ja a 54 altres municipis. Per a Jordi Puigneró, regidor de comunicació, “formar part d’aquesta guia facilitarà el rodatge d’espots i pel·lícules al municipi, una bona manera de donar a conèixer i promocionar la nostra ciutat”. El 2008, Sant Cugat va acollir 21 produccions audiovisuals, el setè municipi de Catalunya amb més produccions, després de la ciutat de Barcelona.
La Barcelona-Catalunya Film Commission és un servei públic, a la disposició del sector audiovisual, amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya i d’estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana i els serveis que se’n deriven a tot el territori. Sant Cugat ofereix localitzacions com el Monestir de Sant Cugat, la plaça d’Octavià, la plaça del Centre Cultural i el parc central, entre d’altres.

Unes 2.500 persones visiten la Mostra d’Oficis Artesans

Castellar del Vallès. Unes 2.500 persones van visitar diumenge la Mostra d’Oficis Artesans de Castellar del Vallès, ubicada a l’Espai Tolrà. En total, 43 artesans d’arreu de Catalunya van mostrar les tècniques d’elaboració de 31 oficis. Així, entre els oficis representats en aquesta edició de la Mostra, una proposta que se celebra a la vila cada dos anys des de 1983, s’hi van poder veure els de puntaire, mosaicista, esparter, escultor tallista, corder, filador, tapisser, tintorer, vitraller, courer, espardenyer, joier, enrexeitador, neuler, luthier o ceramista.
A banda de la representació de cadascun d’aquests oficis, la Mostra d’enguany comptava també amb diferents activitats que es van dur a terme durant tot el dia tant a l’Espai Tolrà com a la plaça de la Fàbrica Nova. D’una banda, diversos tallers: de pintura i dibuix de vidre, d’elaboració d’espardenyes tradicionals en miniatura, de rakú i de cuir, a càrrec, respectivament, de Ramon Nualart, Josep Carreras, Mercè Trabal, Joan Mundet i Marc Giménez, i també de l’empresa Nquart. També es va poder veure una demostració de la construcció d’un forn de llenya per coure ceràmica, a càrrec de Joan Mundet i Mercè Trabal i una exhibició del torn, a càrrec de Mercè Trabal i Marc Giménez.
La Mostra, a més, incloïa altres activitats com la setena edició de l’Aplec de Traçuts, organitzat pel Moviment de Colònies i Esplai, o la Roda de Ball de Gitanes, amb la Cobla La Nova del Vallès.
La inauguració oficial de la Mostra va comptar amb la presència de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, la regidora de Cultura i Lleure, Pepa Martínez, i la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Gemma Boix.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac signa un conveni amb PIMEC per crear ocupació al municipi

Montcada i Reixac. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb el representant de PIMEC Vallès Occidental, Martí Puig, amb l’objectiu de desenvolupar accions encaminades a crear i millorar el teixit empresarial i l’ocupació al municipi.
El conveni contempla accions de promoció i formació entre la població activa, amb l’objectiu de reciclar treballadors i formar nous professionals i emprenedors, així com campanyes de sensibilització al servei de les empreses i entitats i institucions orientat a la promoció de valors socials com ara el de protecció i desenvolupament dels col·lectius més desfavorits. També per mitjà d´aquest conveni, l´Ajuntament i PIMEC realitzaran accions conjuntes per a la dinamització del teixit empresarial potenciant la cooperació entre les empreses del municipi.
El regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, ha afirmat que “amb aquest conveni volem donar tant als treballadors en actiu com a les empreses, diferents eines per millorar, modernitzar i crear ocupació al municipi, un objectiu més fàcil d’assolir amb la col·laboració entre l’administració i el sector privat”. Aquest conveni té una vigència de dos anys.

4.000 persones a la 12a Festa de la Primavera de l'Obra Social Caixa Sabadell

Sabadell. L'Obra Social Caixa Sabadell calcula que la 12a Festa de la Primavera, que va tenir lloc diumenge, 26 d'abril, a l'Espai Natura Caixa Sabadell, va atreure uns 4.000 visitants.
Malgrat la forta pluja que va caure de 10.30 a 11.45 h sobre el centre d'activitats ambientals de la caixa catalana degana, situat al nord de Sabadell, les activitats a l'aire lliure s'hi van poder reprendre a les 12 h, només va caldre modificar-ne l'hora i l'emplaçament en dos casos (els balls dels indis de les praderies i el taller de dansa Bollywood), i s'hi van anul·lar, a causa de la pluja, el trenet llançadora, el passeig en carro i l'enlairada del globus aerostàtic.
L'hora de més afluència va coincidir amb l'inici del concert d'Els Pets, que hi obrien la seva gira "Els Pets fan soroll" i l'actuació dels quals va haver-s'hi de suspendre l'any passat a causa, precisament, de la pluja. Aquest any no ha estat així.

La inauguració de la Biblioteca del Nord reuneix centenars de ciutadans i ciutadanes

Sabadell. Nombrosos ciutadans i ciutadanes s’han donat cita a la ronda de Navacerrada per assistir a les activitats programades per a la inauguració de la Biblioteca del Nord. L’equipament ha celebrat la seva posada en funcionament amb diverses propostes literàries i lúdiques, adreçades a tot tipus de públic, que continuaran aquesta tarda. A l’acte institucional d’inauguració han assistit l’alcalde, Manuel Bustos, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.
Situada a la ronda de Navacerrada, 60, la Biblioteca del Nord és la segona més gran de Sabadell, després del Vapor Badia. Compta amb més de 2.400 metres quadrats i un fons documental inicial de 25.000 documents en diferents suports (llibres, partitures, CD, DVD, CD-ROM, DVD-ROM, etc.). La construcció de l’equipament ha comportat una inversió de 4,5 milions d’euros finançats per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona i comptant també amb la implicació de la Generalitat.
Els ciutadans i ciutadanes podran gaudir a la biblioteca de servei d’informació i assessorament, préstec i també préstec interbibliotecari, accés a Internet i ofimàtica a través dels ordinadors disponibles i també accés Wi-Fi, activitats culturals i de foment de la lectura, visites guiades i sala d’estudi. A més a més, hi haurà altres serveis específics com per exemple els adreçats especialment a la comunitat educativa.
Entre les activitats, n’hi haurà tant d’adreçades al públic infantil —com L’Hora del conte, Ballmanetes o El cau dels somnis—, com també conferències, recitals, lectures, etc., adreçades al públic juvenil o adult. La nova Biblioteca del Nord estarà oberta de dilluns a divendres de 4 de la tarda a 9 del vespre. Els dijous obrirà de 10 del matí a 9 del vespre de forma ininterrompuda i els dissabtes de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.
A la seva intervenció, l’alcalde Manuel Bustos, ha subratllat que “aquest nou equipament posa a disposició de tothom el coneixement i la cultura. A més, aquesta nova biblioteca ha de convertir-se en un espai de convivència, per aprendre, per compartir... en una zona de la ciutat que està en plena transformació amb el pavelló del Nord, la construcció de Metro Sabadell o la millora de places, entre d’altres actuacions”.
Per la seva part el conseller Tresserras ha comentat que “aquest equipament és fruit de l’esforç conjunt, però sobretot de l’esforç de l’Ajuntament de Sabadell; un esforç que es basa en posar a l’abast de tothom la cultura i la formació, i hom fem des d’espais públics com aquest”.
En aquest mateix sentit, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué ha explicat que “tot i estar immersos en una crisi econòmica mundial les biblioteques de Catalunya són equipaments amb un gran èxit d’usuaris. Precisament, el seu ús s’ha incrementat en un 16% en el darrer any”.

