divendres, 12 de febrer del 2010

Es preveu una rua de Carnestoltes de molt fred

Sant Quirze del Vallès. Les previsions meteorològiques indiquen que les temperatures aniran baixant durant el cap de setmana, de fet demà serà un dels dies més freds de tot l’hivern.
La previsió a mig termini que fa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que avui divendres el temps serà molt fred i les gelades, pronunciades, però que no hi haurà precipitacions, però les precipitacions poden arribar el dissabte. Per més informació consulteu
Meteosantquirze.
A més, les baixes temperatures que hi haurà, les més baixes de la setmana, podrien fer que hi hagués nevades en cotes baixes.També s’ha activat el pla Procicat per risc de forts vents.
Esperem que el fred no espanti al rei Carnestoltes i porti la disbauxa que es mereix Sant Quirze.

Programació i horaris de la rua

El president de la Generalitat visita Barberà del Vallès

Barberà del Vallès. L'empresa Pintados y Derivados SL (PINTER) ha estat la primera parada del president de la Generalitat, que acompanyat per Ana del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès han recorregut les seves instal·lacions, amb motiu del seu 30è aniversari. Aquesta empresa posseeix una àmplia experiència en el desenvolupament i evolució de treballs en sectors dedicats al recobriment orgànic de superfícies metàl·liques de tot tipus de peces amb pintura en pols o líquida.
A continuació s'han dirigit al barri de La Romànica on José Montilla ha pogut conèixer de primera mà l'evolució del Projecte Integral de la Llei de Barris que s’està desenvolupant des de fa 2 anys a la ciutat.
El president i l’alcaldessa han conversat amb els responsables del Projecte Integral de la Llei de Barris, amb diferents representants d’entitats veïnals i comercials, i amb membres de la Comissió Ciutadana de seguiment del projecte.
Durant la visita, ha pogut realitzar un recorregut per l’exposició “El barri de La Romànica avança”, on es mostra el treball que s’està duent a terme des de l’inici de l’execució del projecte. Per acabar la visita José Montilla s'ha desplaçat fins a la plaça del Mil·lenari per poder observar l'església de La Romànica del segle XI i el seu procés d'arranjament.

Unnim, la nova marca que suma Caixa Girona, Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa

Sabadell. El projecte de fusió, aprovat pels consells d’administració de les quatre entitats, està en la recta final de tramitació, amb la previsió que als propers dies el Banc d’Espanya aprovi el Pla d’Integració i la Comissió Europea doni el vist-i-plau definitiu perquè es puguin convocar les assembles generals extraordinàries.
La denominació comercial parteix del concepte “Unió” inclòs en el nom social expressat en el projecte d’Estatuts i en els registres i documentació oficial de constitució. Des de fa mesos, s’ha estat treballant en la creació de la marca comercial; un procés que va tenir una primera fase consistent en la convocatòria d’un concurs intern, a fi que els empleats de les quatre caixes poguessin fer les seves propostes de noms. La iniciativa va tenir una acollida satisfactòria per part de les plantilles, i es van presentar més de 9.000 noms, entre els quals ha sortit un guanyador.
Posteriorment, ha tingut lloc una segona fase, en què l’agència morillas, especialitzada en identitat de marca, ha dut a terme tot el procés de creació del nom i el del desenvolupament de la marca, que inclou el logotip, el símbol i el lema corporatiu, així com la seva posterior aplicació en els diferents suports.
D’un temps del verb “unir”, s’ha creat un substantiu, al qual se li ha donat personalitat
pròpia i singularitat, sobretot amb la incorporació d’una doble ena (Unnim), que no
solament vol projectar una imatge innovadora i moderna, sinó també un missatge
simbòlic, mitjançant el grafisme de la doble “nn” i la “m”, que simbolitzen els ponts i el
vincles que uneixen les quatre caixes, que uneixen voluntats, que uneixen persones, que uneixen projectes i territoris... La mateixa sonoritat que provoca la doble ena (consonant geminada) posa èmfasi especial en aquest punt. Per la seva part, la tipografia, amb formes suaus i arrodonides, té el propòsit de reflectir calidesa i proximitat.
El símbol s’ha format amb quatre formes orgàniques que recorden tant la “c” de les caixes com la “u” de la unió, i que partint dels colors corporatius originaris de cada caixa (vermell, verd, blau i taronja) s’integren i se sobreposen, formant un joc de colors dinàmic, modern, transparent i lluminós, amb una alta capacitat de ser recordat.
El “claim” o lema corporatiu, que acompanya el nom i el símbol, és “la caixa que suma”, una frase que reforça el nou concepte, i vol transmetre els valors de la unió en la nova caixa, que se sintetitzen en compromís, servei, proximitat, innovació i professionalitat. Aquests valors provenen de la cultura institucional de cadascuna de les caixes, en què la qualitat de servei, la màxima atenció a les persones i la iniciativa i la innovació són compromisos fonamentals.

La Sala de Concerts s’ubicarà en una nau industrial a Can Solà

Sant Cugat del Vallès. La Sala de Concerts, inclosa dins del Pla d’Equipaments 2008-2018 de Sant Cugat, s’ubicarà en una nau industrial que Promusa ha construït al sector de can Solà (entre la masia de can Solà i la carretera de Sant Cugat a Cerdanyola B-1413).
Ho ha avançat aquest matí la tinenta d’alcalde de Territori, Mercè Conesa, que també ha explicat que el pressupost municipal 2010 inclou una partida de 800.000 euros per adequar aquest espai com a sala de concerts. Conesa ha dit que “la sala de concerts, inclosa com a prioritat a curt termini en el Pla d’Equipaments, podria ser una realitat ben aviat perquè l’adequació d’aquest espai ja està inclòs al pressupost d’enguany”. Conesa també ha explicat que “la nau té una superfície de 450 metres quadrats”.
Cal recordar que Promusa ha construït dues naus industrials en uns terrenys de propietat municipal situats al sector de can Solà. Una de les naus acollirà la sala de concerts i l’altre nau es lliurarà a l’empresa MARMA Componentes Electrónicos SA per tal de donar compliment a l’expedient d’expropiació forçosa de la parcel·la que actualment ocupa darrera del Monestir (avinguda Francesc Macià / Camí de la Creu). En aquesta parcel·la expropiada Promusa hi construirà 42 habitatges d’habitatges protegits de promoció municipal en règim de lloguer general.

