dimecres, 24 d’octubre del 2007

El sistema integral de gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament, referent a Municipàlia

Sabadell. El sistema integral de gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, s’ha presentat avui dimecres, 24 d’octubre a Municipàlia, la fira de referència en el sector dels equipaments i serveis urbans i que té lloc entre el 23 i el 26 d’octubre a la Fira de Lleida. El sistema utilitzat per Sabadell es converteix així en un model de referència per als municipis catalans i d’arreu de l’Estat que participen en aquesta fira. El sistema integral de gestió de l’Espai Públic és una eina innovadora que adapta els sistemes de planificació dels Recursos Empresarials (ERP), habituals a la gran empresa privada, a l’administració local. Permet unificar totes les comunicacions que rep l’àrea, millorar la coordinació de les diferents tasques i realitzar el seguiment de totes les accions. Així, gràcies a aquesta eina, es pot tenir informació ràpida de quines accions s’han sol·licitat, quantes s’han realitzat, qui les ha realitzat i quin cost han tingut i quines s’estan gestionant, entre d’altres informacions. L’objectiu és millorar la coordinació i el servei així com donar una resposta ràpida i eficaç a les demandes dels ciutadans i ciutadanes. La primera fase es va implantar entre finals del 2005 i inicis del 2007, i es va centrar en disposar d’un sistema comú de comunicacions a tota l’Àrea i amb les empreses concessionàries que permetés fer un seguiment de qualsevol possible incidència fins a la seva resolució i facilités la detecció de duplicitats per optimitzar els recursos tècnics. En l’actualitat i fins al 2008 s’està duent a terme la segona fase d’implantació d’aquest sistema que suposa l’especialització del sistema per a cadascun dels serveis tècnics.

La Policia deté dos individus per robatori amb força

Sant Quirze del Vallès. La Policia Local de Sant Quirze ha detingut dos homes per un pressumpte delicte de robatori amb força. La detenció s’ha produït la nit del 23 al 24 d’octubre, a les 0.30 hores de la matinada. Els dos detinguts són dos homes de 32 i 21 anys, veïns de Badia i Barberà del Vallès respectivament. Els fets van iniciar-se quan el vigilant de l’empresa del polígon industrial Can Torras-Can Llobet va trucar el cos de seguretat local alertant que dues persones que no eren de l’empresa havien saltat la tanca. Uns minuts després, la Policia Local, en coordinació amb un vehicle patrulla dels Mossos d’Esquadra, va localitzar els pressumptes delinqüents al túnel que connecta aquest polígon amb el polígon sud oest, conegut com a Can Canals. Un dels individus va oposar resistència a la detenció amb un tornavís de grans dimensions. Finalment, els detinguts van ser traslladats pels Mossos d’Esquadra, que van instruir les diligències corresponents.

5.600 nens i nenes s'acosten al teatre en el marc de la campanya “Anem al Teatre” per a la sensibilització i creació de públic a les escoles

Sant Cugat del Vallès. El tinent d’alcalde d’Educació i Cultura, Xavier Escura, i la regidora d’educació i joventut, Esther Salat, han presentat aquest migdia el programa “Anem al Teatre”, que l’Ajuntament de Sant Cugat organitza conjuntament amb la Diputació de Barcelona. En la presentació Salat ha explicat que l’Ajuntament de Sant Cugat organitza, fa més de 17 anys campanyes de Teatre per als centres educatius de la ciutat. Aquest és el primer any que s’ha adherit a la campanya “Anem al Teatre” de la Diputació de Barcelona. Per a l’àrea d’Educació són molt importants els criteris artístics que s’utilitzen i les guies didàctiques que acompanyen les propostes. Amb aquesta campanya més de 5.600 nens i nenes de Sant Cugat aniran al teatre aquest curs. A més, també ha explicat altres iniciatives que l’Ajuntament du a terme per afavorir la sensibilització de les criatures cap a les arts escèniques. La Campanya “Anem al Teatre” va iniciar-se la setmana passada al Teatre-Auditori Sant Cugat.


L’Ajuntament de Palau s’adhereix a la setmana de l’Energia

Palau-solità i Plegamans. Entre les diverses activitats programades, aquest dijous, 25 d’octubre, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans habilitarà un punt d’informació al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor (de 9.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00) sobre l’estalvi energètic. Monitors especialitzats exerciran de consellers energètics a disposició de la ciutadania, que mitjançant les factures que portin els ciutadans realitzaran un diagnòstic personalitzat de l’estalvi energètic en l’àmbit domèstic que es podria aconseguir en cada cas. L’energia és un dels eixos bàsics de la societat moderna. La seva presència a la vida quotidiana és avui del tot indispensable –calefacció, cuina, electrodomèstics, transport, automòbil, enllumenat, telecomunicacions...-. És per això que cal fomentar el coneixement de les seves fonts de producció i de les formes d’aprofitament, fomentar el seu bon ús, sensibilitzar la població respecte a la seva gestió i estalvi, així com estimular nous hàbits de consum i establir els criteris de racionalització.

Una cinquantena d’estudiants d’arquitectura de la UPC elaboraran un atlas de Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. Montcada i Reixac va rebre ahir el matí la visita d’una cinquantena d’estudiants del grup d’Urbanística VIII de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) interessats en recollir dades per elaborar un atlas de la ciutat. Per començar, van assistir a una sessió informativa consistent en la presentació del projecte de transformació urbanística de la ciutat a càrrec del Director de l’Àrea de Política Territorial, Albert Barenys. Tot seguit, un autobús els va conduir per diferents punts de la ciutat, en concret als barris de Can Sant Joan, la Ribera i Mas Duran, així com també a nous equipaments- alguns en construcció com la Biblioteca municipal, i d’altres en marxa des de fa poc com el Centre Lúdic i de Serveis “El Punt” i el nou estadi municipal, on van finalitzar la visita.

dimarts, 23 d’octubre del 2007

Lluís Recoder participarà a la 1era Trobada Espanyola de Líders en Canvi Climàtic

Sant Cugat del Vallès. L’alcalde, Lluís Recoder, serà l’únic alcalde català que participarà a la 1era Trobada Espanyola de Líders en Canvi Climàtic, que se celebrarà a Sevilla els dies 26, 27 i 28 d’octubre. L’associació espanyola “Proyecto Cambio Climático”, que forma part de l’entitat nord-americana “The Climate Project”, ha organitzat aquesta trobada. A la trobada hi seran presents personalitats com Al Gore, ex-vicepresident dels EEUU, Premi Nobel de la Pau i activista contra el canvi climàtic, o Jenny Clad, directora de l’associació “The Climate Project”. L’objectiu de la celebració d’aquesta trobada és presentar els projectes de l’associació espanyola de “The Climate Project” i tractar sobre el paper dels líders polítics i socials davant el canvi climàtic. El programa de la trobada inclou diverses taules rodones i la projecció de la pel·lícula “Una veritat incòmoda”, produïda per Al Gore.