dijous, 23 d’abril del 2009

Innaguració de l'estatua del drac al Parc de les Morisques

Sant Quirze del Vallès. Aquest matí s'ha inagurat la replica del drac de Gaudi al Parc de les Morisques per part de l'alcaldessa, regidors i regidores del consistori, policia local i membres de Sant Quirze Té Vida.
Aprofitant la festa de Sant Jordi, l'entitat Sant Quirze Té Vida va restaurar aquesta estatua i s'ha colocat en aquesta diada on el drac també té el seu protagonisme.També han assistit a l'acte els nens i nenes de les escoles del poble, que ha finalitzat amb una actuació de màgia a l'anfiteatre del parc.
Durant la innauguració, la policia local ha presentat oficialment els dos nous vehicles que s'incorporan a la seva dotació.

L’Ajuntament de Sabadell i l’Obra Social Caixa Sabadell presenten per primer cop un programa unificat per

Sabadell. Un any més, la celebració de la Diada del Llibre a Sabadell ha arribat plena d’activitats i propostes de l’àmbit cultural i relacionades amb la lectura i la literatura. Aquesta edició, però, ha arribat també marcada per una important novetat: l’Ajuntament i l’Obra Social Caixa Sabadell, comptant amb la col·laboració d’Abacus i Llibreters de Sabadell, han coorganitzat per primer cop una programació unificada.
Les propostes han estat molt diverses: des d’exposicions fins a activitats i tallers per a infants i joves passant per actuacions, concerts i altres espectacles, la presència d’autors que han signat els seus llibres i les tradicionals parades de llibres i roses. Les activitats s'han portat a terme, com l’any passat, als voltants del Mercat Central i a les instal·lacions de Caixa Sabadell del carrer d’en Font, així com també al Jardí de Caixa Sabadell i a l’Amfiteatre de Caixa Sabadell.

Barberà facilita la concessió de crèdits als veïns de La Romànica per rehabilitar els seus edificis

Barberà del Vallès. Dimecres 22 d’abril va ser el dia escollit per a la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Barberà del Vallès i la Caixa de Catalunya per a la concessió de crèdits tous als veïns i veïnes del barri de la Romànica, un acte que va estar presidint per l’Alcaldessa de la ciutat, Ana del Frago, i pel representat de Caixa Catalunya, Jordi Soler.
Aquest conveni neix dins el Projecte d’Intervenció Integral de la Llei de Barris de la Romànica, emmarcat en la Llei 2/2004 de Millora de barris i àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial i, una de les línies d’actuació més destacada del programa és la rehabilitació, la conservació, la millora dels edificis i la instal·lació d’ascensors.
Des de l’Ajuntament de Barberà és creu necessari facilitar l’accés al finançament per incentivar les actuacions de conservació i manteniment del parc d'habitatges, i en aquest sentit es va proposar aquesta col·laboració que Caixa Catalunya, sensible a la necessitat, va respondre positivament. Aquesta col·laboració facilitarà l’accés al finançament a les comunitats de veïns en condicions avantatjoses.
A l’acte van assistir més de 60 persones entre veïns i veïnes de les comunitats que estan en tràmit per a la rehabilitació dels seus edificis i, membres de la Comissió ciutadana de seguiment del projecte d’Intervenció Integral de la Llei de Barris.
L’Alcaldessa, Ana de Frago va destacar que Barberà del Vallès és el primer municipi de la comarca que signa un conveni d’aquest tipus i que també destaca l’empenta que els veïns i les veïnes tenen per rehabilitar els seus habitatges. Tanmateix va dir que, donada la situació actual, valora l’esforç econòmic que representa per als veïns i les veïnes assumir el cost de les obres i, que per això s’emprenien accions com ara la signatura d’aquest conveni.
Per la seva banda, el representant de la Caixa de Catalunya, Jordi Soler va destacar la voluntat de donar un servei personalitzat als veïns i estudiar tots els casos per poder oferir les solucions més adequades, segons en va destacar, la flexibilitat del tipus i condicions dels préstecs fan que això sigui possible.

Esclat de participació a la diada de Sant Jordi

Palau-solità i Plegamans. La diada de Sant Jordi està esdevenint una jornada pletòrica pel que fa a la quantitat d’actes programats i a la participació ciutadana en els mateixos. Molta gent ha començat a participar, des de primera hora del matí, en les diferents activitats programades a la vila. La plaça de Ca l’Estruch (porxada) és el centre de la majoria d’atraccions, com la fira de roses i llibres, a la qual ja s’hi han acostat un bon nombre de curiosos i compradors. A més l’il·lustrador Toni Ortiz ha dibuixat al paviment de la mateixa plaça un drac gegant en 3D, activitat que ha despertat un gran interès entre les persones que s’hi han acostat.
En el mateix indret hi ha també instal·lat un estand de l’Ajuntament on es facilita informació dels serveis i actuacions del consistori. Els ciutadans que s’apropen a la plaça també poden visitar la Biblioteca mòbil, que hi romandrà durant tot el dia. També cal destacar la visita d’escolars del municipi a la plaça pel concurs de Punts de Llibre.
D’altra banda, la regidora de Gent Gran i Serveis Socials, Carme Rubí, així com el regidor de Salut Pública, Ivan Costa, s’han apropat també aquest matí a la residència de gent gran del municipi per tal de regalar roses a les persones internades. L’Alcaldessa de la vila, per la seva banda, s’ha acostat fins als actes que se celebren a la plaça de Ca l’Estruch per participar-hi així com per veure els llibres que s’exposen a les parades i conversar amb els venedors i les persones que organitzen o participen en els diferents actes.
Ja a la tarda, se celebrarà una ballada de Sardanes, també a la plaça de Ca l’Estruch, que comptarà amb la imprescindible aportació musical de la Cobla Thermalenca. També, al Teatre de la Vila (Anselm Clavé, 13), es representarà l’espectacle de teatre ‘Calluny, reDéu...!!’, que anirà a càrrec d’Òscar Intente. A més d’aquesta obra, l’acte del Teatre de la Vila inclourà el lliurament de premis del concurs de Sant Jordi de prosa i poesia.