Un total de 90 persones participen a l’excursió de Dijous Gras del cicle de sortides per a gent gran Vine i Camina +60

Castellar del Vallès. Un total de 90 persones majors de 60 anys van participar dijous al matí a l’excursió de Dijous Gras inclosa en el cicle de sortides per a gent gran que s’apleguen sota el títol Vine i camina +60.
La sortida, que va estar marcada per les baixes temperatures, va començar a la plaça Major de Castellar, i va portar als assistents a visitar el Brunet, Fontscalents, Can Juliana, La Malesa i el Joncar, fins a retornar a la plaça Major cap a les 14 hores. Els participants a la sortida van poder gaudir de l’esmorzar de Dijous Gras a Can Juliana acompanyats de l’alcalde de la vila Ignasi Giménez. A més, es va dur a terme un passi d’imatges de les caminades de l’edició anterior de les sortides de "Vine i camina +60" i es van donar a conèixer uns itineraris de promoció de la salut que es poden realitzar a diferents zones de la vila.
La propera de les sortides d’aquest cicle, que té per objectiu promoure l’excursionisme, les relacions amb els altres i la natura, i que permeten als assistents conèixer l’entorn natural i cultural de la vila, tindrà lloc el proper dia 11 de març.

dimarts, 9 de febrer del 2010

Sabadell acull Firalia, el primer saló especialitzat adreçat a les Administracions Públiques organitzadores de fires i esdeveniments

Sabadell. Els propers 18 i 19 de febrer, la Fira Sabadell acollirà Firalia, workshop Firal, que serà un punt de trobada dels responsables de l’Administració Pública que intervenen en la creació i organització de qualsevol tipus d’esdeveniment per oferir solucions i propostes innovadores adaptades a les seves necessitats.
Una setmana abans de la inauguració, Firalia compta amb l’assistència de 60 proveïdors firals i més d’un centenar de responsables de les administracions públiques confirmats.
Segons han confirmat els seus responsables, Firalia persegueix l’objectiu de fomentar l’optimització dels recursos públics i ajudar a la viabilitat de les fires locals i vol convertir-se en un punt de trobada sectorial periòdic a Catalunya.
L’esdeveniment es configura com un fòrum professional de contractació dissenyat per a permetre un contacte directe entre una oferta i una demanda seleccionades curosament creant així un marc de treball que faciliti l’intercanvi comercial entre proveïdors de serveis per l’organització d’esdeveniments i tècnics d’ajuntaments.
Paral·lelament a la fira, s’oferiran unes jornades tècniques des d’una visió actualitzada del sector. En aquest sentit, el dia 18 se celebrarà la inauguració “Innovació firal en una economia de transformació”, a càrrec de Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya; Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, i Mateu Chalmeta, vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona. Finalment, la conferència “Idees innovadores per a fires amb futur” a càrrec de Francesc Carrió, president de Red Exhibitions, donarà el tret de sortida a la segona jornada de la fira.
L’esdeveniment està promogut per Fira Sabadell, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell i compta amb el suport de AIMFE, FEFIC, ACM i FMC.

Els joves proposen un munt d’actes per a la Festa Major 2010

Palau-solità i Plegamans. Una vintena de joves van participar dissabte passat, 6 de febrer, en l’edició d’enguany del "Mulla’t per la Festa Major". La trobada va ser molt profitosa ja que es va tancar una llista de propostes molt ambiciosa, plena d’activitats on la diversió, la música, la imaginació, la cultura, l’esport i la participació prenen el protagonisme. Ara que els joves han dit la seva, totes les persones que treballen en l’organització de la Festa Major (les regidories de Joventut i de Cultura, Festes i Patrimoni, la Comissió de Festes, la Descoordinadora i altres associacions) han d’acabar de validar el programa d’actes proposat al Mulla’t 2010 i coordinar-lo amb el programa global de la Festa Major, que se celebrarà del 26 al 30 d’agost.
Els joves van tancar al "Mulla’t 2010" un seguit de propostes molt engrescadores que donen forma a un programa jove molt complet i innovador. Entre les novetats es pot destacar el Sopar Traje o el pregó informal realitzat pels propis joves, entre moltes altres. La música pren una importància central en les propostes dels joves, ja que volen programar concerts de grups molt diversos al llarg de tots els dies de Festa Major. També volen reforçar la fórmula de la Carpa Jove, on entre altres reclams hi haurà sessions amb discjòqueis, chill-out... A més, els joves van acceptar de bon grat la proposta de la Comissió de Festes per tal que la Carpa Jove se situï aquest any entre el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor i l’Espai Jove l’Escorxador.

dilluns, 8 de febrer del 2010

Montcada i Reixac cedeix al Consorci de Collserola una finca perquè hi estableixi un centre ramader

Montcada i Reixac. L’Ajuntament ha adscrit al Consorci del Parc de Collserola la finca anomenada Ca n’Oller, de 72.640 metres quadrats, situada a la vall del torrent de Tapioles, per tal que hi instal·li un centre ramader per a ovelles, amb l’objectiu que els animals, pasturant, facin el manteniment de diferents formacions vegetals (repoblacions, franges de baixa combustibilitat, línies elèctriques i prats), tant d’aquest sector del Parc de Collserola com del Turó de Montcada.
La reintroducció controlada de ramats d’ovelles al Parc de Collserola es va iniciar l’any 1995 amb l’objectiu de facilitar el manteniment de les zones de vegetació i reduir així la biomassa com a forma de prevenció d’incendis. D’aquesta manera es contribueix també a un desenvolupament sostenible de la serra de Collserola.
L’experiència va començar amb pastors els ramats dels quals pasturaven a la vessant del Parc del riu Llobregat. A la vessant del Besòs hi ha grans superfícies ocupades per repoblacions forestals, franges de baixa combustibilitat i prats, i és un dels llocs del Parc on es produeixen més incendis, de manera que cal fer-hi un manteniment constant per prevenir-los. En canvi, en aquest àmbit només hi ha dos ramats d’ovelles ubicats en corrals en situació precària i en perill de desaparèixer.