L'Ajuntament de Rubí suspen l'atorgament de llicències per instal·lar antenes de telefonia durant 1 any

Rubí. L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa un pla per regular i normalitzar la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil en la ciutat. Es tracta d’un pla format per tres mesures de tipus legal, urbanístic i de planificació: suspensió de l’atorgament de llicències d’instal·lació d’antenes a les operadores durant un any; una aplicació estricta de les normes urbanístiques; i la previsió al POUM de quatre zones de reserva de sòl destinades a instal·lar-hi torres de comunicació. Pel que fa a la primera mesura, se suspendran les llicències duran un any perquè les antenes que ja hi són es puguin adequar o desmantellar durant un marge de temps raonable. Tot i que Rubí es troba 15 vegades per sota dels nivells mínims establerts a Catalunya, la normativa vigent prohibeix la instal·lació d’aquest tipus d’antenes a les teulades. L’equip de govern també ha previst incloure al document del POUM una reserva de sòl a quatre indrets concrets per tal d’instal·lar-hi torres de telecomunicació. Es tracta de quatre zones equidistants i de sòl no urbanitzable, amb un radi de 250 metres sense habitatges.

8 detinguts "in fraganti" quan intentaven robar en un polígon industrial de Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut 8 persones de nacionalitat romanesa com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. Diumenge passat, 21 d'octubre, al voltant de les 11 de la nit, una patrulla de mossos de la comissaria de Montcada i Reixac va ser informada que un grup de persones havien saltat la tanca d'una empresa del municipi situada al polígon del Pla d'en Coll. Els agents es van posar en contacte amb el servei de seguretat d'aquesta empresa, que va confirmar que les persones que havien saltat la tanca continuaven a l'interior del recinte. Per coordinar millor l'operació i bloquejar totes les sortides, els mossos de Montcada van demanar recolzament als seus serveis regionals i a la policia local. En el moment d'intervenir, els lladres es van disgregar i cada un d'ells va intentar fugir a través de diferents empreses del mateix polígon. Finalment, però, gràcies a la bona coordinació dels efectius policials, es van detenir les 8 persones que conformaven la banda, algunes encara al mateix recinte de l'empresa afectada. Els detinguts, que vestien tots roba fosca, duien les eines necessàries per cometre els robatoris. 6 d'ells ja tenien antecedents per robatori amb força. Avui passaran a disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola.

Jornada sobre Innovació al sector logístic a Nodus Barberà

Barberà del Vallès. El proper dijous 25 d’octubre el Centre de Negocis Nodus Barberà acull una jornada sobre ‘Innovació al sector logístic’. La Logística és actualment una de les àrees estratègiques de les empreses. Com a conseqüència d’això, està en constant procés d’adaptació als requeriments dels mercat, que cada cop exigeix ser més competitius. La innovació aplicada als processos logístics i la incorporació de tecnologies aplicades a la gestió i el control dels processos són fonamentals en el procés de desenvolupament de la logística i e la seva adaptació als requeriments del mercat. Aquesta jornada pretén donar a conèixer a les empreses diferents experiències i activitats desenvolupades al sector, en les quals l’esforç innovador constitueix la clau de l’èxit.

dilluns, 22 d’octubre del 2007

El perllongament de la ronda de l’Oest permetrà alleugerir el trànsit urbà a Sabadell

Sabadell. A més del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat, Sabadell té per endavant molts altres reptes en matèria d’infraestructures, com ara el perllongament de la ronda de l’Oest que uneix l’autopista C-58 amb la carretera N-150, fins a la carretera de Matadepera. Les obres permetran alleugerir bona part del trànsit que ara mateix passa per la trama urbana de Sabadell i milloraran les comunicacions entre la ciutat i altres poblacions veïnes. El perllongament de la ronda de l’Oest aprovat compta amb un pressupost previst de 40 milions d’euros. La nova via, de 3 quilòmetres de longitud, donarà continuïtat al tram de ronda actualment en servei. El tronc de la ronda estarà format per dues calçades, una per a cada sentit de circulació, que disposaran de tres carrils de 3,5 metres d’amplada, voral exterior de 2,5 metres d’amplada i voral interior d’1,5 metres d’amplada. Les dues calçades estaran separades per una mitjana de 2 metres d’amplada.

Sant Cugat tindrà un dipòsit per recollir aigües subterrànies i reutilitzar-les per al rec de la rambla del Celler

Sant Cugat del Vallès. Les obres de construcció d’un dipòsit per emmagatzemar aigües subterrànies començaran en el termini màxim d’un mes, i està previst que finalitzin durant el primer trimestre de l’any 2008. La construcció d’aquest dipòsit, que tindrà una capacitat aproximada de 125.000 litres, forma part del projecte d’urbanització de la rambla del Celler i dels entorns del nou Ajuntament. El nou dipòsit recollirà aigües de la capa freàtica i de la mina d’aigua de Torre Blanca. L’objectiu és aprofitar aquestes aigües subterrànies per reutilitzar-les a l’hora de regar els arbres i els jardins de la rambla del Celler. D’altra banda, l’Ajuntament no descarta que en un futur es puguin utilitzar les aigües d’aquest dipòsit per tal de regar els parcs de Ramon Barnils, l’Arborètum i la Pollancreda.

El Jardí de les Percepcions obté una menció d'honor al concurs "Ciencia en acción" que premia projectes de divulgació científica

Terrassa. El Jardí de les Percepcions ha estat distingit amb una Menció d’Honor en la modalitat de divulgació científica en suports diversos a la vuitena edició del concurs “Ciencia en Acción”, que se celebra des de l’any 2000 i premia treballs de professors de ciències de tots els nivells i de divulgadors de tota mena. La final del concurs s’ha celebrat aquest cap de setmana a Saragossa. Tots els projectes participants han estat exposats al públic durant tres dies a la plaça del Pilar de la capital aragonesa i els seus responsables han tingut ocasió de mostrar-los als membres del jurat, format per especialistes en divulgació científica. En total, aquest any s’han presentat 202 treballs d’arreu de l’Estat, 17 dels quals a la categoria en la que competeix el Jardí de les Percepcions. Cinc d’aquests 17 projectes van anar a la final juntament amb el Jardí de les Percepcions. El guanyador del premi ha estat el Pabellón del Sol del Instituto de Astrofísica de Andalucía. El Jardí de les Percepcions, inaugurat la passada primavera, és un conjunt d’instal·lacions amb les que el visitant pot experimentar diferents fenòmens naturals i d’aquesta manera, conèixer una mica més el món de la ciència i la natura de forma amena. Està ubicat a l’ampliació del Parc de Vallparadís. El disseny del projecte ha comptat amb la participació d’Steve Gennrich, director de projectes del consorci de museus de l’Exploratorium de San Francisco, un dels museus de la ciència més importants del món.