Gran expectació pel període d’inscripcions a l’escola bressol Can Casamada

Montcada i Reixac. Prop d’un centenar de persones han assistit a la reunió informativa convocada per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac sobre la futura escola bressol de Can Casamada. A la reunió s’han explicat les característiques del nou centre, els serveis escolars que oferirà i el calendari de preinscripció.
La regidora d’Educació ha explicat que l’obertura d’aquesta escola bressol està prevista a començament del curs 2009-2010 però, en cas que la finalització de l’obra es retardés, els nens i nenes inscrits iniciaran el curs a l’espai de l’escola bressol Lluís Companys i s’adequarà la matrícula provisionalment a la capacitat d’aquest espai: 1 aula de 1-2 anys amb 13 places i 2 aules de 2-3 anys amb 36 places. La resta d’alumnes admesos segons el sorteig s’incorporarà un cop entri en funcionament la nova escola. Precisament aquest punt va ser un dels més qüestionats per les famílies. La regidora d’Educació, Ana Rivas, ha afirmat que “ entenc les vostres demandes i des de l’Ajuntament intentarem reduir al màxim els terminis de les obres però, al consistir en la rehabilitació d’un edifici ja existent, el procés és més complex. Intentarem que el centre obri les seves portes al més aviat possible”.
El termini de lliurament de sol·licituds serà del 4 al 15 de maig. El període de matriculació serà del 8 al 12 de juny. Les sol·licituds que com a primera opció vulguin Can Casamada s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de dilluns a divendres de 8 a 18.30h presentant l’original i la fotocòpia del DNI del sol·licitant o de la targeta de residència on consta el NIE en cas de persones estrangeres, un original i fotocòpia del llibre de família i la targeta sanitària i altres documents que acreditin els aspectes indicats pel sol·licitant a efectes d’aplicació del barem. Totes les escoles bressol del municipi pertanyen a la mateixa zona d’influència, és a dir, totes les famílies empadronades a Montcada i Reixac tindran la mateixa puntuació per proximitat del domicili. La llista baremada es publicarà el 22 de maig, del 25 al 27 es podran al·legar reclamacions a la llista baremada i el sorteig es farà el 28 de maig.

La UPC i l’Ajuntament de Terrassa estrenyen la col•laboració

Terrassa. L’Ajuntament de Terrassa i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) signaran aquest divendres, 24 d’abril, un acord marc de col·laboració per establir mecanismes estables i permanents en el marc de nous projectes de col·laboració. En aquest sentit, es crea una Comissió Coordinadora que proposarà plans i actuacions d’interès comú entre la UPC i l’àmbit de la Universitat i la Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa.
La comissió estarà integrada per dues persones per cada una de les entitats que treballaran per determinar les actuacions i fer-ne el seguiment, així com per avaluar els resultats assolits pels diferents projectes que es vagin duent a terme.
El conveni el signaran el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró, i l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro.
D’altra banda, i posteriorment, tindrà lloc l’acte de constitució del Consorci Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de Terrassa, del que formen part el rector de la UPC, Antoni Giró, i l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, com a president i vicepresident respectivament.

Governació construirà una torre de telecomunicacions a Rellinars

Rellinars. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques construirà, en el marc del pla Catalunya Connecta, una nova torre de telecomunicacions a Rellinars per solucionar les deficiències de cobertura de serveis de comunicacions electròniques detectades en aquest municipi. L’ajuntament de Rellinars cedirà una parcel·la de titularitat municipal per ubicar-hi la torre. De la seva banda, el Departament de Governació i Administracions Públiques finançarà la infraestructura, que consistirà en una torre de suport per a antenes, una caseta per a la ubicació d’equipaments i les instal·lacions necessàries per al funcionament de la torre. La nova torre de Rellinars forma part del pla d’extensió dels serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, que garantirà que al 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants com a mínim tinguin cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat que “la construcció d’infraestructures com la de Rellinars és fonamental per desplegar els serveis de telecomunicacions i garantir la cohesió territorial o, el que és el mateix, que tots els ciutadans tinguin accés a aquests serveis visquin on visquin”.

dimecres, 22 d’abril del 2009

500 escolars participen a la cantata Giraviu al Teatre-Auditori

Sant Cugat del Vallès. El Teatre-Auditori ha acollit aquest matí la cantata infantil organitzada per les escoles públiques de Sant Cugat. La cantata ha comptat amb la participació de 500 escolars de segon curs de primària, provinents dels CEIPS Catalunya, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d’Orlhac, Joan Maragall, la Floresta, l’Olivera, Pins del Vallès, Pi d’en Xandri i Turó de Can Mates.
La cantata ha comptat amb la participació dels músics Emili Blasco (piano), Meritxell Carbonell (flauta travessera), Daniel Carbonell (clarinet), Marc Torrent (guitarra), Carles Rambla (contrabaix) i Ignasi Curella (bateria). Els narradors de la cantata han estat Maria i Héctor Hernández.
La cantata, titulada "Giraviu", amb text de Bernat Romaní i música de Carlinhos Piteram, s’emmarca en el Pla de Dinamització Educativa i enguany és el sisè curs que s’organitza.

Nou accés per a vianants des del carrer de Farigola al camí vell de Terrassa a Vacarisses

Terrassa. L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Medi Ambient, ha habilitat un nou accés per a vianants des del carrer de Farigola al Camí Vell de Terrassa a Vacarisses, al barri de Can Gonteres. Amb les obres realitzades, s'ha eliminat el terraplè que hi havia en aquest punt i s'han fet unes escales amb baranes de fusta tractada que connecten els dos carrers. El projecte ha anat a càrrec de l'empresa Industrial Olesa SL per un pressupost de 8.159,23€. Aquesta actuació inclou també la col·locació d'una escollera per consolidar l'accés i la confecció d'un mur lateral per evitar els esllavissaments de terres. Per millorar la integració paisatgística d'aquesta escollera, s'ha plantat vegetació, concretament heura. Així mateix, s'ha hagut de conduir la sortida del sobreixidor d'aigües pluvials que hi havia en aquest carrer cap el torrent.

