dimarts, 4 de maig del 2010

L’arqueòleg Eudald Carbonell parla de les troballes d’Atapuerca al Vapor Universitari

Terrassa. L’arqueòleg, paleontòleg i antropòleg Eudald Carbonell, co-director del jaciment d’Atapuerca, participarà dimecres en un acte al Vapor Universitari de Terrassa. El prestigiós investigador intervindrà a la presentació del "Projecte Orígens", una proposta pedagògica adreçada a l’àmbit escolar impulsada per la Fundació Atapuerca, l’editorial Momentum Editors, Banc Sabadell i Pelikan. L’acte, que compta amb el suport del servei d’Universitats i Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa, inclourà també les intervencions del tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Alfredo Vega, el director de Momentum Editors, Serafí Gàzquez, i Rafael Villegas en representació de Banc Sabadell.
"Projecte Orígens" és un conjunt de materials didàctics multiformat per a estudiants de primària i secundària, en els quals s'aborda l'estudi de l'evolució humana a partir dels descobriments d'Atapuerca. El projecte inclou materials impresos per a l'aula, un potent web amb recursos on-line i un espai d'intercanvi d'experiències per als docents, a més de materials específics que es lliuraran als escolars o famílies que visitin els jaciments. El material és totalment gratuït per a escoles i famílies.
Eudald Carbonell (Ribes de Freser, 1953) és professor de la Universitat Rovira i Virgili i un dels tres directors del jaciment d’Atapuerca (Burgos), que la majoria d’experts consideren el jaciment més important d’Espanya.