Montcada i Reixac, protagonista als premis fotogràfics a Bilbao

Montcada i Reixac. L’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir) ha rebut aquest cap de setmana a Bilbao el premi a la millor entitat fotogràfica estatal de l’any 2007 que atorga la Confederació Espanyola de Fotografia. En el mateix acte, Gabi Brau, membre de l’agrupació montcadenca, va rebre també el premi millor fotògraf d’Espanya 2007. Altres integrants de la mateixa entitat local van rebre diferents reconeixements a nivell nacional i internacional. Coincidint amb el lliurament de premis, la Confederació Espanyola de Fotografia ha organitzat una exposició fotogràfica de Gabi Brau. Sota el títol “Llums d’Àfrica” la mostra recull un seguit d’imatges de diferents viatges a Tanzània, Kènia, Etiòpia, Mali i Senegal. L’exposició es pot veure a Bilbao fins al proper 9 de novembre. El proper 2 de novembre l’Afotmir complirà els 20 anys d’existència. L’entitat té la seva seu al Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo i té en l’actualitat més de 150 socis. L’entitat i el consistori organitzen conjuntament la Biennal de Fotografia Medalla Ciutat de Montcada i Reixac.

El Teatre-Auditori Sant Cugat participa al Festival de Gospel de Catalunya amb l’actuació, el 22 i el 23 de desembre, del Soweto Gospel Choir

Sant Cugat del Vallès. Del 14 al 28 de desembre se celebrarà la novena edició del festival “Els Grans del Gospel, Festival de Gospel de Catalunya”, que porta les millors veus del gospel internacional a diferents punts de la geografia catalana (Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Viladecans, Sant Cugat, Girona i Vielha). El grup africà Soweto Gospel Choir actuarà els dies 22 i 23 de desembre. El cor format per 26 artistes estrena el seu nou espectacle African Spirit, sota el lema “un viatge espiritual, interpretat amb un profund esperit africà”. Inicialment concebut com a part del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, “Els Grans del Gospel” va assolir entitat pròpia gràcies a l’increment de la seva popularitat (índex d’ocupació del 76% al 2006) i a una oferta musical de gran qualitat molt per sobre d’altres propostes basades únicament en les possibilitats comercials d’aquest gènere. El Teatre-Auditori Sant Cugat participa d’aquest festival des del 2006.

Gastronomia, tallers, conferències i exhibicions inauguren diumenge la 4a mostra de carbasses a l'Espai Natura Caixa Sabadell

Sabadell. L’Espai Natura Caixa Sabadell, gestionat per l’Obra Social Caixa Sabadell, obre diumenge 28 d’octubre amb una gran festa carbassera popular la seva 4a Mostra de Carbasses. S’hi exposaran 400 exemplars de 25 varietats procedents, en part, dels horts de la masia. Entre les varietats que estan representades a la 4a Mostra de Carbasses n’hi ha de rostir, de dolces, de cabell d’àngel, de farratgeres, de gegants, de maraca, d’esponja, de Halloween i de decoratives. Els 400 exemplars de carbasses exposats hi estaran acompanyats per una sèrie de recipients per beure mate fets amb carbasses. A la jornada carbassera, que és del tot gratuïta, els assistents podran gaudir, a més, d’una mostra gastronòmica de plats que tenen la carbassa com a ingredient principal i veure’n el procés d’elaboració. L’escultor Àlex Alonso hi oferirà una demostració de com esculpir carbasses i els més petits podran participar al taller infantil de decoració de carbasses. A més a més, tota la família podrà aprendre-hi les claus del conreu de carbasses gegants a la conferència que oferirà Salvador Mogas sobre aquest tema. El programa d’aquesta festa carbassera popular de diumenge es clourà amb una exhibició de capoeira acompanyada de música de berimbau.

Rubí vol que Red Elèctrica pagui per l'ocupació pública del sòl

Rubí. L’Ajuntament de Rubí vol disposar d’una ordenança fiscal sobre línies elèctriques que obligui a Red Elèctrica Espanyola a tributar per la utilització privativa del domini públic, ja sigui aeri com soterrat. La previsió, segons ha apuntat aquest matí el regidor d’Hisenda, Josep Castro, és “poder disposar d’aquesta eina a mitjans de l’any vinent i per això aquest dijous, durant el Ple d’aprovació d’ordenances fiscals presentarem un acord perquè el Ple ens faculti a fer les passes administratives necessàries”. Josep Castro ha anunciat aquesta mesura en el transcurs d’una roda de premsa per presentar la proposta d’ordenances fiscals que l’equip de govern portarà al Ple de dijous. Una proposta que Castro ha dit que es caracteritza “per no incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans i per ser capaces de mantenir i augmentar els serveis que actualment presta l’Ajuntament”.

Se celebra una jornada de restauració al meandre del Boà

Castellar del Vallès. L’Ajuntament de Castellar està duent a terme una millora de l’entorn fluvial al meandre del Boà, subvencionada per l’Agència Catalana de l’Aigua. Ahir, diumenge 21 d’octubre, s’hi va realitzar una jornada de plantació de planta aquàtica i de ribera, amb la col·laboració de SERNA i el Centre Excursionista de Castellar, i amb l’ajuda de l’empresa executora del projecte. Aquesta empresa va deixar a punt l’espai per a la plantació, va treure les runes i deixalles que hi havia a la llera, va retirar les canyes americanes d’aquesta zona, ja que és una espècie invasora que no deixa créixer a la flora autòctona, i va reperfilar el terreny. La jornada es va dividir en dues parts; la primera va consistir en la plantació de canyís, lliris grocs, joncs i càrexs a les vores de la llera del riu, per això va caldre que molts dels col·laboradors entressin al riu amb botes d’aigua, mentre que la segona va consistir en la plantació del bosc de ribera: salzes, arç blanc, àlbers,... A l’acte hi van assistir una trentena de persones de les entitats citades, les tècniques de l’Oficina 21, i també es va comptar amb la presència del Tinent d'Alcalde de Territori Aleix Canalís.

Es detecta la presència del mosquit tigre a Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans. En els darrers mesos, veïns de Palau-solità i Plegamans han fet arribar mostres de mosquit que han estat confirmades com a mosquit tigre des del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’avisa que el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on por créixer. Cal tenir en compte que l’aplicació d’insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga. Per això cal evitar les acumulacions d’aigua a casa. L’estiu de 2004 es va detectar per primera vegada a Catalunya el mosquit tigre (Aedes albopictus) originari del Sud-est asiàtic. El mosquit adult fa entre 2 i 10 mm i se’l reconeix per les ratlles blanques al cap i cos. Els ous i les larves viuen en petites masses d’aigua estancada, en àrees exteriors, properes a la presència humana. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d’aigua grans.

César Arrizabalaga i José Montilla inauguren la nova seu d’Engrunes a Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. Una delegació municipal encapçalada per l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, juntament amb el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, han assistit a la inauguració de la nova seu de la Fundació Engrunes, que s’emmarca en la celebració del 25è aniversari d’aquesta entitat sense ànim de lucre i referent a Catalunya en la lluita contra l’exclusió social mitjançant la inserció sociolaboral. L’empresa compta amb 212 treballadors, el 31% dels quals són persones que es trobaven en situació d’exclusió social, i un 4% pateixen algun tipus de discapacitat. Les activitats de l’empresa s’ubiquen en els camps de la gestió de residus (deixalleries, recollida i recuperació de mobles, roba i voluminosos, etc.) i de la construcció (reparacions, conservació i manteniment d’espais públics i d’habitatges, neteges, etc.).

divendres, 19 d’octubre del 2007

Caixa Sabadell ofereix per primera vegada assegurances pròpies de la llar i d'accidents

Sabadell. El Grup Caixa Sabadell ha creat dues noves companyies de banca-assegurances per dissenyar-ne i distribuir-ne productes generals propis d’ara endavant. L’acció li permet, també, adaptar-se a la Llei 26/2006 de mediació d’assegurances i reassegurances privades. La caixa d’estalvis ha estat una de les primeres entitats financeres a obtenir l’autorització administrativa en aquest sentit. La nova companyia CaixaSabadell Companyia d’Assegurances Generals –amb el nom comercial CaixaSabadell Protecció– elabora les noves assegurances pròpies de no vida de Caixa Sabadell. N’ha començat a comercialitzar de la llar i d’accidents amb una molt bona acceptació per part dels clients. I està estudiant crear-ne de noves per ampliar aviat el seu catàleg de productes protectors. Es tracta d’un canvi significatiu dins la política de banca-assegurances de Caixa Sabadell, ja que l’entitat oferia fins ara productes de no vida d’asseguradores alienes i ara fa el salt per crear-ne de propis amb l’aval de 19 anys al sector assegurador. La nova situació li permetrà millorar les condicions d’aquests productes i oferir als clients un servei integral i un dispositiu d’atenció propi. Per la seva banda, CaixaSabadell Operador de Banca-Assegurances Vinculat és l’eix exclusiu de distribució cap a la xarxa de totes les assegurances de l’entitat, tant les pròpies com les alienes. Així, CaixaSabadell Protecció i CaixaSabadell Operador de Banca-Assegurances Vinculat s’afegeixen a CaixaSabadell Vida i CaixaSabadell Corredoria –ara, CaixaSabadell Mediació–, les dues companyies d’assegurances propietat del Grup Caixa Sabadell que ja existien i operaven fins ara.

Dia Internacional contra la Violència vers les Dones 2007

Barberà del Vallès. Des de la Regidoria del Programa per a la Igualtat de les Dones s'ha organitzat un programa d’activitats amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. L'objectiu d'aquestes activitats és continuar sensibilitzant sobre els diferents tipus de violència que s'exerceixen contra les dones arreu del món per tal de contribuir al canvi cap a una societat més justa. El primer acte d’aquestes jornades tindrà lloc el dia 25 d’octubre amb l’exposició “Punts de reflexió: Les violències contra les dones”, que romandrà oberta del 25 d’octubre al 19 de novembre a la Torre d’en Gorgs, en el seu horari habitual.

La Cambra de Terrassa presenta el primer manual per a la gestió integran de la PIME

Terrassa. La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa presentarà el proper dimarts dia 23 d’octubre el “Manual de Bones Pràctiques de Gestió Empresarial per a la PIME”. És la primera vegada que s’edita un manual d’aquestes característiques a Catalunya; el document ofereix al directiu i gestor de la microempresa i la PIME una visió global i professionalitzada sobre els aspectes que ha de tenir en compte a l’hora de gestionar el dia a dia de la seva empresa. Tenir una visió estratègica del negoci, gestionar bé els recursos humans i les finances o disposar d’un pla de màrqueting, per exemple, són elements que descriu el manual i que, ben gestionats, asseguren la consolidació i el creixement futur del negoci. A través d’aquest manual, la Cambra vol contribuir a garantir el futur de la micro i la petita i mitjana empresa catalana, i s’emmarca en un doble rerefons.

La Mostra d’Eficiència Energètica i Energia Solar arriba a la quarta edició amb més d’una vintena d’activitats

Sabadell i Barberà del Vallès. L’Ajuntament de Sabadell, l’Ajuntament de Barberà del Vallès i el Consorci del Parc Central del Vallès celebren de forma conjunta la 4a Mostra d’Eficiència Energètica i Energia Solar. L’esdeveniment, que tindrà lloc del 22 al 28 d’octubre, té com a objectiu fomentar un ús racional dels recursos energètics, informar els participants sobre les energies renovables i impulsar mesures per pal·liar el canvi climàtic. Les activitats s’emmarquen en la celebració de la Setmana de l’Energia, que se celebra arreu de Catalunya. La 4ª Mostra d’Eficiència Energètica i Energia Solar tindrà com a escenari principal el Parc Central del Vallès i inclourà sessions informatives, divulgatives i tallers, entre d’altres activitats. La mostra presenta enguany dues novetats destacades: una marxa de vehicles no contaminants, que sortirà des de les poblacions de Sabadell i Barberà cap al Parc Central del Vallès, i el Punt d’Informació Ambiental que oferiran de forma conjunta l’Ajuntament de Sabadell i l’Institut Català de l’Energia de la Generalitat de Catalunya (ICAEN).

dijous, 18 d’octubre del 2007

Un monòlit commemorarà el nomenament de Castellar com a Ciutat del Bàsquet Català 2007

Castellar del Vallès. El proper diumenge s’inaugurarà als jardins del Palau Tolrà un monòlit commemoratiu de Castellar Ciutat del Bàsquet. L’obra, que simbolitza tres braços de jugadors de bàsquet a la recerca d’una pilota, ha estat realitzada pels escultors locals Joan i Norbert Lleixà. Abans de la inauguració del monòlit es presentarà el llibre 50 anys de bàsquet a Castellar a la sala de Ca l’Alberola. El llibre, escrit per Lluís Bacardit i Botifoll, membre de la comissió organitzadora, inclou 360 fotografies del bàsquet a Castellar. Del llibre, se n’ha fet una edició de 500 exemplars. Després de la inauguració del monòlit, els actes continuaran amb un concert i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Orquestra Montgrins, on es presentarà la sardana “Castellar Ciutat del Bàsquet Català 2007” composada pel mestre Sigfrid Galbany. A l’intermedi de l’actuació es podrà sentir la sardana commemorativa dels 25 anys composada pel mestre castellarenc Joan Roca, se li farà un petit homenatge pòstum a l’igual que a Galbany. A la tarda, al punt de les sis de la tarda, tindrà lloc al pavelló de Puigverd un concert de corals, on hi actuaran les corals Sant Esteve, Sant Josep i Xiribec i una trobada d’entitats culturals i socials que formen el teixit associatiu de Castellar del Vallès. Els actes continuaran diumenge que ve, 28 d’octubre, amb l’actuació dels Bastoners de Castellar i una trobada d’exjugadors de la dècada dels 90.

