
Per tal d’evitar-ho, la Unió Europea proposa una sèrie d’accions que van des de potenciar la recerca en aquest camp fins a campanyes informatives per a la població i els professionals sanitaris sobre l’ús correcte dels antibiòtics. En diferents països s’ha vist que les campanyes de sensibilització dirigides al públic estan aconseguint un ús més prudent dels antibiòtics i una disminució de les resistències a aquests medicaments. És important tenir en compte que l’ús indiscriminat dels antibiòtics afecta directament l’aparició de resistències.
Els professionals de SAP Cerdanyola-Ripollet se sumen a aquests esforços per recordar a la població els missatges clau que cal considerar a l’hora de fer un ús correcte dels antibiòtics:
- Els antibiòtics només són eficaços per a infeccions causades per bacteris. Per tant, no s’han d’utilitzar per tractar infeccions causades per virus, com el refredat comú o qualsevol tipus de grip (inclosa la grip A (H1N1)).
- El diagnòstic correcte i la decisió respecte a la necessitat d’administrar antibiòtics és competència del metge. Cal recepta del metge perquè l’oficina de farmàcia els pugui dispensar. S’ha d’evitar l’automedicació.
- Cal seguir les recomanacions del metge per a la presa d’antibiòtics que recepti. Per exemple, abandonar un tractament abans de la durada receptada pot originar l’aparició de bacteris resistents a l’antibiòtic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada