dijous, 4 de març del 2010

S’inaugura la Unitat de Suport a Urgències i els nous espais ambulatoris del Servei de Digestiu de l’Hospital de Sabadell

Sabadell. La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el president de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Pere Fonolleda, han inaugurat la nova Unitat de Suport a Urgències (USU) i els nous espais ambulatoris —consultes externes i hospital de dia— del Servei de Digestiu de l’Hospital de Sabadell. Els equipaments que ara s’inauguren s’han estrenat fa poques setmanes en el marc de les diverses accions d’ampliació i millora previstes en el Projecte d’Ordenació Parc Taulí (POPT) 2006-2011.
La Unitat de Suport a Urgències, que es va obrir al públic el passat 25 de gener, està ocupada per pacients adults mèdics, quirúrgics i traumatològics que requereixin d’un màxim de 4 dies en observació. La USU s’ha remodelat completament amb l’ampliació de la seva superfície —gràcies als espais alliberats per altres serveis traslladats a l’edifici Taulí nou— i ha incrementat de 13 a 20 els boxs d’atenció. Aquesta unitat permet poder estabilitzar els pacients en un entorn de confort adequat, evitant molts ingressos a l’hospital i promovent el tractament dels malalts en el seu entorn.
Els propers mesos també hi ha previst l’inici de les obres del Nivell II d’Urgències —on s’atenen els pacients més greus—, on s’ampliaran els espais i s’adequaran per millorar els confort d’usuaris i professionals, amb un nou control d’Infermeria i 11 nous boxs d’atenció. També està prevista la incorporació de nou equipament d’alta tecnologia i la realització d’obres menors al vestíbul d’Urgències per reordenar els fluxos d’entrada als diferents dispositius i a les respectives sales d’espera.
A principis de febrer el Servei de Digestiu de l’Hospital de Sabadell ha estrenat els nous espais de consultes externes i hospital de dia a la planta baixa del Taulí nou (sala d’espera OB). Així mateix, la Farmàcia ambulatòria també disposa de nous espais a la planta baixa de l’hospital, al costat del taulell d’atenció al client.