L'Agència Catalana del Consum (ACC) participa a la Fira de Terrassa del 19 al 21 d'octubre

Terrassa. L'Agència Catalana del Consum (ACC), organisme adscrit al Departament d'Economia i Finances, participarà a la Fira de Terrassa, que se celebra des del 19 al 21 d'octubre. L'ACC vol aprofitar l'arrelament d'aquesta fira multisectorial en què participen una seixantena d'empreses per difondre els seus serveis. En l'edició de l'any passat, la fira va ser visitada per unes 20.000 persones. L'Agència Catalana del Consum oferirà informació a tots aquells que s'interessin pels seus serveis i el seu funcionament, i recomanacions sobre com afrontar les problemàtiques més habituals dels consumidors i usuaris de Catalunya. Així, oferirà assessorament en àmbits com la contractació de serveis de telefonia i internet, la compra d'un habitatge, o la contractació de serveis de gas i electricitat. A l'estand, es facilitarà tota mena de material informatiu als assistents a la fira, així com diversos elements de marxandatge.

dimecres, 17 d’octubre del 2007

L’OAC acull una mostra de fotografies d’un viatge solidari dels membres de ‘El Baobab’

Barberà del Vallès. L’Oficina d’Atenció Ciutadana del passeig Doctor Moragas acull des d’ahir l’exposició “Pinzellades sobre Benín”, un recull de fotografies producte d’un viatje solidari dels membres de l’Associació d’Intercanvi Sociocultural ‘El Baobab’. Recordem que l’objectiu principal de l’Associació d’Intercanvi Sociocultural “El Baobab” és fomentar el retrobament participatiu i intercultural que permeti el coneixement mutu i l’intercanvi d’experiències entre la ciutadania de Barberà del Vallès. La mostra, que forma part de les activitats per a la convivència intercultural que organitza el Programa d’Atenció a la Població Nouvinguda, romandrà a l’OAC fins al 31 d’octubre. L'horari en el qual es podrà visitar l'exposició és de dilluns a divendres de 8 a 19 hores, i els dissabtes de 9 a 13 hores, horari d’obertura de l’oficina.

dimarts, 16 d’octubre del 2007

Trobada de colles trabucaires a Ripollet

Ripollet. Enguany, la colla de trabucaires de Ripollet celebra el seu primer aniversari i, per aquest motiu, han organitzat una trobada de colles trabucaires. L´esdeveniment es durà a terme el proper dia 21 d´octubre i comptaran amb la participació de les següents entitats: Trabucaires de Gràcia de Sabadell, Trabucares de Gràcia de Barcelona, Trabucaires de Cerdanyola, Trabucaires de Sant Andreu Palomar, Miquelets de Badalona i, evidenment, els Trabucaires de Ripollet. Amb aquest acte els Trabucaires de Ripollet volen consolidar-se formant part de les tradicions culturals catalanes de la població i conviden a tothom a participar de la cercavila veient els diferents vestuaris i trabucs que fan servir les colles.

Ruta guiada per descobrir la Montcada Medieval

Montcada i Reixac. La xarxa de Dinamització dels Centres Cívics de Montcada i Reixac organitza el proper diumenge 28 d’octubre una ruta guiada per conèixer el passat medieval de la ciutat.Aquesta activitat, que va adreçada a tota la població en general, inclourà l’entrada a les dues sales del Museu Municipal i una xerrada d’introducció sobre l’urbanisme, la societat i l’economia a l’Edat Mitjana. En segon lloc, els participants podran gaudir d’una ruta guiada en autobús al Rec Comtal, la Torre dels Frares i l’ermita de Reixac. Els interessats en inscriure-s’hi han d’adreçar-se a la Casa de la Vila, al Casal de Gent Gran de La Mina o als centres cívics de Can Cuiàs, la Ribera i l’Alzina. El preu és de tres euros i el termini per apuntar-s’hi finalitza el 19 d’octubre.

Presenten el Concurs Mou-te per la Igualtat per fomentar la no discriminació

Terrassa. L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, l’Ajuntament de Terrassa, Secretaria de Joventut de la Generalitat i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya han obert la convocatòria per participar en el Concurs Mou-te per la Igualtat, amb l’objectiu de fomentar la no discriminació entre els i les joves. El certamen s’emmarca en la celebració de l’Any Europeu de la Igualtat d’Oportunitats per a Tothom. El concurs creatiu gràfic i audiovisual Mou-te per la igualtat està adreçat a joves entre 18 i 30 anys perquè presentin, individualment o en parelles, obres de diferents tipus (foto, cartell, vinyeta, falca, espot, curt, bloc, pàgina web...) que versin sobre els temes de l’Any Europeu de la Igualtat d’Oportunitats per a Tothom: gènere, origen racial ètnic, religió, discapacitat, edat i orientació sexual. El termini d’admissió acaba el 15 de novembre. Els seleccionats de cada una de les dues modalitats del concurs (gràfica i audiovisual/noves tecnologies) guanyaran un viatge per a dues persones per conèixer les institucions europees a Brussel·les (bitllet d’avió i hotel pagat). Els segons i els tercers classificats tindran estades a albergs catalans i maletes de viatge, respectivament. El lliurament de premis serà el divendres 30 de novembre de 2007, a l'acte de celebració de l’Any Europeu de la Igualtat d’Oportunitats per a Tothom al Recinte firal de Terrassa.