Prop de mig miler de persones participaran a la rua de Carnaval 2010

Ripollet. El proper 10 de febrer finalitza el termini d’inscripcions per participar en la rua de Carnaval que organitza el Patronat Municipal de Cultura i que aquest any es celebrarà el proper dissabte, 13 de febrer. Hores d’ara, han confirmat la seva participació un total de 10 comparses de grup i 1 d’individual, amb una assistència a la rua de mig miler de persones, xifra molt similar a la d’anteriors edicions.
La rua començarà a les 17.30 hores al carrer de Sarrià de Ter i recorrerà la rambla de Sant Jordi, la rambla de Sant Esteve, la rambla dels Pinetons i l’avinguda Maria Torras. A les 20 hores tindrà lloc l’exhibició de les coreografies al Pavelló Municipal d’Esports, i a les 20.30 hores, es procedirà al lliurament de premis. Enguany, els premis seran diploma i trofeu per a la millor comparsa reduïda; diploma i trofeu per al millor conjunt; per al millor vestuari; per la comparsa més divertida i per la millor coreografia.
Una de les novetats d’aquest any és que cap dels inscrits podrà optar a més d’un premi. Una vegada més, el jurat estarà format per un membre de cada comparsa i altres persones vinculades al món cultural del municipi.
Dues novetats més és l’increment de l’ajut compensatori que atorga el Patronat Municipal de Cultura a cadascun dels participants de la rua, que ha passat de 6 a 7 euros. També s’ha suprimit el sorteig dels equips de megafonia, a petició de les comparses. Així, enguany les 8 comparses que així ho han sol·licitat tindran equip de megafonia i només una no ha pogut optar-ne per presentar-se fora de termini.
Finalment, a les 24 hores s’iniciarà la Marxa Jove. La festa comptarà amb dinamitzadors i dj’s. A més, també es lliuraran 3 premis individuals i un trofeu de grup. Per poder optar a aquests premis cal inscriure’s el mateix dia, de les 23.30 h a les 1 h, a la taquilla del Pavelló.
En cas de pluja, l’organització es posarà en contacte amb un representant de cada comparsa per tal de convocar-los a una reunió on, entre tots els assistents, es decidirà què fer en aquest cas.
El programa de Carnaval es tancarà amb la sardinada popular el proper dimecres 17 de febrer, a les 20 hores, al pati del Centre Cultural.

Inauguració del nou pavelló poliesportiu de Sant Llorenç Savall

Sant Llorenç Savall. El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presidit la inauguració del nou pavelló poliesportiu municipal de Sant Llorenç Savall, acompanyat de l’alcalde, Ricard Torralba, la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel, i la secretària general de l’Esport, Anna Pruna.
En l’acte de la inauguració, el vicepresident del Govern ha destacat que una infraestructura esportiva d’aquestes característiques només és possible “amb la suma d’esforços de les diferents institucions” que aquest cas han finançat l’obra: la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament. “En temps de crisi cal treball en plegats perquè les il·lusions i els projecte prosperin” ha afirmat el vicepresident, que ha recordat que “la pràctica de l’esport encomana a la societat valors indispensables com el de la superació, la tenacitat i el treball en equip”.
Josep-Lluís Carod-Rovira s’ha volgut adherir a les celebracions commemoratives del Mil·lenari de Sant Llorenç Savall i ha felicitat la població assegurant que “mil anys d’història només s’expliquen per l’esforç col·lectiu d’un poble de ser i voler seguir sent”.

dijous, 4 de febrer del 2010

Homenatge als represaliats durant la guerra civil i el franquisme

Sant Quirze del Vallès. El dia 25 de gener de 2010 va tenir lloc al Vapor Universitari de Terrassa, un acte d’homenatge als represaliats durant la guerra civil i el franquisme, promogut per la Conselleria d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, i presidit pel Conseller Joan Saura, qui estava acompanyat per l’alcalde de terrassa i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell.
En aquest acte van estar homenatjades diverses persones de tota la zona del Vallès, i entre elles el quirzetenc Àlvar Garcia Trabanca. A tots ells els van ven entrega d’un document acreditatiu de l’homenatge públic realitzat, i sembla ser que aquests reconeixements públics s’aniran fent per les diverses comarques catalanes.

Arriba a Sabadell "La Bella Dorment del Bosc" de la companyia de dansa clàssica David Campos

Sabadell. La producció, que es podrà veure aquest diumenge, 7 de febrer, a les 6 de la tarda al Teatre Municipal la Faràndula, arriba a la ciutat després d’haver passat per espais com el Gran Teatre del Liceu. En aquesta versió de "La Bella Dorment del Bosc", el coreògraf David Campos ha volgut renovar un dels grans clàssics de la història del ballet per tal d'arribar a un públic cada vegada més heterogeni.
A partir de la música de Piotr I. Txaikovski i de la coreografia de Marius Petipa -i de l'argument fundacional d'aquest conte popular, escrit por Charles Perrault i els germans Grimm-, Campos dibuixa sobre l'escenari coreografies i imatges contemporànies i incorpora nous temes musicals, pantalles multimèdia que s'integren a l'escenografia i moviments que s'allunyen de l'artificialitat interpretativa habitual de les obres clàssiques. En aquest joc metateatral, la princesa Aurora sovinteja la seva presència com a personatge real amb el de la ballarina que interpreta el rol.
La companyia de David Campos es va crear l'any 1999 amb l'objectiu d'omplir un buit en el panorama de la dansa clàssica a Espanya, on pràcticament no hi ha formacions estables de ballet. Fundada per David Campos i Irene Sabas -exballarins solistes del Ballet Reial de Flandes (Bèlgica), recull els anys d'experiència d'aquests dos professionals en formacions que exigien els més elevats nivells de bellesa i perfecció clàssiques. Tanmateix, els anys han modulat les propostes coreogràfiques i escèniques i els clàssics han estat renovats.
Entre les seves revisions dels clàssics hi ha "El Trencanous" de Txaikovski i "Don Quijote", amb música de L. Minkus. La producció "Turn me on", presentada al Teatre Romea de Barcelona el 2006, va significar un canvi de rumb en la trajectòria de Campos: clàssic i contemporani jugaven a buscar-se, i a trobar-se, sobre músiques electròniques i de jazz.

