dimecres, 12 de desembre del 2007

Estem en contra, de Xavier Gual, guanya el XXI Premi Pere Quart d’Humor i Sàtira

Sabadell. El llibre Estem en contra, del professor de secundària Xavier Gual, és l’obra guanyadora del Premi Pere Quart d’Humor i Sàtira 2007. Es tracta d’un recull d’històries que proposa posar de cap per avall totes les convencions i creences de la vida moderna. Estar en contra de tot o de res pot ser una postura davant la vida, i simplement una protesta contra el que ens rodeja. Xavier Gual, a través de curiosos personatges i de situacions inesperades, amb un estil penetrant, ens presenta un món que és una mena de joc dels disbarats. Un visió satírica del món actual, que sovint té la seva cara més humana en els aquestes situacions. En l’edició d’aquest any el jurat ha seleccionat l’obra d’entre 45 originals rebuts. El jurat està format per Sílvia Oliver, Clara Soley, Ignasi Riera, Isabel Martí, Josep Gerona, Carles Capdevila, i Ricard Ruiz. L’Ajuntament de Sabadell dota aquest premi amb 12.000 euros. L’autor, Xavier Gual, va néixer a Barcelona l’any 1973. És llicenciat en Filologia Catalana. Treballa com a professor de secundària i col·labora a l’Avui. Ha publicat Els tripulants, premi de narrativa Ribera d’Ebre, i Ketchup, traduïda a l’italià i al francès. També a publicat Delirium tremens, un recull de contes sobre esquizofrènies quotidianes que va guanyar el premi Mercè Rodoreda.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Lidia Sanchez ha dit...

Muito obrigado por visitar meu blog. Agora dar-lhe-ei um vistazo ao teu, seguro que és muito interessante também. Um abraço!