dimecres, 21 d’abril del 2010

60 desallotjats per un incendi a l'aparcament d'un edifici a Sabadell

Sabadell. Els bombers han hagut de desallotjar una seixantena de persones per un incendi a l'aparcament d'un edifici al carrer Comte de Reus de Sabadell. L'avís ha tingut lloc a tres quarts de nou del matí i s'hi han adreçat vuit dotacions. Quan han arribat al lloc dels fets, els bombers han comprovat que l'incendi s'havia originat en un automòbil, i que un altre cotxe al costat també cremava. Els agents del cos d'extinció d'incendis han desallotjat una seixantena de persones de l'edifici com a precaució. Tres dels desallotjats han estat atesos per inhalació de fum, però no ha calgut traslladar-los a cap centre hospitalari.

L’Ajuntament arranja l’aparcament de l’avinguda Montserrat Roig, al costat de l’estació de Mira-sol

Sant Cugat del Vallès. L’Ajuntament, a través de l’àrea de Serveis Urbans, ha iniciat unes obres d’arranjament a l’aparcament de terra ubicat a la cruïlla entre l’avinguda Montserrat Roig i el Camí de Sant Cugat al Papiol (entre l’escola la Farga i l’estació dels FGC de Mira-sol). Els treballs consisteixen en les següents actuacions:
· Pavimentació amb asfalt de la superfície de l’aparcament i dels seus accessos (1.100 metres quadrats)
· Creació de 37 places d’aparcament per a vehicles: 28 per a cotxes, 2 per a minusvàlids i 7 per a motocicletes
· Instal·lació d’una columna d’enllumenat amb projectors
· Construcció de jardineres al voltant de l’aparcament

Les obres, a càrrec de l’empresa Carlos Martínez SL, tenen un cost de 40.000 euros. Està previst que finalitzin a mitjans del mes de juny.

El Servei Municipal d´Ocupació disposarà d´un nou espai de recerca activa de feina

Badia del Vallès. El proper dilluns dia 26 els usuaris i usuaries del SMO comptaran amb un nou espai de recerca activa de feina (ERAF). Un servei pensat per donar una major resposta a la creixent demanda d´utilització d´aquest servei. El nou espai estarà ubicat a una de les aules del SMO, substituint a l´anterior Club de feina i disposa de més superfície i de 8 punts informàtics, 5 més que l´anterior.
A l´actualitat el Servei Municipal d´Ocupació (SMO) està impartint el nivell 1 en coneixements sobre TIC. En l´actualitat són 12 les persones que estan rebent la formació amb la finalitat de rebre l´acreditació pertinent.
Un cop finalitzat el curs, es coordinarà des del SMO amb el Vapor Llonch, centre acreditador del territori, les dates en que els alumnes podran assistir a l´examen per tal de rebre l´acreditació. Aquesta acreditació te caràcter transversal en l´àmbit de l´ocupació i es preveu que en un futur proper sigui un element important al CV de cara a la inserció. Per obtenir més informació poden cal adreçar-se al SMO o accedir al portal informàtic ACTIC de la Generalitat de Catalunya.
D´altre banda, des del servei també s´està duent a terme una actuació conjunta amb la Fundación Laboral de la Construcció per facilitar que els usuaris/es vinculats a aquest subsector puguin obtenir la Tarja Professional per a la Construcció (TPC) , que a partir de 2012 serà obligatòria per poder treballar en activitats de construcció però que actualment ja estan exigint moltes empreses.
Fins el moment han estat informades de l´actuació 111 persones; 44 ja han realitzat la formació i poden tramitar la tarja i 26 es troben en llista d´espera per rebre la formació.

L’alcalde de Terrasa, Pere Navarro, expressa el seu condol per la mort de Joan Antoni Samaranch

Terrassa. L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha expressat el seu condol per la mort de Joan Antoni Samaranch Torelló, avui, 21 d’abril, als 89 anys d’edat. Al llarg de la seva trajectòria, Samaranch va ocupar diversos càrrecs, però ha estat conegut especialment per la presidència del Comitè Olímpic Internacional (COI) durant més de vint anys, concretament entre el 1980 i el 2001. Des d’aquest any i fins a la seva mort, Samaranch ha estat president honorífic de la institució.
L’alcalde de Terrassa ha mostrat la seva solidaritat amb la família i ha destacat especialment la seva contribució al món de l’esport i la tenacitat amb què
Joan Antoni Samaranch va treballar per aconseguir que Barcelona fos la seu dels Jocs Olímpics de 1992. Un fet que, al mateix temps, va fer possible l’elecció de Terrassa com a subseu olímpica d’Hoquei. En aquest sentit, Pere Navarro ha recordat que la celebració dels jocs olímpics del 92 “va contribuir a la projecció de la ciutat arreu del món. Però, sobretot, va suposar un repte i que va reforçar el sentiment d’orgull i de pertinença a una ciutat amb un gran futur”. Per aquest motiu, l’alcalde de Terrassa considera que “caldrà tenir present a la nostra història com a ciutat l’aportació cabdal de Samaranch en la celebració dels Jocs”.

