dijous, 4 de març de 2010

Dilluns es donarà el tret de sortida als actes de la XIV Setmana Verda, que enguany tracta sobre l’agricultura i la ramaderia

Castellar del Vallès. La inauguració de la 14a edició de la Setmana Verda de Castellar del Vallès tindrà lloc el proper dilluns, dia 8 de març, al Mercat municipal. Durant l’acte, programat a les 20 hores, es lliuraran els premis del concurs de fotografia d’enguany, i s’obrirà l’exposició que agruparà totes les imatges presentades. El Mercat acollirà també, a partir de dilluns, l’exposició “Dones rurals” cedida pels Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC). Ambdues exposicions es podran visitar tots els dies laborables fins al dissabte 20 de març, de 9 a 21 hores.
Entre les activitats de la Setmana Verda destaca la xerrada “Tancant el cercle. Del camp a la taula”, que tindrà lloc el proper dimarts, dia 9 de març, a la Sala de Plens de Ca l’Alberola. Pep Nogué i Ramon Casamada seran els encarregats d’impartir la xerrada, que començarà a les 20 hores. D’altra banda, dissabte 13 de març es durà a terme una xerrada taller, a càrrec de Gaiadea, amb Adrià Garriga i Eduard Soler, sobre les llavors de varietats locals. L’acte se celebrarà de 10.30 a 12 hores a Cal Botafoc.
D’altra banda, l’itinerari de natura per a gent gran del cicle "Vine i Camina +60" que tindrà lloc dijous, dia 11 de març, també s’inclou en el programa d’actes de la Setmana Verda de 2010. En aquesta ocasió, l’excursió, que sortirà des de la plaça Major, davant del Mercat municipal, a les 9 hores, tindrà dos itineraris diferenciats; un de 9,2 km i de dificultat alta, i un altre de 4 km i de dificultat baixa. Per a més informació sobre les inscripcions, que es podran formalitzar els dies 8 i 9 de març, podeu consultar el web municipal.
Finalment, els actes de la 14a Setmana Verda inclouen diversos tallers d’educació ambiental que porten per títol “L’hort i el jardí a taula”. Aquests tallers, a càrrec de Lestes, s’adrecen a escoles i instituts i es duran a terme entre els dies 9 i 13 de març.