dijous, 4 de març del 2010

A punt de finalitzar la redacció del projecte de millora de la plaça Nicaragua

Montcada i Reixac. La zona de tobogans de la plaça Nicaragua (Can Sant Joan) s’ha tancat per motius de seguretat, després que en els últims mesos diversos nens hagin patit caigudes. En aquests moments s’està enllestint la redacció del projecte de remodelació de la plaça. Prèviament, l’Ajuntament havia consensuat la reforma amb l’Associació de Veïns de Can Sant Joan i l’AMPA de l’escola El Viver.
L’objectiu de l’actuació és suprimir les parts que poden comportar algun perill per als usuaris de l’espai i millorar-ne l’accessibilitat. Així, s’eliminarà la zona de dunes on hi ha els tobogans que havien provocat la inquietud dels pares i mares, i es reconvertirà en espai d’estada amb gronxadors. En aquest mateix àmbit es millorarà l’accés des de l’escola El Viver.
Altres canvis seran la substitució de la font per una altra de funcionament més senzill; i, en la banda de la plaça que dóna al carrer Molí, es cobriran amb reixetes els escocells on hi ha els arbres i s’ampliarà la zona infantil, que es tancarà perimetralment amb baranes de fusta, i s’hi modificarà la disposició dels bancs.
La redacció del projecte va a càrrec de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que va executar la primera reforma de la plaça, l’any 2007. Un cop enllestit, caldrà convocar el concurs per a l’adjudicació de les obres, que, si no hi ha imprevistos, podrien començar abans de l’estiu.
El president de l’Àrea de Política Territorial, Sergio Hermoso, ha explicat que “gràcies a la col•laboració entre els Serveis Tècnics municipals i els veïns i veïnes del barri millorarem la plaça, per tal que sigui el més funcional i segura possible, i respongui a les necessitats del veïnat”.