El Correllengua 2007 arriba aquesta setmana a Castellar

Castellar del Vallès. Castellar del Vallès està vivint des d’aquest dilluns diverses activitats relacionades amb el Correllengua 2007 i preparades per la Comissió Correllengua del municipi que formen algunes entitats i col·lectius ciutadans amb la col·laboració de l’Ajuntament. Dilluns es va inaugurar una exposició fotogràfica d’edicions anteriors del Correllengua a Castellar. La Biblioteca Antoni Tort és l’escenari d’aquesta mostra, que es podrà visitar fins al proper 22 d’octubre. Els actes continuaran dijous amb la presentació, també a la Biblioteca municipal, del llibre La Realitat d’un somni. 30 anys d’escoles catalanes a Catalunya Nord. La Bressola. Una activitat més festiva serà l’acte programat per divendres. Es tracta del concert que oferirà al Casal Catalunya Cesk Freixas duet, a partir de les 22 hores. Freixas, un jove cantautor penedesenc que fa cançó d’autor i de protesta, ha editat una maqueta, dos treballs discogràfics i un recull de versions d’altres cantautors internacionals amb la intenció de contribuir a recuperar la cançó d’autor i de protesta als Països Catalans. Els actes continuaran fins diumenge.

dilluns, 15 d’octubre del 2007

Sant Cugat i Alba finalitzen a la ciutat piemontesa el procés d’agermanament

Sant Cugat del Vallès. Sant Cugat i Alba són, des de divendres passat, dues ciutats oficialment agermanades. El procés de coneixement i agermanament d’ambdós municipis ha durat quatre anys, al llarg dels quals s’han succeït les trobades entre les entitats i la societat civil santcugatenca i albesa. El final d’aquest llarg procés es va començar a definir el passat mes de març, coincidint amb l’Aplec de Sant Medir, quan una delegació albesa, encapçalada per l’alcalde, Giusseppe Rossetto, es va desplaçar a Sant Cugat per signar l’acord d’agermanament. Aquest acord signat a Sant Cugat havia de ser signat també a Alba. La signatura a la ciutat piemontesa es va fer divendres passat a la sala noble de l’Ajuntament d’Alba, on els alcaldes Lluís Recoder i Giusseppe Rossetto, juntament amb els presidents dels comitès d’agermanament, Joan Casajoana i Luciana Calda, van rubricar l’acord.

Els joves del Centre d’Esplai L’Estel organitzen una “Nit Jove” dins el Pla Local de Joventut

Ripollet. El proper divendres, dia 19 d’octubre, a partir de les vuit del vespre, el grup de joves de l’Esplai l’Estel realitzarà una “Nit Jove”. L’activitat forma part del Pla Local de Joventut Ripollet 2005-2008 i compta amb el suport del Patronat Municipal de Cultura i Joventut que finança l’activitat amb 900 euros i dóna suport logístic. Aquesta activitat tindrà lloc al pati del Centre Cultural i inclourà un concert amb el cantautor cerdanyolenc Rinconete, el grup de punk-rock Atrako a mano armada i JELD’N, grup local amb joves de l’esplai. També hi haurà una botifarrada i l’actuació de DJ Farruquito, així com un concurs de crits sota el títol de Desfoga’t jove. La “Nit Jove” ha estat projectada pels joves de l’esplai i pretén ser un espai de trobada dels joves i un punt d’inflexió entre deixar de ser joves usuaris de l’esplai i convertir-se d’ara en endavant en monitors.

L'Ajuntament de Terrassa reitera la petició a l'ACA perquè netegi la riera de les arenes de vegetació

Terrassa. L'Ajuntament de Terrassa ha reiterat la seva petició a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè mantingui la Riera de Les Arenes en bon estat de conservació. El Consistori ha adreçat una carta al director de l'ACA, Manel Hernández, insistint en la necessitat que es faci una intervenció urgent en la Riera de Les Arenes, ja que el seu estat de manteniment presenta greus deficiències a causa de l'abundant vegetació. La riera és un domini públic hidràulic i, com a tal, és competència de l'Agència Catalana de l'Aigua, que és una empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. En aquesta carta, que va ser remesa dijous passat, 11 d'octubre, l'Ajuntament de Terrassa demana a l'ACA, com fa periòdicament, que garanteixi el bon estat de la Riera de Les Arenes i que estudiï la retirada la vegetació, tot tenint en compte l'efecte que aquesta pot tenir davant una crescuda d'aigües. També es recorda a l'ACA que hi ha diferents sectors de la població que estan mostrant la seva preocupació pel manteniment de les rieres i que, en general, Terrassa és una ciutat especialment sensibilitzada amb possibles riscos d'inundacions arran de les que es van patir l'any 1962.

Castellar celebra el Dia Mundial de l’Alimentació repartint 2.500 esmorzars saludables entre els nens i nenes del municipi

Castellar del Vallès. En motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, que tindrà lloc aquest dimarts, 16 d’octubre, l’Ajuntament de Castellar del Vallès ha proposat, per novè any consecutiu, diferents activitats adreçades a potenciar hàbits alimentaris saludables entre la població dins del Programa d’alimentació i nutrició. Un dels actes principals d’aquesta programació correspon al repartiment d’un esmorzar saludable que es farà demà entre uns 2.550 nens i nenes escolaritzats de la vila. L’àpat es basarà en entrepans de pernil dolç, formatge tendre, xoriço, llonganissa sense additius i pernil salat, sucs de fruites i iogurts, i es repartirà entre els alumnes d’educació infantil i primària, de les llars d’infants i dels centres de secundària. L’esmorzar saludable forma part de la campanya Ensenya’l a menjar. Entre els objectius de la campanya hi ha mentalitzar els pares i mares de la conveniència de seguir una dieta equilibrada en el nucli familiar, informar-los sobre aspectes bàsics d’alimentació i nutrició i fomentar la seva participació en activitats referents a potenciar una dieta equilibrada. Aquesta campanya es completarà amb el lliurament als pares i mares dels nens i nenes de diferents tríptics en funció de les edats dels seus fills.

dimarts, 9 d’octubre del 2007

LASALA Miguel Hernández, present a la Fira de Frankfurt

Sabadell. La cultura catalana desplegarà a la Fira del Llibre de Frankfurt un arsenal d'escriptors i artistes amb el qual pretén aconseguir una veu pròpia i ser identificada a l'exterior com a una gran cultura europea. En l'apartat de teatre, tindrà lloc un cicle de teatre infantil amb la participació de companyies com La Baldufa, Teatre Mòbil i Teatre Nu; i un altre de dansa amb Sol Picó, Senza Tempo i Mal Pelo. L’obra escollida per La Baldufa per portar a Frankfurt és El llibre imaginari. L’espectacle és de creació pròpia i està coproduït, entre d’altres, per LASALA Miguel Hernández de Sabadell (Rialles i Ajuntament de Sabadell). La Baldufa va estrenar l’obra l’any passat a LASALA Miguel Hernández, i posteriorment va portar la producció al Teatre Nacional. De la seva banda, Teatre Nu, hi assisteix amb l’espectacle de titelles La lluna d’en Joan, representat la setmana passada a LASALA Miguel Hernández. Avui, el discurs inaugural de l'escriptor Quim Monzó ha obert la participació de Catalunya com a convidada d'honor. Però a part d’escriptors, 800 artistes representaran Catalunya a la fira alemanya.