Arriben al mercat uns nous formats de pa de Sant Julià elaborat amb germen de blat torrat

Sabadell. El pa de Sant Julià, produït pel grup de forners del Pa de Sant Julià amb blat del parc agrari de Sabadell, amplia la gamma de productes amb una nova barra d’ús diari. A partir d’ara, al mercat es podran adquirir la barra rústica, el pa rodó i la nova barra. El nou pa de Sant Julià es podrà comprar a les prop de 100 botigues dels forners que el distribueixen actualment i continuarà comptant amb la certificació del Consell Català de la Producció Integrada, que en garanteix la seguretat i qualitat.
Una de les novetats d’aquest nou pa és que està fet amb germen de blat, element que augmenta les seves propietats nutricionals. Té un nivell més alt que el pa blanc de proteïnes, minerals, fibra i vitamines antioxidants, substàncies que ajuden a reduir l’envelliment de les cèl·lules. A més, el germen de blat també aporta al pa greixos saludables i enzims. Nutricionalment, el pa de Sant Julià està especialment indicat per als infants, jovent amb gran activitat física, persones grans i debilitades, amb sobrepès i amb problemes cardiovasculars. El pa de Sant Julià és un producte natural, artesà i més saludable.
El preu que tindrà la barra serà el mateix que les barres equivalents al mercat. El seu pes serà de prop de 250 grams, però després del procés de cocció, el producte perd el 25% de la seva massa.
Per promocionar aquest nou format de pa es farà el sorteig d’un sopar per a dues persones en un restaurant de Sabadell integrat al col·lectiu Cuina Vallès. La bossa de paper en què es ven el pa inclou una butlleta de participació que s’haurà de lliurar com a molt tard el 21 de juny de 2009 als mateixos punts de venda. Posteriorment es farà un sorteig entre totes les butlletes.
En aquesta mateixa línia i per donar a conèixer el pa de Sant Julià entre els escolars, també es farà un concurs de dibuix sobre la temàtica del pa dirigit als infants de la ciutat.
La campanya de promoció del pa de Sant Julià i de presentació dels nous formats, elaborats amb germen de blat, inclou també una promoció als carrers de la ciutat, on s’oferiran tasts del pa perquè la gent conegui més i millor aquest producte.

El Director General per al Desenvolupament de la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria visita Castellar

Castellar del Vallès. El Director General per al Desenvolupament de la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, David Cierco, ha visitat aquest matí Castellar del Vallès per tal de conèixer de prop el projecte d’Espai Cívic de la plaça Major. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i el regidor de Societat del Coneixement, Òscar Lomas, han presentat a Cierco la proposta d’aquest nou equipament estratègic de la vila, les obres del qual han començat recentment, i que integrarà entre d’altres aspectes un centre de coneixement en noves tecnologies.
Per tal de finançar la construcció i la posada en marxa de l’equipament durant els dos primers anys, l’Ajuntament ha presentat el projecte de centre de coneixement a la convocatòria d’ajuts del Plan Avanza 2, oberta per la Secretaria d’Estat de Telecomuniacions i per la Societat de la Informació. La intenció és assolir una nova font de finançament de l’edifici de la plaça Major, que integrarà diverses aules d’informàtica i de formació, telecentre i xarxa wi-fi. Segons el regidor Òscar Lomas, el projecte respon a la voluntat d’impulsar “un nou model de ciutat innovadora, on el capital principal sigui el coneixement”. L’objectiu final és que aquest nou centre de referència actuï gràcies a l’ús de les noves tecnologies, com un Living Lab, és a dir, com “un centre que permeti l’interacció entre la societat, les empreses i el món acadèmic en la generació per part de la ciutadania de noves propostes d’innovació que puguin tenir una repercussió positiva en l’economia del municipi”, afegeix Lomas.
Altres àrees d’actuació del projecte són facilitar l’accés de la ciutadania a les noves tecnologies, crear entorns d’experimentació de nous serveis i productes i oferir suport a nous emprenedors. L’equipament també apostarà per impulsar programes de promoció econòmica, de formació i treball, d’oci i envelliments actius.
En cas d’obtenir aquest ajut, l’Ajuntament assoliria d’una banda, una subvenció durant el dos primers anys per al funcionament del servei i, de l’altra, un crèdit sense interessos per a finançar la construcció i l’equipament tècnic. En la seva visita, Cierco s’ha acostat fins a la plaça Major per veure in situ el projecte de l’Espai Cívic, els treballs del qual es preveu que finalitzin durant el primer semestre de 2010.

Palau-solità i Plegamans i el Col·legi d’Advocats de Sabadell posen les bases de futurs convenis de col·laboració

Palau-solità i Plegamans. La nova Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell va visitar el 17 d’abril l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans per tal d’establir les bases per a la futura signatura de dos possibles convenis entre ambdues institucions així com presentar-se oficialment com al nou òrgan de govern de l’entitat. Així, l’Alcaldessa del municipi, Mercè Pla, el regidor de Governació, Jaume Oliveras, i el cap dels serveis jurídics municipals, Miquel Alimbau, es van reunir amb la Junta de Govern del col·legi —amb Joan Antoni García Cazorla, degà de l’entitat, i Carme Sala, vicedegana, al capdavant—. Dins de la comitiva de lletrats hi havia present l’advocat palauenc Josep Farnés, que forma part de la Junta de Govern del col·legi com a diputat tercer.
En la trobada es van establir les bases per a la futura signatura de dos possibles convenis de col·laboració, un en relació a l’establiment de protocols en matèria de violència de gènere i atenció a la dona; i un altre per revisar el conveni actual en matèria de mediació i orientació, tant pel que fa a conflictes de família i entre particulars com en relació als litigis veïnals o de la comunitat. Tots dos convenis contemplaran l’assistència de lletrats especialitzats per actuar en mediacions de conflictes d’aquesta mena.

L’Ajuntament lliura 12.000 tiquets de zona blava als comerciants del carrer Major

Montcada i Reixac. Els comerciants i l’Ajuntament han acordat posar en marxa una campanya de promoció dels establiments del carrer Major, amb el lema "Obert per obres". L’objectiu de la iniciativa és incentivar les vendes i evitar que la clientela deixi de comprar en aquestes botigues per la incomoditat que suposa que el carrer estigui en obres. La campanya té diversos eixos d’actuació, com promocions i sortejos i donar facilitats per aparcar als usuaris. En aquest sentit, el Consistori ha adquirit 12.000 tiquets d’aparcament de mitja hora a Opciones Viales, la concessionària de la zona blava, i aquest matí ha lliurat 6.000 a representants de l’associació Montcada Centre Comerç (MCC), que s’encarregaran de distribuir-los entre els botiguers del carrer Major, per posteriorment lliurar-los als clients. En els propers dies se’ls lliuraran els 6.000 tiquets restants
El carrer Major és un dels principals eixos del municipi a nivell comercial i que els usuaris disposin d’un lloc on deixar el cotxe quan van a comprar és un objectiu fonamental . Els tiquets de mitja hora es repartiran de forma gratuïta entre els clients i s’hauran de validar a la màquina de la zona blava. Fa unes setmanes que estan en marxa noves places de zona blava als carrers Jaume I i Guadiana, que substitueixen les que han quedat inoperatives al carrer Major. La regidora de l’Àrea Interna, M. Carmen Porro, ha afirmat que “aquesta és una mesura que ajudarà que els usuaris habituals dels comerços i activitats del carrer Major no vegin limitats els seus moviments per motiu de les obres”.
La campanya "Obert per obres" també inclou un sorteig cada quinze dies de 300 euros, a gastar en comerços associats a Montcada Centre Comerç. Aquest acte promocional podria començar al maig i per dur-lo a terme, els botiguers estan buscant patrocinadors. D’altra banda, les terrasses en els llocs on es puguin col·locar i mentre durin les obres, no se’ls cobrarà les taxes d’ocupació de la via pública.

dimarts, 21 d’abril del 2009

L'Ajuntament proposa a la Generalitat construir la nova residència de gent gran al costat del futur tercer CAP

Sant Cugat del Vallès. El ple municipal va cedir a l’octubre del 2003 una parcel·la de terreny municipal de 7.938 m2 al departament de Salut de la Generalitat per construir el tercer CAP a la zona de Can Matas. Per edificar el nou centre sanitari, la Generalitat només necessitarà 4.919 m2. Per tant, del terreny cedit al 2003 hi haurà una part sobrera de 3.018 m2.
El ple municipal ha acordat recuperar la part sobrera amb la intenció de cedir-la després al departament de Benestar Social per tal que aquest construeixi la nova residència pública per a la gent gran al costat del tercer CAP. D’aquesta manera, es crearia una zona d’equipaments públics destinada a la salut i el serveis d’atenció a la gent gran. L’acord ha estat aprovat per la unanimitat de tots els grups municipals amb representació al plenari.

La Policia Local de Sant Quirze deté dos presumptes lladres de domicilis

Sant Quirze del Vallès. La Policia Local ha detingut dues persones com a pressumptes autores de robatoris amb força a l’interior de domicilis. L’actuació policial es va produir a mig matí de dilluns quan es va rebre l’avís d’un veí informant que havia vist dues dones que tenien una actitud sospitosa per la zona. Immediatament es van distribuir les patrulles que hi havia de servei i les van localitzar pels voltants de la zona d’allà on procedia la trucada. Es tractava de dues dones de mitjana edat les quals, en cap moment, van oposar cap tipus de resistència, tot i que van intentar burlar el treball policial intentant desprendre’s dels objectes que, pressumptament, havien sostret moments abans. Posteriorment, després d’una inspecció pels voltants, els agents van localitzar els domicilis que havien estat sacsejats on, en el moment dels fets, no hi havia ningú.
Tant bon punt es van finalitzar els tràmits policials els propietaris van poder recuperar les seves pertinences.
El tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciutadana, Pep LLamas, ha manifestat que “aquesta actuació és la mostra dels resultats fruït de l’esforç que des del govern es destina als cossos locals”. Llamas també ha volgut agrair “la col·laboració ciutadana. També vull recordar que en cas de veure qualsevol persona que pugui aixecar certa sospita, no dubtin en trucar el telèfon de la Policia Local (93-7216868).”

dilluns, 20 d’abril del 2009

Actuacions musicals i degustacions per celebrar el Dia de Águilas

Montcada i Reixac. El municipi ha celebrat per cinquè any consecutiu el Dia d’Águilas, en honor a aquesta localitat de Múrcia, població d’origen d’un gran nombre de montcadencs i montcadenques i ciutat agermanada amb el municipi.
La festa va començar a les 12h amb el parlament de l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, i el president de l’entitat Centro Aguileño, Jose María Hernández. Els actes van incloure degustacions de productes típics d’Águilas i actuacions de Rondalla de la Casa Regional de Múrcia en Sabadell, de l’Espingari i de la Companyia Major Stars. Arrizabalaga ha destacat que “aquesta és una festa lúdica i cultural que ens fa sentir-nos una miqueta més a prop de la terra d’origen de molts dels nostres veïns i veïnes, a banda de reforçar l’agermanament que mantenim amb aquesta població des de l’any 2002”. La jornada, celebrada a la plaça Bosc de Can Sant Joan, va registrar un gran èxit de participació.

dimarts, 7 d’abril del 2009

Els veïns del Centre afectats pels talls de carrers per les obres del FEIL tindran un 30% de descompte en els aparcaments d’ús públic

Sabadell. Els veïns del Centre de Sabadell afectats pels talls de carrers provocats per les obres finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) tindran un 30% de descompte en els abonaments mensuals de cinc dels aparcaments d’ús públic d’aquest barri: Fira Sabadell, Horta Novella, Imperial, Fitisa -a la plaça de Joan Oliu- i el de la plaça del Doctor Robert.
Des de finals d’abril i fins el proper desembre, en aquesta zona del centre de la ciutat es faran diferents actuacions, ja sigui arranjant, ampliant i urbanitzant voreres i carrers, eliminant barreres arquitectòniques o bé urbanitzant i millorant espais públics. Pel que fa als carrers que tindran una transformació important destaquen el d’Àngel Guimerà, del Sol, Llobet, Montserrat, les Planes, Sant Pau —entre aquesta darrera via i Cervantes— i Espirall.
Així mateix també s’actuarà als carrers de Lacy, de Concepció, de Jardí, de Riego, de Sallarès i Pla, de Sant Oleguer, de la Font Nova, de Narcisa Freixa i de l’Escola Pia, entre els carrers de l’Estrella i de Corominas. A tots aquests carrers, s’ampliarà l’amplada de les voreres i es renovarà el ferm de la calçada per tal de millorar l’accessibilitat dels vianants.
El calendari d’obres s’engega el proper 21 d’abril amb l’ampliació de voreres del carrer de Sant Pau i de l’Espirall, entre els carrers de les Planes i de Cervantes, i l'eixamplament de voreres i renovació de la calçada dels carrers de Lacy, de Riego i de Sant Oleguer.
Aquestes obres suposaran diversos talls de trànsit que poden coincidir amb el temps i, per tant, els veïns del Centre que vulguin accedir als seus habitatges tindran els guals afectats. Per tal de facilitar-los l’aparcament, les empreses concessionàries dels cinc aparcaments citats i l’Ajuntament han acordat el descompte del 30% en els abonaments mensuals.

L'Ajuntament de Terrassa aclareix que totes les antenes de telefonia de la ciutat compleixen la normativa europea

Terrassa. Arran de les declaracions realitzades per representants de diverses entitats ciutadanes en relació a les antenes de telefonia mòbil, l'Ajuntament de Terrassa afirma que totes les instal·lacions de la ciutat compleixen la normativa europea i la catalana, que és encara més restrictiva. Aquesta plataforma ciutadana ha dit als mitjans de comunicació que les antenes de diverses zones de Terrassa superen els límits admesos per la normativa europea que, segons els seus representants, són de 0,01 microW / cm2.
Segons l'Ajuntament, a Terrassa els nivells mesurats en continuo amb unitats d’intensitat de camp elèctric (E), que podem convertir en unitats de densitat de potència (S), són d’entre 3 i 4 V/m, que fent la conversió corresponen a nivells d’exposició en sòl urbà d’entre 2,3 i 4,2 microW/cm2. Per tant, molt inferiors als 10 microW/cm2 que recomanen a Castilla – La Mancha. En quan als nivells en l’interior de centre sensibles, l’Ajuntament ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona la realització de mesures en 4 punts de la ciutat per disposar d’informació sobre els nivells.