Noves places d’aparcament al voltant de la Zona de Vianants i en altres punts del centre

Palau-solità i Plegamans. La regidoria de Via Pública ha engegat actuacions per augmentar les places d’aparcament en els barris centrals del municipi, on ha crescut notablement la demanda en els darrers anys. Cal destacar el pla especial de reestructuració de places d’aparcament als voltants de la Zona de Vianants que s’està creant en els carrers més cèntrics de la vila. “L’Ajuntament ha creat noves places d’aparcament en zona blava als carrers que envolten la futura Zona de Vianants mirant de donar resposta a les demandes dels comerciants”, explica el regidor de Via Pública, Josep M. Serraviñals.
I és que es mantindrà, aproximadament, el mateix nombre de places d’aparcament en zona blava al centre malgrat l’eliminació d’estacionaments que implica la creació de la Zona de Vianants. S’hi estan creant de noves al costat de l’església de Sant Genís, al Camí Reial (entre els carrers St. Miquel i Barcelona), al c. Barcelona (al costat de la plaça Onze de Setembre) i al c. Dr. Navarro (entre els carrers Barcelona i Sant Miquel), entre altres vies.
Paral·lelament, ja s’han creat noves places d’aparcament sense limitació de temps a diversos carrers dels barris centrals, actuació que en alguns casos ha obligat a transformar carrers de doble sentit en vies de sentit únic. Actualment, la regidoria estudia repetir aquesta actuació en altres carrers per guanyar més estacionaments. Aquesta remodelació de places d’aparcament va acompanyada de reestructuracions de passos de vianants, de voreres i d’altres elements per millorar la seguretat dels vianants i la visibilitat dels conductors, facilitant les maniobres d’aparcament i el trànsit en general.
N’és un bon exemple la disposició dels aparcaments en semibateria de l’av. Diagonal després del canvi de sentit de la via. Ara els conductors de vehicles surten de cara de la seva plaça d’aparcament, millorant molt la visibilitat. La regidoria de Via Pública continua estudiant la possibilitat de crear nous llocs d’aparcament, tant de zona blava com d’estacionament lliure, als carrers del centre i a d’altres punts del municipi per fer compatibles i donar resposta les demandes de col·lectius com els comerciants i els veïns de Palau-solità i Plegamans.

La Diada de Sant Jordi arriba a Castellar el proper divendres amb un ampli programa d’activitats

Castellar del Vallès. La plaça del Mercat concentrarà el gruix de les activitats que tindran lloc divendres a Castellar del Vallès amb motiu de la Diada de Sant Jordi. La Fira del Llibre, que s’hi instal·larà a les 10 hores i serà oberta fins a les 21 hores, comptarà amb la participació d’11 establiments del municipi, com són Llibreria Vallès, Artristras, Llibreria Nobel, Rosa M. Canet, Forn de pa Sant Jordi, Impremta Fotonova, Suport Castellar, Via Solidària-Càritas, Avan, PEC i La Xarxa.
A banda de les parades, la plaça serà l’escenari de diferents activitats relacionades amb Sant Jordi. D’una banda, Fotonova durà a terme al matí, d’11 a 12.30 h, un taller d’scrapbooking adreçat a totes aquelles persones majors de 12 anys que vulguin aprendre a personalitzar punts de llibre. També es duran a terme dos tallers més; un d’elaboració de roses de paper, a càrrec de la Llibreria Nobel, de 12 a 13 hores i de 17 a 18.30 hores, i un de confecció de llibres, a càrrec de la Xarxa, que es farà de 17 a 19.30 hores.
D’altra banda, a les 17.30 hores les sardanes seran presents a la plaça del Mercat de la mà de la Cobla Cadaqués. A més, a partir de les 18 hores, totes aquelles persones que ho desitgin es podran acostar a la signatura de llibres a càrrec de diversos autors castellarencs: Gisela Pou, Joan Mundet i Josefina Llauradó. Finalment, la plaça acollirà un recital de poesia a càrrec d’escriptors castellarencs, que tindrà lloc a partir de les 19.30 hores.
La Biblioteca Antoni Tort també s’ha volgut sumar a les activitats organitzades amb motiu de la Diada de Sant Jordi i, com ja es va fer l’any passat, torna a proposar la Fira de la Revista, que se celebrarà al Pati de les 3 Moreres (davant de la Biblioteca i la Ludoteca). Així, de 10 a 13.30 hores i de 16 a 20.30 hores, s’exposaran exemplars de diverses publicacions que la ciutadania podrà endur-se de forma gratuïta i sense haver-les de tornar. La Fira de la Revista tancarà si finalitzen les existències.

L’Auditori acull la XI edició del concurs literari infantil "Els contes d’en Sergi"

Montcada i Reixac. Una desena de nens i nenes d’entre 6 i 11 anys d’escoles de Montcada i Reixac han rebut els premis de la XI edició del concurs literari infantil "Els contes d’en Sergi", consistents en material escolar. El certamen està organitzat pel Grup juvenil La Ballesta en col•laboració de la regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.
L’acte, que va tenir lloc a l’Auditori Municipal de Montcada i Reixac, va comptar amb la presència de presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas; la regidora d’Infància i Joventut, Eva Gonzalo, la regidora de Cultura, Amèlia Morral, així com representants del Grup Juvenil La Ballesta, que van actuar com a jurat.
Enguany s’han presentat a aquest certamen, destinat a alumnes d’entre sis i dotze anys, 861 contes escrits per alumnes de les escoles montcadenques. El concurs consta de dues categories, una adreçada a nens i nenes d’entre 6 a 9 anys i una altra per als de 10 a 12 anys. Per a cada categoria hi ha cinc guanyadors.
Aquest concurs literari, que s’emmarca dins del programa d’actes organitzats a Montcada i Reixac amb motiu de la celebració del dia de Sant Jordi, va néixer amb la voluntat de recordar a Sergi Gómez, un jove montcadenc molt vinculat al moviment infantil i associatiu del municipi que va morir fa uns anys.