Bombolles contra el Quart Cinturó

Sabadell. Les famoses bombolles de sabó de Pep Bou dansaran el proper 20 d’octubre per fer evident l’oposició al projecte del Quart Cinturó. El particular llenguatge visual i teatral de Pep Bou, acompanyat de projeccions i música en viu de Frederic Mompou, ens oferirà un màgic espectacle de 75 minuts de música muntada en sensacionals bombolles que s'esvaeixen creant sonoritats cromàtiques. A mig camí entre Israel i Canadà, aquest artista català, que ha rebut diferents premis i reconeixements internacionals d’ençà que el 1982 va debutar amb l’espectacle Bufaplanetes, s’ha manifestat com un acèrrim defensor dels paisatges agrícoles i naturals del Vallès i en contra del Quart Cinturó, i per això s’ha ofert per col·laborar desinteressadament amb la Campanya. L'acte serveix per a recaptar fons per a la Campanya Contra el Quart Cinturó.

dilluns, 8 d’octubre del 2007

La Biblioteca Vapor Badia acull una mostra sobre dones que han promogut la pau

Sabadell. Des d’avui dilluns, 8 d’octubre, i fins al pròxim dia 20, es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Vapor Badia la mostra “Deposeu les armes!”. Es tracta d’una exposició que homenatja dones que al llarg de la història han treballat a favor de la pau, com la Premi Nobel de la Pau Bertha von Suttner, l’artista gràfica i escultora Käthe Kollwitz o l’artista Marga Ximenez. Llibres, fotografies, litografies, xilografies i documentals són alguns dels elements de la mostra, que convida a reflexionar sobre les conseqüències negatives dels conflictes i les guerres i la necessitat de promoure la pau. La mostra es centra sobretot en la figura de Bertha von Suttner (Praga, 1843 - Viena, 1914), la primera dona que va rebre el premi Nobel de la Pau, el 1905. Ha passat a la història per l’obra Die Waffen nieder! (Deposeu les armes!), en què denuncia els horrors de les guerres. L’exposició també repassa la trajectòria i les obres de Käthe Kollwitz, que va plasmar les seves idees pacifistes en els seus gravats, cicles gràfics i cartells, i Marga Ximenez, de qui s’exposa una estructura tèxtil amb fragments de cossos.

dijous, 4 d’octubre del 2007

AENA cedeix els terrenys per a la construcció del Museu de l’Aeronàutica de Catalunya a Sabadell

Sabadell. AENA i l’Ajuntament de Sabadell han signat un conveni de cessió de terrenys per a la construcció del Museu de l’Aeronàutica de Catalunya a Sabadell. Manuel Azuaga, president d’AENA, i Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, en presència del ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, han firmat el conveni a les instal·lacions de l’Aeroport de Sabadell. L’acord estableix les bases per a la cessió temporal de l’ús (30 anys) d’una parcel·la de 10.700 m2, ubicada en el recinte de l’Aeroport. Aquesta parcel·la ja està prevista en el Pla Director de l’Aeroport com a Museu Aeronàutic. En l’acord, l’Ajuntament de Sabadell es compromet, a través del conveni amb la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, a desenvolupar el projecte del Museu de l’Aeronàutica de Catalunya. Aquest museu s’encarregarà de divulgar la història, la cultura i la tecnologia aeronàutiques recollint la història aeronàutica no només de Catalunya, sinó de tot Espanya.

Joan Clos assegura que el primer saló International Air Meeting servirà per potenciar el sector aeronàutic

Sabadell. El ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, ha inaugurat aquest matí el primer International Air Meeting (IAM). L’acte s’ha iniciat amb el tradicional tall de cinta i els parlaments oficials, i ha continuat amb un recorregut pel Saló i una visita als estands. Seguidament han continuat amb el recorregut a l’aeroport de Sabadell, que acull l’exposició de les aeronaus representades en els diferents estands de la Fira. El ministre Clos ha explicat el contingut del Pla Aeronàutic i Espacial que està impulsant el Govern d’Espanya i la feina que s’està fent per triplicar el PIB d’aquest sector, que es situa actualment al 0,4%. A l’IAM hi haurà les novetats més punteres del sector de l’aviació i de l’aeronàutica. A Fira Sabadell hi trobaran el Simposi Internacional de l’Aeronàutica els dies 4 i 5; les empreses Speed Fly i Simtech Design presentaran els seus millors simuladors de vol que el públic professional i públic en general podran provar; entre d’altres. A l’Aeroport de Sabadell i dintre del marc de l’IAM, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya oferirà models d’aeronaus antigues; hi haurà el globus aeroestàtic de Caixa Sabadell; i, finalment, a la zona dinàmica i estàtica, hi haurà exposades les aeronaus més punteres.

Presentació del llibre "Les dones de Montcada i Reixac"

Montcada i Reixac. L’Auditori Municipal de Montcada i Reixac serà l’escenari de la presentació del llibre “Les dones de Montcada i Reixac i els moviments socials”, editat per l’Ajuntament amb el suport del Programa Memorial Democràtic del Departament de Relacions Ciutadanes i Participació, que ha atorgat una subvenció de 10.000 euros per a la publicació d’aquest llibre. La presentació del volum anirà a càrrec de Pilar Palenciano, representant del Consell de la Dona i una de les coordinadores del projecte. A més, durant l’acte, l’Ajuntament de Montcada i Reixac lliurarà un obsequi a Zebina Lacalle com a reconeixement a tota la seva trajectòria i a la seva lluita per l’avenç de la democràcia. Zebina Lacalle va engegar la regidoria de Serveis Socials i Salut Pública al municipi i va estar molt vinculada al moviment veïnal del barri de La Ribera, sobretot durant la dècada dels 60 i 70. El llibre “les dones de Montcada i Reixac i els moviments socials” vol retre un homenatge a les dones del municipi, protagonistes directes d’uns fets i d’unes vivències que han estat recollides en aquesta publicació des dels anys 50 fins a l’any 2000 aproximadament. El llibre recull gran part del material que es va exposar a la mostra “Dones i moviments socials” la primavera del 2006. Tant el llibre com l’exposició tenen com a objectiu divulgar el compromís que van assumir moltes dones amb l’avenç social i la democràcia i analitzar les demandes que les dones han exposar en matèria d’igualtat des de finals dels 60. El llibre és gratuït i es podrà adquirir a l’Oficina d’Atenció a la Dona.

dimecres, 3 d’octubre del 2007

La UPC i l’Ajuntament de Sabadell creen una fundació pionera per la recerca i la promoció de les varietats agrícoles tradicionals catalanes

Sabadell. L’Ajuntament de Sabadell i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han creat un òrgan pioner per a la investigació i el foment de les varietats vegetals tradicionals catalanes. Es tracta de la Fundació Miquel Agustí per la conservació, millora i promoció de les varietats agrícoles tradicionals catalanes. La nova fundació aglutinarà la recuperació i la promoció de varietats vegetals com la mongeta del ganxet, la carxofa del Prat, els tomàquets de Montserrat o el calçot de Valls, entre d’altres. Es tracta de la primera fundació d’aquestes característiques que es posa en marxa a Catalunya. L’objectiu del nou òrgan és potenciar la recerca en varietats agrícoles tradicionals catalanes d’elevat valor gastronòmic, fomentar una agricultura sostenible i de qualitat i estendre un model d’explotació que aprofiti les finques agrícoles periurbanes per conrear productes autòctons. L’òrgan també vetlla perquè els productes es comercialitzin en un mercat de proximitat que valori la qualitat del producte i el seu sistema de producció sostenible. El Parc Agrari de Sabadell, on ja s’estan desenvolupant iniciatives d’aquest tipus, amb la recuperació i difusió de la mongeta del ganxet entre d’altres, es convertirà en el lloc de recerca i experimentació de la nova fundació.

La xarxa de biblioteques públiques inicia aquesta setmana una nova programació cultural amb noves activitats i monogràfics

Terrassa. La xarxa de biblioteques públiques de Terrassa, la bct xarxa, ha dissenyat una nova programació d'activitats per aquest curs 2007-2008 per fomentar la lectura i la formació de la ciutadania, a més d'establir vincles de col·laboració amb d'altres entitats de la ciutat. Aquesta programació s'inicia aquesta setmana, amb les primeres sessions del cicle L'Hora del Conte, del Taller d'escriptura, del Curs de cultura i llenguatge iber i del Taller de lectoescriptura per a nens i nenes de 6 a 8 anys. Aquest dijous, 4 d'octubre, també tindrà lloc la presentació del Club de Lectura per a adults que es posarà en marxa per primer cop a la Biblioteca bd4, amb la col·laboració del Servei de Promoció de la Gent Gran i del Centre Cívic M. Aurèlia Capmany. Aquest club de lectura és una reunió de diferents persones que parlen sobre un llibre que han llegit, analitzant els aspectes literaris, l'acció o els personatges, entre altres.

"8 Cabanes + 1" a la Casa de Natura

Ripollet. A partir del proper 6 d’octubre i fins el 21 de desembre, la Casa de Natura acollirà l’exposició 8 Cabanes +1 realitzada per l’escola Martinet. Aquesta exposició és un bon exemple de la interacció que la Casa de Natura vol mantenir amb els ciutadans i ciutadanes, institucions públiques i privades del municipi. Aquesta exposició ha estat realitzada per nens i nenes de 7 anys de l’escola Martinet i neix de l’estudi de la relació entre l’home i la natura, la reflexió envers les formes d’habitar el món i les relacions entre l’ecologia i l’arquitectura.

Kenneth Morse obrirà el curs 2007-2008 del fòrum empresarial Santcugatribuna

Sant Cugat del Vallès. Kenneth Morse, director del Centre d’Emprenedoria del Massachusets Institute of Technology, (MIT) inaugurarà la temporada 2007-2008 del fòrum empresarial de Sant Cugat, Santcugatribuna. Aquest acte se celebrarà el proper dilluns, 8 d’octubre, a les 13:00 h., al Teatre-Auditori. Aquesta edició del Santcugatribuna és la que fa dinou i enceta la quarta temporada. En aquest marc, Morse pronunciarà la conferència Entrepreneurship Centers, Future Challenges. La vinguda de Morse s’emmarca en el projecte d’establir vincles formals entre les ciutats de Bòston i Sant Cugat en diversos àmbits, entre els quals destaca la millora de les facilitats per a la transferència tecnològica i els vincles entre universitat i empresa com a motor de desenvolupament. El Massachusets Institute of Technology és el referent nord-americà de l’Institut Europeu de Tecnologia (EIT), que la Unió Europea té la intenció d’implantar en alguna de les ciutats del països membres que han presentat candidatura acollir aquest centre. La ciutat candidata de l’Estat espanyol per acollir l’EIT és Sant Cugat del Vallès, motiu pel qual també pren una rellevància especial la conferència que farà Morse.

Es presenta la proposta del pla d’ús públic del Parc de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac

Castellar del Vallès. El 37è Fòrum Ambiental ha estat el marc per a presentar el pla d’ús públic del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac, un document que servirà per a ordenar totes les activitats en el lleure que es desenvolupen dins el Parc, alhora que és una eina per al desenvolupament socioeconòmic dels municipis que l'integren. Continua obert el procés de participació pública en el qual els Ajuntaments dels municipis del Parc i els membres de la comissió consultiva poden aportar informació i realitzar esmenes sobre els documents del Pla i treballar de forma conjunta per a idear el futur de l'ús públic espai protegit. El 12 d’octubre finalitza el termini per a particulars perquè presentin propostes o modificacions al pla. Entre els objectius del pla hi ha el de conservar el patrimoni natural i paisatgístic, regular l’accés al parc i les activitats que s’hi desenvolupen, entre d’altres. Concretament, l’Ajuntament de Castellar conjuntament amb el Centre Excursionista de Castellar, l’Agrupació de Defensa Forestal de Castellar i Serna han proposat jerarquitzar els camins; fer una senyalització i protecció del perímetre dels avencs; crear un circuit tancat per vehicles a motor; permetre que els centres excursionistes realitzin el manteniment dels corriols; entre d’altres.

Barberà té entre 87 i 93 habitatges buits segons un estudi efectuat a la ciutat

Barberà del Vallès. Segons un estudi realitzat per l’empresa d’Aleph el volum de parc vacant a Barberà del Vallès oscil·la entre els 87 i 93 habitatges. Segons l’estudi, aquesta dada representa un percentatge entre el 0,73% i el 0,77% respecte del total d’habitatges existents a Barberà del Vallès, que és de 12.000 habitatges. La xifra posa de manifest la inexactitud de les dades del darrer cens d’habitatges de 2001, que assenyalava l’existència teòrica de 1.069 habitatges buits a Barberà. Segons l’estudi, aquesta diferència es deu a la sobreestimació de l’habitatge buit i a la forta dinàmica de creixement demogràfic derivada de l’afluència immigratòria. Per a la realització d’aquest estudi, d’Aleph ha partit de les dades aportades per la companyia de subministrament d’aigua (SABEMSA), referents a altes de servei, baixes de servei i consums iguals o inferiors a 5 metres cúbics. S’ha detectat que l’habitatge buit de Barberà es concentra fonamentalment a la Romànica i a les tres zones cèntriques (Eixample esquerre, Eixample dret i Casc Antic). I més de tres quartes parts del parc vacant es composa d’habitatges plurifamiliars. L’estat de conservació d’aquest parc és majoritàriament satisfactori; en concret, el 77% es troba en bon estat.