Una vintena de persones neteja l’entorn del riu Ripoll

Montcada i Reixac. Una vintena de persones han participat a l’activitat “Fem dissabte”, organitzada per l’Associació Hàbitats-Projecte Rius amb col·laboració de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.
La vintena de persones que van participar a la iniciativa van recollir prop de 600 quilos de brossa del riu Ripoll, a l’alçada de la passarel·la per a vianants. La majoria de deixalles van ser plàstics, embolcalls i llaunes, que acostuma a tirar la gent que passa pel pont quan va caminant.
El “Fem dissabte” persegueix un doble objectiu; per una banda realitzar la neteja d'elements residuals al medi fluvial, i per l'altra, conscienciar la població de la problemàtica dels residus acumulats al medi natural.

dilluns, 6 d’abril del 2009

L’Obra Social Caixa Sabadell se suma al projecte del Rebost Solidari amb la donació de 6.800 quilos d’aliments

Sabadell. El Rebost Solidari, impulsat per l’Ajuntament i una trentena d’entitats socials, rep una nova embranzida. L’Obra Social Caixa Sabadell se suma al projecte amb la donació de 6.800 quilos d’aliments. Se suma, doncs, una nova col·laboració a un projecte que culminarà quan es posi en marxa el Rebost a un local, cedit per l’Ajuntament, que s’està condicionant al barri de Torre-romeu i les obres del qual són finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).
La donació de l’Obra Social de la caixa catalana degana respon a la voluntat de donar suport als sabadellencs i sabadellenques amb dificultats per accedir als aliments, sobretot en un context com l’actual, de recessió econòmica. Amb aquest gest, l’Obra Social Caixa Sabadell reconeix i impulsa la tasca del Rebost Solidari de Sabadell i dels organismes i les persones que l’integren: més d’una trentena d’esglésies i parròquies, voluntaris i voluntàries i l’Ajuntament de Sabadell.
L’alcalde ha volgut agrair la tasca que diàriament porten a terme les persones i el voluntariat que atenen les famílies desafavorides, sobre tot en una conjuntura econòmica complicada i ha recordat que s’estan impulsant diverses iniciatives per donar sortida a les necessitat de la població.
La donació se suma a la darrera aportació que Caixa Sabadell ha fet al Banc d’Aliments de Barcelona i a la quantitat recollida a Sabadell durant una campanya organitzada dijous passat per totes dues entitats, de les quals Sabadell rebrà un 10% aproximadament. Així doncs en total, la nostra ciutat rebrà unes 7’5 tones de menjar per a famílies necessitades.

Els comerciants que ho vulguin poden sol·licitar una parada al Mercat Medieval

Palau-solità i Plegamans. Tots els comerciants que així ho vulguin poden inscriure’s per tal d’aconseguir el permís que els donarà dret a instal·lar una parada al Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans. Les inscripcions es tanquen el 17 d’abril i s’han de fer a través de l’Ajuntament del municipi o de l’associació de comerciants on estiguin integrats.El Mercat Medieval 2009 tindrà lloc del 30 de maig a l’1 de juny i, tenint en compte l’èxit creixent de les edicions anteriors, s’espera que compti amb una gran afluència de públic. A banda de fer-se un mercat amb parades ambientat en l’època medieval, el mercat comptarà amb un bon nombre d’activitats lúdiques i culturals. A més, enguany es fa coincidir amb la 2a festa local del municipi, que tindrà lloc l’1 de juny.

La plaça de Catalunya disposarà de la major àrea de jocs infantils del municipi

Castellar del Vallès. La plaça de Catalunya, un dels espais públics més grans del nucli urbà, serà objecte d’una profunda transformació. A finals del mes d’abril, s’iniciaran els treballs d’adequació que permetran concentrar a la part central de la plaça l’àrea de jocs infantils més gran de tot el municipi.
Amb l’objectiu d’especialitzar els diferents usos, també es construiran una pista poliesportiva i diverses pistes de petanca i s’habilitarà una zona de terrasses a l’aire lliure. D’aquesta manera, tal i com ha explicat el regidor de Projectes Estratègics, Pepe González, “procurarem que la plaça de Catalunya sigui un espai de poble, que doni servei al conjunt de la població, com ja està passant amb la plaça de la Fàbrica Nova o la plaça Major”.
La nova àrea de jocs infantils estarà situada sobre l’actual pista poliesportiva circular de la plaça. Serà la primera de tot el municipi que disposarà d’un paviment de cautxú, de 30 metres de diàmetre, que ofereix una major seguretat davant una eventual caiguda, i estarà adaptada a infants amb deficiències auditives, visuals, psíquiques i motrius.
Sens dubte, però, la principal atracció serà un castell gegant amb jocs combinats, apte per infants de 4 a 10 anys i amb capacitat per a 50 usuaris simultanis. Una altra novetat serà la instal·lació d’un joc d’aigua adreçat a infants majors de 4 anys. Finalment, també s’instal·larà un gronxador de cistella, d’ús múltiple de fins a 8 usuaris de 2 a 10 anys, i que ja ha tingut força èxit a la plaça Major.
Per acabar de completar aquesta gran àrea, els jocs infantils ja existents a les zones properes als carrers de Prat de la Riba i Jaume I es reubicaran també a la part central de la plaça. Una altra actuació destacada a la plaça de Catalunya serà el trasllat de la pista poliesportiva a la plataforma inferior de la plaça, situada entre la graderia i la ronda de Llevant. La nova pista, que tindrà paviment de formigó, tindrà una superfície rectangular de 20 x 40 metres. Comptarà amb quatre cistelles de bàsquet i dues porteries de futbol sala i es pintarà d’acord amb les mides reglamentàries d’aquests dos esports. Aquesta serà, doncs, la zona habilitada per a la pràctica esportiva, donant resposta a la demanda efectuada pel jovent.
D’altra banda, la zona lúdica dedicada a la gent gran s’ampliarà amb la construcció de dues pistes de petanca.