El Consell municipal d’Infants ja és una realitat

Castellar del Vallès. El Consell municipal d’Infants de Castellar del Vallès es va constituir ahir a la tarda en una sessió que es va celebrar a Ca l’Alberola i que va comptar amb la presència de l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez.
A la sessió de constitució d’aquest nou òrgan de participació ciutadana hi van assistir els seus 18 representants, tots ells alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Castellar (un representant de totes les línies). Cada nou curs, es renovaran la meitat dels seus membres, en substitució dels alumnes que iniciïn l’ESO. Tot i això, tots els infants del municipi hi poden prendre part, fent arribar les seves propostes al Consell mitjançant els representants de la seva escola o a través de les bústies que trobaran als mateixos centres escolars i a la pàgina web municipal.
La missió del Consell d’infants és canalitzar les opinions, idees, propostes o queixes dels nens i nenes del municipi per tal de fer-les arribar als adults i, especialment, a l’Ajuntament de la vila, com a administració més propera.
Els objectius principals del Consell d’Infants són assolir un municipi adaptat a les necessitats dels infants, fomentar la seva participació en els afers de la comunitat i millorar la vila incorporant el punt de vista dels nens i les nenes. A més, el Consell es planteja altres finalitats, com ara que els infants coneguin millor la seva pròpia vila i que puguin descobrir el funcionament de les institucions democràtiques.
Durant la sessió que es va celebrar ahir, es va posar damunt la taula el primer tema de treball del Consell. Es tracta de l’encàrrec que els/les alumnes treballaran aquest curs, i que du per títol “Com volem que sigui el pati de la nostra escola”. A final del curs els representants del Consell d’Infants traslladaran al Ple municipal les propostes que hagin anat sortint sobre aquest tema per tal que els grups municipals les prenguin en consideració.

60 avis ensenyen tradicions a 350 nens

Sabadell. Enguany fa vuit anys que Caixa Sabadell convoca aquestes jornades que donen a conèixer als infants d’avui les pràctiques tradicionals de la pagesia associades al Dijous Gras. La sessió, titulada "Avi, com era la vida a pagès? Vida i tradició a l’entorn del Dijous Gras", inclou tallers realitzats per avis i monitors.
Els alumnes pertanyen a 14 classes de primer, segon i tercer cicle de primària de les escoles Creu Alta (de 1r a 6è), La Floresta (3r i 4t) i Font Rosella (1r i 2n) –totes tres, de la ciutat de Sabadell.
La jornada s'organitzarà l’11 de febrer a l’Espai Natura Caixa Sabadell.

dimecres, 3 de febrer del 2010

Presentació de la segona Cursa Nocturna del Mussol

Sant Quirze del Vallès. El proper dimecres 10 de febrer a les 20 hores, la sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu de Sant Quirze del Vallès, acollirà la presentació oficial de la segona edició de la Cursa Nocturna dels Mussols.
La segona edició de la Cursa Nocturna dels Mussols se celebrarà la tarda/vespre del dissabte dia 27 de març, amb la participació de 325 corredors i corredores, a més del centenar de participants que s’esperen a les curses infantils de la tarda.
El recorregut de la cursa transcorre per la Serra de Galliners, sempre dintre del terme municipal de Sant Quirze del Vallès. Durant la presentació es donarà a conèixer les novetats d’aquesta edició, tant pel que fa al recorregut com les accions solidaries que ha previst l’organització.
Per la nocturna d’aquest any es compta amb la participació dels guanyadors de la passada edició, Jaume Folguera (Club Exta. UECANOIA) i Anna Cos (C.N. Terrassa), així com Mónica Ardid (U.A. Terrassa), Campiona d’Espanya 2008, i actual sots campiona d’Europa de l’especialitat.

Pàgina web de la cursa:
www.cursadelsmussols.cat

El grup musical Le Petit Ramon presenten "Acusticus Replica" aquest dijous a l’Estruch

Sabadell. Aquest dijous, 4 de febrer, a 2/4 de 10 del vespre, l’Estruch –c. de Sant Isidre, 140– acollirà la presentació d’"Acuticus Replica" a càrrec del grup musical Le Petit Ramon.
La seva música es caracteritza pel punk amb instruments de folk amb tocs de psicodèlia i lletres plenes de nihilisme, sarcasme, tendresa. La seva música conté una percussió insòlita, un cello que sona com un contrabaix i una guitarra acústica passada per un ampli Vox. Les seves influències musicals passen pels Byrds, Pete Townsend i George Harrison i, si cal, hi injecten ritmes brasilers. "Acusticus Replica" és el títol del disc que han editat amb Bankrobber, un quart treball que significa la consolidació d’un dels grups de pop-rock més representatius de l’escena catalana. El trio Le Petit Ramon s’ha estabilitzat i, liderat per Ramon Faura, es completa amb la violoncel·lista Elvis JV i el percussionista Xavi Tasies.

Les actuacions en mobilitat del 2009 han contribuït a reduir l’accidentabilitat i la contaminació acústica i ambiental

Terrassa. Les actuacions en mobilitat realitzades per l’Ajuntament de Terrassa han contribuït a reduir l’accidentabilitat i la contaminació acústica i ambiental de la ciutat. Aquesta és una de les principals conclusions que es van extreure en la reunió del plenari de la Taula de la Mobilitat que es va celebrar ahir, amb la participació de la regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, tècnics municipals i una cinquantena de persones de diferents entitats de Terrassa. Aquestes actuacions formen part del Programa per l’Ambientalització de Terrassa que es va iniciar l’any passat sota l’estratègia denominada “Pus & Pull”, que consisteix en impulsar la utilització de mitjans de transport sostenibles i racionalitzar la utilització del vehicle privat.
L’Ajuntament de Terrassa ha fet una comparació de la contaminació acústica de diferents punts on s’han realitzat actuacions de mobilitat, abans i després, amb l’objectiu de valorar els resultats. L’estretament dels carrils de l’Avinguda d’Abat Marcet ha servit per reduir el nombre de vehicles que hi circulen, concretament 800 vehicles menys per dia, fet que ha permès reduir la contaminació acústica en tres punts, en passar d’un Laeq (nom de l’indicador que s’utilitza per mesurar el nivell acústic) inicial de 70,8 al Laeq 67,7 actual. La pacificació del trànsit a l’Avinguda de Madrid, amb la instal·lació d’un nou semàfor i d’un pas elevat, ha permès reduir la contaminació del 70,1 a 68,4.

Les principals actuacions del Programa per l’Ambientalització de Terrassa han estat:
. Adquisició de 7 vehicles nous, amb una ampliació de l’oferta de transport públic amb una major freqüència en 4 linies i la posada en marxa de la nova línia 11, amb una inversió de 3 milions d’euros.
. Carril bus al Passeig 22 de Juliol
. Carril bici a les avingudes Jaume I i Abat MArcet
. Restricció del trànsit privat a la Rambla d’Egara

L’increment de la freqüència d’autobusos i la creació de la nova línia 11 han estat valorades molt positivament per la regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, ja que ha suposat un increment important del nombre de viatgers. També ha servit per trencar la tendència a la baixa del nombre d’usuaris que s’havia registrat entre el setembre del 2008 i l’abril del 2009, mesos en què van haver menys viatgers en comparació amb l’any anterior. A partir del maig del 2009, amb la millora del servei, aquesta tendència s’ha invertit i s’ha detectat un increment progressiu del nombre de viatgers, superant la xifra dels 40.000 usuaris mensuals. L’enquesta als usuaris ha confirmat de nou l’alta valoració del servei de transport públic, amb una nota per sobre del 7.
La inversió extraordinària del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) ha permès la realització d’altres actuacions, com ha estat la finalització del Pla de millora dels accessos escolars, la instal·lació de 9 cruïlles semafòriques, la construcció de 40 noves plataformes d’accés a l’autobús, la millora de l’accessibilitat als passos de vianants o la remodelació de la Plaça de l’Aigua, entre d’altres.

Castellar del Vallès constitueix avui el Consell municipal d’Infants

Castellar del Vallès. El municipi acull la constitució del Consell municipal d’Infants de Castellar del Vallès. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i ha estat el tret de sortida d’aquest nou òrgan de participació ciutadana, format per un total de 18 alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Castellar.
El Consell d’Infants tindrà la missió de canalitzar les opinions, idees, propostes o queixes dels infants de Castellar per tal de fer-les arribar als adults i, en especial, a l’Ajuntament de Castellar, com a administració més propera.
Els objectius principals del Consell d’Infants són assolir un municipi adaptat a les necessitats dels infants, fomentar la seva participació en els afers de la comunitat i millorar la vila incorporant el punt de vista dels nens i les nenes. A més, el Consell es planteja altres finalitats, com ara que els infants coneguin millor la seva pròpia vila i que puguin descobrir el funcionament de les institucions democràtiques.

Sant Cugat acollirà el lliurament dels premis d’innovació “Living Labs Global”

Sant Cugat del Vallès. El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, i el director general de Living Labs Global, Sascha Haselmayer; han presentat aquest matí, a ESADE-Creàpolis, l’edició 2010 dels premis “Living Labs Global Showcase”, que es lliuraran a Sant Cugat el proper 14 de febrer. A la presentació, també hi ha participat el director general d’ESADE-Creàpolis, Joan Riera.
Aquests premis volen ser un reconeixement als diversos projectes que s’han gestat en matèria d’innovació i telefonia mòbil per a totes les ciutats membres de la xarxa Living Labs Global. L’objectiu dels projectes és desenvolupar aplicacions concretes, com podrien ser, a tall d’exemple, un sistema de pagament de les zones blaves a través del mòbil o bé un sistema de guia per la ciutat. Actualment, Sant Cugat forma part de la xarxa de ciutats membres de Living Labs Global, juntament amb Chicago, Taipei, Barcelona, Estocolm, Eindhoven, Oeiras, Càceres i la comarca catalana de la Selva, entre altres. La xarxa de ciutats Living Labs Global permet estimular la competència entre els proveïdors d’aquests serveis i, per tant, trobar solucions innovadores a demandes concretes de la ciutadania.
En total, els premis apleguen 9 categories, que s’han decidit de forma consensuada entre totes les ciutats membres de Living Labs Global. De moment, s’han presentat 317 candidatures provinents de 28 països i de 140 municipis d’arreu del món. Cada categoria compta amb cinc propostes finalistes, que han estat escollides per un jurat internacional. Les propostes finalistes es poden consultar al web següent:
www.livinglabs-global.com/award-about-showcase.asp. Les candidatures guanyadores podran implementar els seus projectes en les ciutats membres de Living Labs Global. D’aquesta manera, en podran demostrar l’efectivitat i oferir una oportunitat als proveïdors d’innovació per penetrar en nous mercats.
Les ciutats membres de la xarxa de Living Labs Global representen prop d’uns 100 milions de persones, repartides entre Europa, Àsia i els Estats Units. Els reptes als quals Living Labs Global vol donar solució plantegen, entre altres temes, la inclusió social, el turisme digital, la gestió de l’aigua, l’automatització dels serveis urbans, la participació ciutadana, la sostenibilitat i la mobilitat.

Tret de sortida al curs d’educació viària

Palau-solità i Plegamans. Aquesta setmana s’ha iniciat una nova edició del programa d’educació viària impartit per la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. Durant cinc mesos, més de 2.500 alumnes dels diferents centres educatius del municipi rebran formació sobre diferents aspectes que tenen a veure amb la seguretat a partir dels comportaments a la via pública. Enguany, com a novetat s’ha programat la primera setmana dedicada a la mobilitat segura. Serà del 15 al 19 de març.
Un caporal i un agent de la Policia Local especialitzats en mobilitat imparteixen les classes, que s’allargaran fins a final de curs, als centres educatius i a l’exterior. Seguint amb la mateixa dinàmica de l’any anterior, a banda de les classes presencials dels monitors de la policia, els alumnes realitzaran activitats complementaries com sessions de teatre, sortides a l’empresa Jané al Saló Attitudes o xerrades a membres de l’Institut Guttman. Un cop més, les sortides en bicicleta dels escolars del municipi seran una de les activitats estrella del curs.
Un des objectius que persegueix aquesta pràctica és la creació d’hàbits segurs de conducta en els menors, que els permeti circular en bicicleta pel municipi d’una manera habitual i sense perill. El regidor de Governació, Jaume Oliveras, destaca la importància d’aquest curs que enguany ha ampliat la seva durada i les activitats, tot recordant que “l’actuació de la nostra policia ha estat reconeguda des de diversos àmbits”. Concretament, en l'any 2009, i per segon any consecutiu, la Xarxa Mobal, de la Diputació de Barcelona, va difondre el programa d'educació Viària de la Unitat d'Educació per la Mobilitat Segura com a una “Bona Pràctica”. Paral•lelament, el juny de 2009, la xarxa europea de mobilitat i transport ELTIS (Servei d'Informació Europeu per al Transport Local) va exposar el programa educatiu com a un exemple a seguir.
D'altra banda, la Comissió Europea ha atorgat a la Unitat de Moblitat Segura la qualificació de “soci priveligiat” dins la iniciativa 25.000 vides per salvar - Carta Europea de Seguretat Vial. Aquesta qualificació atorga avantatges com un espai de difusió i treball propi al web
www.erscharter.eu i un accés privilegiat a tots els esdeveniments del projecte que se celebrin a la Unió Europea.

dimarts, 2 de febrer del 2010

Neix "DISQ ASSOCIACIÓ"

Sant Quirze del Vallès. "DISC ASSOCIACIÖ" és un grup de pares de fills amb diferents discapacitats que estan en procés de crear una associació a Sant Quirze, amb l’objectiu de treballar conjuntament per aconseguir tant a nivell oficial com a nivell particular, les millors possibilitats de desenvolupament i qualitat de vida dels discapacitats.
Els seus integrants animen a totes aquelles persones que tinguin alguna persona amb discapacitat o interés d’implicar-se en aquest projecte que creiem tan important, que es possin en contacte amb l'Associació.

Mail de contacte

El Teatre Municipal la Faràndula acollirà el proper dijous l’homenatge de la ciutat al Dr. Joan Argemí Fontanet

Sabadell. La cita és el proper dijous, 4 de febrer, a les 8 del vespre a la Faràndula. El teatre municipal del carrer d’Alfons XIII acollirà l’acte d’homenatge a la memòria del doctor Joan Argemí Fontanet, pediatra de la ciutat considerat un mestre pels seus col·legues i que també es va distingir per la seva tasca en benefici del conjunt de la ciutadania. El reconeixement té el suport i la participació d’una quinzena d’entitats i institucions. També compta amb la implicació directa de la família del Dr. Argemí.
L’homenatge a la Faràndula serà obert a tothom. L’acte inclourà la passada de dos vídeos, un a càrrec de Caixa Sabadell i del Gremi de Fabricants de Sabadell i un altre de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), tots dos a l’entorn de la vida i tasca tant social com professional de Joan Argemí. També hi actuaran la Joventut de la Faràndula, la coral de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau i un grup d’ANDI. Entre els parlaments, està prevista la intervenció del Dr. Josep Argemí, en representació de la família. La presentació de l’acte serà a càrrec de Marc Sabater, director de Ràdio Sabadell 94.6.
L’acte ciutadà de reconeixement al Dr. Argemí té la implicació de l’Acadèmia Catòlica, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (Filial del Vallès Occidental), ANDI, Agrupació Astronòmica de Sabadell, Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, Agrupacions Professionals Narcís Giralt, Ajuntament de Sabadell, APDP-Atendis, Associació de Sords de Sabadell, Caixa Sabadell, Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Delegació del Vallès Occidental), CSPT, Fundació Bosch i Cardellach, Gremi de Fabricants, Joventut de la Faràndula i la Família Argemí.

Aquest 2010 s’invertiran a Castellar 800.000 euros en actuacions de millora de l’accessibilitat i la mobilitat de la vila

Castellar del Vallès. L’Ajuntament invertirà aquest 2010 un total de 800.000 euros en actuacions de millora de l’accessibilitat i la mobilitat al municipi, finançades en part a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Els treballs es divideixen en quatre paquets d’actuacions, que passen per l’adaptació amb guals dels principals carrers de la vila, l’habilitació de “Zones 30” a diversos carrers de l’Eixample Vell, la construcció de tres noves rotondes a la ronda de Tolosa, la renovació de voreres a diversos carrers i la millora de les entrades a les urbanitzacions de l’Aires-sol D-El Balcó i Can Font-Ca n’Avellaneda.

Laia Carbonell guanya el concurs de cartells del Dia Internacional de la Dona 2010

Terrassa. Laia Carbonell i Ferrer, de Terrassa i de 23 anys d'edat, ha estat la guanyadora del Concurs de cartells per anunciar els actes del Dia Internacional de la Dona 2010, convocat per la regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa. El seu treball titulat "Megàfon" ha obtingut el primer premi, que està dotat amb 1.000€, a més d'un diploma acreditatiu i l'edició del cartell. Violeta Sugranyes i Ernest (Barcelona, 23 anys) ha quedat en segona posició amb l'obra "Telèfon" i rebrà 500€ i un diploma. Maribel Màrquez i Trigo (Terrassa, 47 anys) ha guanyat el tercer premi, dotat amb 250€ i un diploma, pel treball que va presentar amb el lema "Molt més que un joc de paraules". El lliurament dels guardons es durà a terme dins de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona 2010.
En aquesta ocasió, els treballs havien d'estar relacionats amb el lema “La comunicació i el gènere”. En el cas de l'obra guanyadora, aquesta idea es transmet mitjançant la imatge d’una jove cridant amb un megàfon amb una vista del carrer de la Font Vella com a fons. Aquest és el sisè any que la convocatòria fixa un lema específic i una referència temàtica. En d’altres ocasions, havia estat “Terrassa, amb l’associacionisme femení”, “Les dones pensem la ciutat”, "L'agulla al paller", "La salut de les dones" i “L'apoderament de les dones per decidir i transformar”.
El concurs de cartells del Dia Internacional de la Dona s'adreça exclusivament a dones, sense limitació d'edat, que presentin obres originals, inèdites i que no hagin estat premiades en cap altre concurs. D'acord a les bases, cada participant només pot presentar una obra que estigui realitzada en qualsevol tècnica (fotografia, il·lustració, collage, pintura, etcètera). El cartell s'ha de lliurar amb un format de 35x70 cm i ha d'estar muntat sobre cartró ploma i en sentit vertical.
El jurat del concurs ha estat presidit per la regidora de Polítiques de Gènere, Fabiola Gil, i integrat per la mateixa regidora; la pintora Carme Aliaga; Montse Ribas, representant de l’Associació Cultural Dones de Can Boada; una representant del Servei d'Imatge i Comunicació de l’Ajuntament de Terrassa, i la cap del Servei de Polítiques de Gènere, que ha actuat com a secretària. El jurat ha elegit l'obra guanyadora i les dues finalistes d'entre el total de 16 treballs que s'havien presentat al concurs.

Èxit de participació al taller infantil del CIP

Ripollet. El passat diumenge, 31 de gener, es va dur a terme el taller "Símbols de pau", el primer dels tallers del programa “Juga amb la Història” de l’any 2010 que realitza l’Àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura de Ripollet.
El taller va comptar amb l’assistència de més d’una vintena de nens i nenes de gairebé totes les escoles del municipi que, amb les seves famílies, van compartir una activitat de diumenge al matí a l’aire lliure.
En primer lloc, es va parlar del Dia Internacional de la Pau, se’ls va explicar el conte de "Les mil grues i els nens", amb l’ajut dels seus pares i mares van construir els seus propis coloms de la pau. Després hi van escriure un desig i, tots junts, van penjar els seus coloms i desitjos a les oliveres de la zona enjardinada del Molí d’en Rata, en forma d’instal·lació efímera.
El Patronat Municipal de Cultura ha manifestat la seva satisfacció per la bona acollida del taller i confia que aquest sigui un punt d’inflexió per la consolidació d’aquest programa que té com a objectiu que els nens i nenes aprenguin d’una manera lúdica i divertida, juntament amb les seves famílies, petits capítols o anècdotes de la nostra història.

