divendres, 2 de març de 2007

L’Ajuntament de Sant Cugat posa en marxa un sistema d’acreditacions sanitàries per als establiments del sector carni

Sant Cugat del Vallès. Els establiments del sector carni (carnisseries, cansaladeries, xarcuteries i polleries) de Sant Cugat del Vallès que compleixin les condicions sanitàries requerides per la llei disposaran d’una acreditació sanitària que podran col·locar en un lloc visible del seu establiment. D’aquesta manera, els ciutadans de Sant Cugat podran saber quins són els establiments que han estat inspeccionats exhaustivament i que compleixen les condicions demanades, tant pel que fa a les instal·lacions com a les condicions higièniques en les manipulacions. Arran de la publicació de la normativa que estableix les condicions sanitàries pels establiments del comerç minorista dels sector carni, que derogava la normativa fins aquell moment vigent, els ajuntaments passen a ser l’autoritat competent per portar a terme el procés d’autorització sanitària dels establiments del sector. L’esmentada normativa estableix clarament que, fins i tot els establiments que ja funcionaven fins a l’actualitat, estan obligats a disposar de la corresponent autorització sanitària. El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha indicat que “des de l’Ajuntament, ens adeqüem a la normativa existent, que demana aquestes autoritzacions sanitàries, que donen fe que els establiments compleixen les garanties de salut pública, i això és, també, una garantia per als usuaris".