L'Ajuntament de Terrassa obre la convocatòria per participar al Festival de Curtmetratges Baumann V.09

Terrassa. Amb l'objectiu de continuar potenciant la cultura audiovisual i oferir als joves creadors un espai per desenvolupar el seu potencial professional i artístic, l'Ajuntament de Terrassa ha convocat una nova edició del Festival de Curtmetratges Baumann. Aquest any, se celebra la novena edició del festival, que tindrà lloc entre el 4 i el 19 de setembre.
El període per inscriure's i presentar treballs finalitzarà el pròxim 5 de maig per a les obres realitzades els anys 2007 i 2008, mentre que les produccions d'aquest mateix any es podran lliurar fins el 2 de juny (excepte distribuïdores i escoles audiovisuals). Les inscripcions es poden fer per correu postal a la Casa Baumann o via on-line a
www.festivalbaumann.com. Tots els curtmetratges que es presentin seran sotmesos a una selecció per part d'un comitè, que s'encarregarà d'elegir els treballs que participaran en la secció de competició. La decisió d’aquest comitè de selecció es donarà a conèixer als participants a partir del 31 de juliol.
Les bases del festival Baumann V.09 estableixen que hi poden participar persones realitzadores, productores i/o directores nascudes o residents a qualsevol de les Comunitats Autònomes de l’Estat espanyol, entre 1974 i 1993, de forma individual o en grup. Aquest certamen s'adreça a escoles d’audiovisuals, productores professionals i no professionals com a distribuïdores de curtmetratges i outsiders fora de la indústria audiovisual. L'objectiu és mostrar les tendències narratives audiovisuals joves, ja siguin propostes de joves emergents com de persones consagrades dins del sector.
La durada màxima de l'obra serà de 30 minuts (incloent els crèdits) i haurà d'adscriure's a una de les sis categories establertes: ficció (cinema), ficció (vídeo), animació (cinema i vídeo), experimental i/o video-art (cinema i vídeo), documental (cinema i vídeo) i videoclip. Els autors nascuts o residents a Terrassa també podran optar al Premi de Millor Curt Local.
Els curtmetratges que es presentin al festival Baumann v.09 han d'haver estat produïts amb posterioritat a l'1 de gener de 2007. Pel que fa a l'idioma, poden estar realitzats en qualsevol llengua oficial del territori espanyol. En el cas que estiguin produïts en una altra llengua, hauran d'estar subtitulats en castellà o català. Cada autor podrà presentar un màxim de dues obres, garantint que la seva participació en el festival no afecti els drets d'autors de terceres persones. No s’admetran produccions presentades en anteriors edicions del festival ni treballs de caràcter publicitari d’una empresa o indústria, a excepció dels videoclips. S’exclouran automàticament les obres que promoguin o suggereixin postures denigrants per l’ésser humà.
L’adjudicació dels premis es determinarà mitjançant un jurat popular, amb la qual cosa resultarà guanyador el curtmetratge que hagi rebut un major percentatge de vots. S'atorgaran un total de 13 premis: un primer premi (dotat amb 1000€) i un segon premi (dotat amb 300€) per a cadascuna de les sis categories existents, i un únic premi de 1000€ per al Millor Curt Local (cinema i vídeo). Tots aquests premis s'acompanyen d'un trofeu. La cerimònia de lliurament dels premis i la projecció de les obres guanyadores tindrà lloc el pròxim 19 de setembre al Cinema Catalunya.

dijous, 2 d’abril del 2009

4.000 persones amb dificultats rebran 6,8 tones d’arròs de Caixa Sabadell a través de la Fundació Banc dels Aliments

Sabadell. El president de Caixa Sabadell, Salvador Soley i Junoy, ha lliurat aquest matí 3.572 quilos d’arròs al president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó i Tribó. La donació alimentarà unes 4.000 persones del quart món a un àpat per persona través d’unes 300 entitats benèfiques de l’àrea de Barcelona –entre les quals, les sabadellenques.
El lliurament s’ha fet dins la jornada de recollida d’aliments coorganitzada per les dues entitats a Sabadell. Repartit en sis palets, el conjunt dels productes alimentaris arribarà al vespre al Banc dels Aliments dins el camió que n’haurà rebut les donacions durant tot el dia.
De fet, l’Obra Social Caixa Sabadell va comprometre’s a l’inici de l’enquesta "Quant pesa la teva opinió?", l’estiu passat, a donar al Banc dels Aliments un quilo d’arròs per cada qüestionari emplenat rebut –concretament, 2.046. L’entitat d’estalvis va ser pionera a l’hora de vincular la participació en una enquesta amb el suport als qui passen fam, una iniciativa sense precedents.
Ara, però, atès l’escàs estoc actual de l’organisme per la crisi, Caixa Sabadell ha decidit afegir 1.526 quilos d’arròs als 2.046 corresponents a les respostes rebudes i organitzar la jornada d’avui amb el banc per obrir el lliurament a tota la ciutadania. Últimament el banc ha vist augmentada la demanda d’aliments en un 25%, però, en canvi, les aportacions que rep no han crescut.
A aquestes quasi 3,6 tones d’arròs se sumaran els quilos de llegums secs, pasta o arròs aportats durant tota la jornada pels ciutadans, les entitats, les escoles i els empleats de Caixa Sabadell. Els treballadors de les oficines de la caixa d’estalvis a tot Catalunya i dels seus serveis centrals hi faran arribar les seves aportacions gràcies a la col·laboració voluntària d’empleats jubilats o actius.
D’altra banda, durant tota la jornada, voluntaris del Banc dels Aliments n’expliquen la tasca als grups escolars. L’Obra Social Caixa Sabadell dóna suport al banc des del 1996; d’aleshores ençà, li ha aportat 32.719 euros per a les seves activitats, incloent-hi el canvi de domicili.

Els nous sergents i caporals de la Policia Municipal reben la insígnia de reconeixement

Sabadell. El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest matí, el lliurament d’insígnies als nous sergents i caporals de la Policia Municipal.
Un total de 8 sergents i caporals de la Policia Municipal han obtingut la nova graduació després de realitzar i superar el curs corresponent a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ubicat a Mollet del Vallès.
Durant l’acte, l’alcalde, Manuel Bustos, que ha presidit el lliurament, ha parlat de “l’orgull” que han de sentir els nous comandaments “pel servei públic que presteu i perquè formeu part de la garantia de drets”. Així mateix, l’alcalde ha subratllat que “cada vegada més la societat espera més de nosaltres, que siguem més eficients i eficaços i tenim el repte de donar el millor servei possible”.
La promoció dels nous sergents i caporals respon a la voluntat d’adequació de la línia de comandament del cos local amb el desig que el servei a la ciutadania sigui cada cop millor. Tot plegat té l’objectiu de consolidar un model de policia propera i compromesa amb la seva tasca i amb el servei al ciutadà.