Santa Perpètua de Mogoda aprofita el nou FEIL per regenerar el Bosc Soldevila

Santa Perpètua de Mogoda. L’Ajuntament aprofitarà el nou Fons Estatal per regenerar el Bosc Soldevila i millorar la integració ecològica i paisatgística de la connexió verda urbana entre l’espai agroforestal de Santiga i el parc d’interès natural de Gallecs. El projecte actuarà en la zona compresa entre el Bosc Soldevila i el Parc d’Europa i té un pressupost d’uns 200.000 euros. Aquest és un dels onze projectes i tres programes socials que el Consistori ha presentat a la convocatòria del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) que destina al nostre municipi 2,6 milions d’euros.
El Bosc Soldevila va ser una de les zones més afectades pel vendaval de principis de l’any 2009. El fort vent va causar danys a una quarantena d’arbres d’aquest espai. La proposta municipal pretén millorar i reforçar l’arbrat i la vegetació introduint espècies vegetals que incrementin la biodiversitat; adequar els camins interns; delimitar el passeig i les zones d’estada per a la ciutadania i aportar elements naturals que actuïn de mobiliari urbà.
El projecte també preveu la plantació d’arbrat i vegetació entre el Bosc Soldevila i el Parc d’Europa amb una doble finalitat: actuar d’integració paisatgística de la zona i de pantalla acústica del ferrocarril, segons ha informat la Regidoria de Medi Ambient. Al parc d’Europa la proposta inclou reforçar l’arbrat i la vegetació amb plantació d’espècies que potenciïn la biodiversitat i l’atracció d’altres espècies faunístiques i consolidar elements estructurants del parc que estan en relació amb el corredor verd de la riera de Polinyà. L’Ajuntament també destinarà, del nou FEOSL, 500.000 euros a despesa social.
Fins ara, l’Estat ja ha aprovat el projecte de supressió de pals en un sector de la Florida, amb un pressupost de 700.000 eurosi el subministrament d’equips informàtics amb més de 60.000.
Entre els projectes que es volen executar durant aquest any aprofitant aquest nou Fons Estatal figuren: la rehabilitació i supressió de barreres arquitectòniques del Casal d’Avis, la regeneració del Bosc Soldevila, la rehabilitació de les cobertes de la Granja Soldevila, el soterrament de línies elèctriques i telefòniques amb la renovació de la xarxa d’aigua en un sector de la Florida, la conservació i manteniment de l’escola bressol Els Pins, adequació de l’enllumenat públic a la Creueta i al Centre, el subministrament d’equips informàtics per al pla de modernització local, la xarxa de telecomunicacions externa a la Granja Soldevila, la intercomunicació de tretze equipaments municipals i creació de dues xarxes wi-fi, la xarxa digital de telecomunicacions de la Policia Local i un caixer per a gestions municipals i pagament de tributs.

dilluns, 1 de febrer del 2010

15 anys de l'associació AVAN

Sant Quirze del Vallès. L'associació AVAN exposarà aquest mes de febrer al CAP Sant Quirze del Vallés l'exposició que conmmemora els 15 anys de l'associació.
La mostra és un recorregut d’imatges que sintetitzen l’essència del que han estat els 15 anys de trajectòria de l’AVAN. Objectes realitzats pels usuaris i material de difusió sobre les diferents malalties neurològiques, seran alguns dels elements que ens acompanyaran fins al dia 25 de febrer.
Després de 15 anys de treballar en el camp de les malaties neurològiques, AVAN té un total de 1.300 famílies associades, 9 seus repartides pel Vallès, 400 usuaris, 40 professionals i 120 voluntaris que fan possible la millora de la qualitat de vida de molta gent afectada per alguna malaltia neurològica.

"Sabadell per Haití" recull 12.600 euros en l’acte solidari que va tenir lloc durant tota la jornada de diumenge

Sabadell. L’acte solidari "Sabadell per Haití", organitzat per l’Esbart Sabadell Dansaire, que va tenir lloc diumenge a la Fira Sabadell, va aplegar uns 66 artistes. En total, es van aconseguir recaptar 12.600 euros, que aniran destinats a la reconstrucció i l’ajuda humanitària als afectats pel terratrèmol d’Haití.
Durant tot el dia, Fira Sabadell va acollir actuacions de cantants, grups musicals, animadors infantils, pallassos, actors i actrius, corals, grups i companyies de dansa, agrupacions de cultura popular, entre molts altres artistes, tant dins com fora de l’escenari, com també a l’espai exterior de la Fira Sabadell, la plaça de la Sardana.
Els organitzadors estimen que unes 4.000 persones van passar per la Fira Sabadell. De fet, tot i que era previst que els actes acabessin a les 8 del vespre, finalment van acabar a les 9.
Es pot continuar fent aportacions als comptes corrents que l’Ajuntament de Sabadell va obrir per canalitzar els ajuts:

- Banc de Sabadell 0081 – 5154 – 28 – 0001125817
- Caixa Sabadell 2059 – 0000 – 98 – 9809916890

Completada la perforació del primer túnel del perllongament d’FGC de Terrassa

Terrassa. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, juntament amb l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, han visitat les obres del perllongament de la línia del Vallès d’FGC a Terrassa, un cop s’ha completat el primer dels dos túnels en paral·lel d’aquesta actuació.
Així, la primera tuneladora, que va iniciar l’excavació el gener del 2009, ja ha arribat a la rambla d’Ègara, des del dipòsit de trens de Can Roca, completant els 3,1 quilòmetres de longitud que abasta el túnel. Ara, la tuneladora es desmuntarà a l’interior del recinte de connexió de la rambla d’Ègara. El capçal i l’escut es trauran a la superfície a la mateixa rambla d’Ègara i la resta de la màquina, de 120 metres de longitud, es traslladarà per peces per l’interior del túnel ja construït, fins al calaix situat al parc de Vallparadís, on s’extraurà amb grues de gran tonatge. L’objectiu és minimitzar les afectacions en superfície a la rambla d’Ègara, un punt especialment concorregut de la ciutat.
D’aquesta manera, un cop finalitzat aquest túnel, es pot iniciar el desmuntatge de les instal·lacions interiors d’abastament a la tuneladora en els trams entre el Dipòsit de Can Roca i Vallparadís. Un cop retirades les instal·lacions auxiliars, s’iniciarà la construcció de les galeries d’emergència que connectaran els dos túnels, disposades cada 250 metres. Es preveu que durant la primavera es comenci a instal·lar la via, en el túnel que ara s’ha completat.
D’altra banda, coincidint amb la finalització del primer túnel, la segona tuneladora ha arrencat de nou, un cop s’han completat les tasques de manteniment i el canvi d’eines de tall a l’estació d’UPC-Vallparadís. Així, aquesta màquina ja ha excavat 2 quilòmetres des de Can Roca,de manera que s’ha completat el 82% dels túnels a construir d’aquest perllongament. Es preveu que la màquina arribi a Terrassa-Rambla durant la primavera, quan es finalitzarà totalment la perforació dels túnels que comprenen aquest perllongament. L’excavació del segon túnel es va iniciar el passat mes de juny, a una distància d’entre 12 i 26 metres entre eixos del primer.

