dimecres, 21 d’abril del 2010

L’alcalde de Terrasa, Pere Navarro, expressa el seu condol per la mort de Joan Antoni Samaranch

Terrassa. L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha expressat el seu condol per la mort de Joan Antoni Samaranch Torelló, avui, 21 d’abril, als 89 anys d’edat. Al llarg de la seva trajectòria, Samaranch va ocupar diversos càrrecs, però ha estat conegut especialment per la presidència del Comitè Olímpic Internacional (COI) durant més de vint anys, concretament entre el 1980 i el 2001. Des d’aquest any i fins a la seva mort, Samaranch ha estat president honorífic de la institució.
L’alcalde de Terrassa ha mostrat la seva solidaritat amb la família i ha destacat especialment la seva contribució al món de l’esport i la tenacitat amb què
Joan Antoni Samaranch va treballar per aconseguir que Barcelona fos la seu dels Jocs Olímpics de 1992. Un fet que, al mateix temps, va fer possible l’elecció de Terrassa com a subseu olímpica d’Hoquei. En aquest sentit, Pere Navarro ha recordat que la celebració dels jocs olímpics del 92 “va contribuir a la projecció de la ciutat arreu del món. Però, sobretot, va suposar un repte i que va reforçar el sentiment d’orgull i de pertinença a una ciutat amb un gran futur”. Per aquest motiu, l’alcalde de Terrassa considera que “caldrà tenir present a la nostra història com a ciutat l’aportació cabdal de Samaranch en la celebració dels Jocs”.