dijous, 20 de maig del 2010

Castellar del Vallès s’adhereix al Dia Mundial sense Tabac 2010

Castellar del Vallès. El municipi s’ha adherit un any més a la campanya amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac que tindrà lloc el proper dilluns, 31 de maig. En aquesta edició, des del Programa Municipal Sociosanitari (PMS) s'han organitzat diverses activitats que inclouen, com a principal novetat, la sensibilització del col·lectiu femení coincidint amb la celebració del Dia de la Salut de les Dones.
Així, el proper dilluns, 31 de maig, es col·locarà una taula informativa sota el lema “Dones: D’esquena al tabac, respirem a fons!”. En aquest espai la infermera del CAP, Maite Ros, oferirà la possibilitat de registrar la capacitat respiratòria i controlar el CO en fumadors. A més també es difondran diferents consells específics contra al tabac.
L'activitat més participativa tindrà lloc a diferents serveis del municipi (Ajuntament, Biblioteca, Àrea Bàsica de Salut, Mercat Municipal, farmàcies, etc.) i consistirà a oferir a la ciutadania un espai per recollir opinions i suggeriments al voltant del tabac. Així, totes aquelles persones interessades a col·laborar, siguin fumadores, no fumadores o exfumadores, podran adreçar-se a qualsevol d'aquests punts i omplir uns papers amb les seves reflexions o experiències, que podran ser publicades posteriorment als mitjans de comunicació locals amb l'objectiu d'intentar servir d'ajuda a d'altres persones.
Durant aquests dies, el personal sanitari de la vila també durà a terme diverses activitats preventives i pràctiques. Així, des de l’Àrea Bàsica de Salut i des de les farmàcies de la vila, es distribuirà enter els pacients que ho requereixin el Consell mínim antitabac, una publicació amb consells pràctics per deixar de fumar. Així mateix, la Biblioteca Antoni Tort Edició també ha elaborat un recull bibliogràfic sobre el tema. D’altra banda, des del personal sanitari de la vila es durà a terme una actuació encaminada a facilitar els mitjans per deixar de fumar a tots aquells pacients que ho necessitin i hi estiguin d’acord a intentar-ho.

Més informació