La celebració del cinquè aniversari del Banc del Temps aplega unes 200 persones a la Casa de Cultura

Sant Cugat del Vallès. El Banc del Temps, que va néixer el 2004, és una iniciativa basada en l'intercanvi gratuït d'habilitats i serveis entre els seus socis i sòcies. Així, els participants ofereixen les seves habilitats en un àmbit determinat i es poden beneficiar d'altres serveis que necessitin i que proporcionin altres socis.
Amb aquest objectiu, el Banc del Temps compta amb una gran diversitat d'activitats, que van des d'acompanyaments (al metge, a l'aeroport) fins a persones que s'ofereixen per regar les plantes en èpoques de vacances. També s’ofereixen classes de conversa en diversos idiomes, reparacions elèctriques, cursos de bricolatge, massatges, etc.
Segons el tinent d’alcalde de Cultura, Xavier Escura, “en totes les àrees que cobreix el Banc del Temps, cada vegada hi ha un ventall més ampli d’iniciatives, de serveis, ja siguin acompanyaments, tallers, flors, bricolatge i conversa. És una cosa que va a més”.
L'acte de celebració de l'aniversari va tenir lloc a la Casa de Cultura i va comptar amb l'actuació d'alguns alumnes de l'Escola de Música Victòria dels Àngels. També es va fer un berenar a càrrec dels participants. A la celebració, hi van assistir unes de 200 persones, entre socis i sòcies, familiars i amics.

Aprovades les bases del concurs de cartells i de la mostra de pintura de Festa Major

Montcada i Reixac. Els artistes interessats a participar a la mostra de pintura de Festa Major poden presentar segellant i datant la tela del 22 de febrer al 12 de març a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Segons les bases, es poden presentar a la mostra persones majors de 18 anys, amb una única obra que pot tenir qualsevol de les següents mides: 55x38, 61x46, 65x50 ó 73x54. Com a les darreres edicions, les imatges han de pertànyer a algun d’aquests blocs temàtics: els barris i la seva gent, montcada rural, montcada industrial, montcada en transformació o patrimoni cultural de Montcada i Reixac. Els quadres s’han de presentar a la Sala d’exposicions de la Casa de la Vila del 15 al 18 d’abril.
El veredicte del jurat es farà públic l’ 11 de maig de 2010, a les 19.30 hores a l’Auditori Municipal. El Jurat, presidit per l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, seleccionarà fins a tres obres i el consistori es compromet a adquirir-les per formar part del seu fons d’art local.
Per altra banda, també s'han aprovat les bases del concurs de cartells de Festa Major, que es mantenen pràcticament idèntiques a les de la darrera edició. La dotació econòmica de la modalitat d’adults es manté i serà de 800 euros per al primer premi i 150 per als tres accèssits. Podran presentar una única obra les persones nascudes l'any 1994 i majors de 16 anys i la mida del cartell haurà de ser de A3 (29,7x42cm). El cartell guanyador passarà a ser propietat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el jurat farà una selecció de cartells entre els quals les entitats escolliran el que més els hi agradi per representar la festa del seu barri.

A la modalitat infantil, enguany s’han establert quatre categories en funció de l’edat degut a l’alta participació que any rere any registra aquest concurs. Així s’estableix una categoria per a nens i nenes nascuts els anys 2003 i 2002, una altra per els del 2001 i 2000, una tercera per als del 1999 i 1998 i la darrera per a nens i nenes nascuts els anys 1997, 1996 i 1995. En la modalitat infantil s’atorgaran quatre premis consistents en lots de dibuix i pintura. Els cartells s’han de presentar a l’OAC des del 15 de febrer al 5 de març de 2010

L’Ajuntament convoca el XXI è Premi Santa Perpètua de Poesia i Contes Breus

Santa Perpètua de Mogoda. La regidoria de Cultura ha convocat el XXIè Premi Santa Perpètua de Poesia i Contes Breus, que repartirà premis per un import total de 3.600 euros i estarà dedicat a l’escriptor Vicent Andrés Estellés.
El termini de presentació d’obres per a participar al Premi Santa Perpètua finalitzarà el 13 de setembre i el jurat farà públic el veredicte el 28 de gener de 2011 en el marc de la Nit de Lletres. El primer premi de cada categoria està dotat amb 1.200 euros i s’atorgaran dos accèssits de poesies i dos de contes de 300 euros. El certamen està adreçat a persones majors de 16 anys. Les obres destinades a la categoria de poesia no poden excedir de 150 versos i les de contes breus han de tenir un màxim de 5 folis.

L’OMIC t’ajuda a prendre el control de la teva economia

Palau-solità i Plegamans. L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’ajuntament ha organitzat pel proper dimecres 3 de febrer la xerrada “Pren el control de la teva economia”. Serà a les 19h a la Masia de Can Cortès.
El consum a la nostra societat, l’economia familiar o consells per estalviar són alguns dels aspectes que es tractaran a la xerrada que oferirà la ponent Rosario Arcas Marti, Cap de la Secció de Formació i Educació de l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Generalitat de Catalunya. Al llarg de la xerrada es proporcionaran recursos per gestionar correctament els ingressos i les despeses en l’àmbit familiar, així com tenir coneixement dels millors mitjans de pagament o préstecs. A banda, també es donaran consells per estalviar en els nostres hàbits diaris. Com gestionar correctament electrodomèstics, la llum, el gas. En definitiva, petits canvis que poden proporcionar-nos grans estalvis econòmics i energètics. Al final de la xerrada s’obrirà un torn de preguntes on els assistents podran interpel·lar a la convidada i intercanviar punts de vista sobre les millors maneres de controlar el nostre consum.
Aquelles persones que tinguin interès en assistir a la xerrada cal reservar plaça trucant al 93.864.80.56 o enviar un correu electrònic a
OMIC@palauplegamans.cat