
“Des de fa temps teníem indicis de la presència d’aquesta au, però volíem saber si hi nidificava i, si no ho feia, per quin motiu, donat que es tracta d’una espècie molt valuosa des d’un punt de vista ecològic”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo.
L'àguila marcenca és una espècie migratòria, que arriba al març a Catalunya (d’aquí el seu nom) i hi passa la primavera i l’estiu. A l’hivern marxa a l’Àfrica, per tornar la temporada següent al mateix indret on havia nidificat la primavera anterior. S'alimenta quasi exclusivament de rèptils, com llangardaixos i, sobretot, serps, i tria per reproduir-se àrees heterogènies que combinen boscos i espais oberts.
“Malgrat que els agrada fer el niu en arbres grans, i que a la Serralada de Marina no n’hi ha, sí que és un molt bon territori per a la caça. La presència de l’àguila marcenca és molt important per controlar la població de rèptils i és un indicatiu de que, tot i trobar-se en un entorn molt urbanitzat, el parc encara conserva espais poc humanitzats i ben conservats”, comenta Eva Gonzalo.
L’estudi ha permès conèixer el comportament d’un rapinyaire del qual no existien gaire dades. S’ha constatat, per exemple, que, a més d’alimentar-se a la Serralada de Marina, també ho fa a la llera del riu Besòs i a l’entorn del Turó de Montcada. A més, les observacions dels ornitòlegs han constatat també la presència estable de l’esparver, una altre rapinyaire, més petita que l’àguila marcenca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada