dimecres, 21 d’abril del 2010

El Servei Municipal d´Ocupació disposarà d´un nou espai de recerca activa de feina

Badia del Vallès. El proper dilluns dia 26 els usuaris i usuaries del SMO comptaran amb un nou espai de recerca activa de feina (ERAF). Un servei pensat per donar una major resposta a la creixent demanda d´utilització d´aquest servei. El nou espai estarà ubicat a una de les aules del SMO, substituint a l´anterior Club de feina i disposa de més superfície i de 8 punts informàtics, 5 més que l´anterior.
A l´actualitat el Servei Municipal d´Ocupació (SMO) està impartint el nivell 1 en coneixements sobre TIC. En l´actualitat són 12 les persones que estan rebent la formació amb la finalitat de rebre l´acreditació pertinent.
Un cop finalitzat el curs, es coordinarà des del SMO amb el Vapor Llonch, centre acreditador del territori, les dates en que els alumnes podran assistir a l´examen per tal de rebre l´acreditació. Aquesta acreditació te caràcter transversal en l´àmbit de l´ocupació i es preveu que en un futur proper sigui un element important al CV de cara a la inserció. Per obtenir més informació poden cal adreçar-se al SMO o accedir al portal informàtic ACTIC de la Generalitat de Catalunya.
D´altre banda, des del servei també s´està duent a terme una actuació conjunta amb la Fundación Laboral de la Construcció per facilitar que els usuaris/es vinculats a aquest subsector puguin obtenir la Tarja Professional per a la Construcció (TPC) , que a partir de 2012 serà obligatòria per poder treballar en activitats de construcció però que actualment ja estan exigint moltes empreses.
Fins el moment han estat informades de l´actuació 111 persones; 44 ja han realitzat la formació i poden tramitar la tarja i 26 es troben en llista d´espera per rebre la formació.