L’Ajuntament engega una campanya per revitalitzar el comerç a la vila els dissabtes a la tarda

Castellar del Vallès. Sota el lema "Els dissabtes a la tarda, queda’t a Castellar!", l’Ajuntament de la vila ha iniciat una campanya que té per objectiu revitalitzar el comerç del municipi els dissabtes a la tarda. Així, amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Castellar (ACC), s’han planificat diferents accions de dinamització orientades a la potenciació del comerç i també del nucli urbà.
Entre les accions previstes, s’hi inclouen activitats diverses que es duran a terme el primer dissabte de cada mes. Així, el carrer de Sala Boadella i la plaça del Mercat s’ompliran durant la tarda del 4 d’abril de jocs gegants de tipus tradicional perquè tant els infants com els adults gaudeixin d’una bona estona. Serà entre les 17.30 i les 20.30 hores quan totes aquelles persones que s’hi acostin podran jugar, entre d’altres, al parxís, les dames, tangram, golf o tres en ratlla.
Amb l’organització d’activitats els dissabtes a la tarda, l’Ajuntament fa un pas més per aconseguir que la ciutadania conegui l’oferta comercial del municipi i s’incrementi així l’afluència de visitants als comerços de Castellar. És per això que, paral·lelament, s’ha començat una campanya per demanar la col·laboració dels establiments comercials. Així, tots aquells comerços que es vulguin adherir a la campanya "Els dissabtes a la tarda, queda’t a Castellar!", poden adreçar-se al telèfon 93 747 10 55.

L'ajuntament de Sant Quirze s’interessa per la situació de l’empresa Cubigel

Sant Quirze del Vallès. La tinent d’Alcaldia de Serveis Econòmics i Promoció de la Ciutat, Àngels Ponsa, i el regidor d’Ocupació, David Sánchez, es s'han reunit amb el secretari general d’Indústria, Antoni Soy, per parlar de la situació de l’empresa Cubigel (antiga ACC, Unidad Hermética).
La trobada, sol·licitada pel govern local, dóna continuïtat a la reunió que el passat 19 de febrer van realitzar a la Conselleria de Treball l’alcaldessa, Montserrat Mundi, i la regidora Àngels Ponsa.
En el marc de la trobada, Ponsa i Sánchez van trametre al secretari general la seva preocupació per la situació que viu l’empresa local. La reunió va servir per posar-se al dia sobre la problemàtica de Cubigel i estudiar les possibles solucions. Amdós regidors van manifestar l’interès de l’equip de govern a fer un seguiment acurat d’aquesta situació.

L’Ajuntament organitza unes jornades per fer front a la crisi

Palau-solità i Plegamans. La regidoria d’Economia i Desenvolupament empresarial de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, organitza aquest divendres, 3 d’abril, una jornada per tractar la gestió de la Tresoria a les empreses. S’iniciaran a les 9:30 i fins a les 11:30 a l’auditori de la Masia de Can Cortès.
“Empreses + competitives = +adaptabilitat” és el títol de la jornada que anirà a càrrec del Sr. Luís de los Ríos, consultor i assessor de System Institut, consultoria i formació sistemàtica empresarial. Així, De los Rios, explicarà com gestionar correctament la Tresoreria a les empreses, analitzarà les perspectives estratègiques, la informació necessària davant la presa de decisions a Tresoreria, l’origen dels problemes finances i les mesures d’ajust intern entre altres aspectes. La presentació de la jornada comptarà amb la presència del regidor d’economia i desenvolupament Empresarial Albert Font, així com amb la presència de l’Alcaldessa Mercè Pla qui serà l’encarregada de tancar la jornada.

dimecres, 1 d’abril del 2009

La 42a trobada de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya se celebra a partir de divendres a Sabadell

Sabadell. Des de divendres, 3 d’abril, i fins al proper dia 9 d’abril, Sabadell acollirà la 42a trobada de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, reunirà més de 100 joves músics i un equip de professors de reconegut prestigi internacional. Els espais de treball de la Jove Orquestra a la nostra ciutat seran Ca l’Estruch, la seu de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i el CEIP Catalunya.
Durant aquests dies, els membres de la JONC treballaran la Simfonia número 4 de G. Mahler, les Quatre darreres cançons de R. Strauss i l’obra de Ramon Humet Sol de primavera, sota la direcció de Manel Valdivieso. A més dels assaigs previstos, la Jove Orquestra oferirà un assaig obert concert pedagògic adreçat a escolars a la seu de l’OSV el proper 2 de maig i també oferirà als alumnes del Conservatori de Música de Sabadell la possibilitat d’assistir com a oients a les activitats organitzades per la JONC a la nostra ciutat.

Inauguració de la nova línia d'autobús que connectarà el barri del Poble Nou amb l'Hospital de Terrassa

Terrassa. Demà s’inaugurarà la línia 11 del servei d'autobús municipal que connectarà els barris de Poble Nou, Vallparadís, Zona Industrial, Ca n'Anglada, Montserrat i Vilardell amb l'Hospital de Terrassa. La línia 11 entrarà en funcionament el pròxim 4 d'abril i tindrà prop d'una trentena de parades al llarg del seu recorregut. La posada en marxa d'aquest nou servei ha estat possible per la recent adquisició de 13 autobusos, dels quals es destinaran tres per a la Línia 11 per als dies laborables (1 o 2 per als caps de setmana). A partir d'ara, Terrassa comptarà amb 14 línies d'autobús.

L’Ajuntament segresta la concessió per a la gestió del servei de l’aparcament soterrat de la plaça Major i les zones blaves

Castellar del Vallès. L’equip de govern municipal ha presentat una proposta per segrestar la concessió per a la gestió del servei de l’aparcament soterrat de la plaça Major i de les zones blaves de Castellar, que va ser aprovada per unanimitat de tots els regidors. La decisió d’intervenir la concessió a TIFERCA, SA s’ha pres després de constatar que aquesta empresa ha dut a terme diferents incompliments que han derivat en una pertorbació greu del servei, motivats per la situació de suspensió de pagaments en què es troba l’empresa. Entre d’altres aspectes, el concessionari TIFERCA no ha respectat els horaris d’obertura de l’aparcament soterrat ni l’ha vigilat degudament, i no té a disposició del servei el nombre de treballadors que serien necessaris per al seu bon funcionament. Aquestes circumstàncies fan que l’Ajuntament tingui competència legal per portar a terme el segrest de la concessió. Després que en un decret d’alcaldia del passat 20 de febrer s’obrís un expedient a l’empresa arrel de les irregularitats detectades, i vist que TIFERCA no n’ha posat remei, el Ple ha aprovat el segrest de la concessió, que podrà tenir una durada màxima de dos anys. L’alcaldia, però, podrà aixecar la intervenció si estima que el concessionari es trobés en condicions de prestar el servei, i aquest així ho demanés. Paral·lelament, s’ha iniciat un procediment negociat per establir una nova concessió que gestioni el servei municipal de l’aparcament soterrat de la plaça Major i de les zones blaves de la vila.