dimarts, 27 de gener del 2009

Barberà enceta les activitats en commemoració de les víctimes de l’Holocaust

Barberà del Vallès. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie organitza un petit cicle d’activitats en commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust que es celebrà avui, 27 de gener de gener. Amb aquestes activitats, el consistori vol consolidar la commemoració i l’exercici de la memòria històrica en la població de Barberà del Vallès.
Els actes estan formats per una xerrada sobre un dels últims best-sellers que retrata la vida dels camps de concentració nazi. Parlem de l’obra titllada "El noi del pijama de ratlles", de l’escriptor Jonh Boyne i que anirà a càrrec de Ricard Ruiz, periodista molt implicat en la literatura i que ha entrevistat recentment a l’autor del llibre.
Una altra de les activitats emmarcades en el cicle és la presentació del llibre: "La tragèdia de l'exili republicà català", a càrrec del seu autor Tario Rubio, un acte que compta amb la col·laboració de l'Associació d'Història de Barberà del Vallès.
L’escriptor Tario Rubio va ser un ferm defensor de la República. Com ex-combatent va viure en primera persona la repressió franquista, passant 8 anys a diverses presons, camps de concentració i de treball, entre ells el quals es troba la construcció d’ 'El Valle de los Caídos'.
La tragèdia de l'exili republicà català pretén donar a conèixer la trajectòria a l'exili de la intel·lectualitat catalana, amb petites biografies amb personatges rellevants triades per l'autor.