dimarts, 27 de gener del 2009

Montcada i Reixac recupera la normalitat després de les destrosses del temporal

Montcada i Reixac. El temporal de vent del cap de setmana ha provocat nombroses destrosses materials a Montcada i Reixac. Desenes d’arbres han caigut a la via pública, així com tanques publicitàries, teules, senyals de trànsit, cornises, i fins i tot murs.
La Policia Local i Serveis Municipals, així com Protecció Civil, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i els Mossos d’Esquadra, han mobilitzat els seus efectius durant tot el cap de setmana per intervenir en les actuacions d’urgència, però, donada la magnitud dels efectes del temporal, la neteja dels carrers s’allargarà durant tota la setmana, segons ha confirmat el regidor de Serveis Municipals i Manteniment, Sergio Hermoso.
Les zones forestals –Vallençana-Reixac i el Bosc d’en Vilaró-, han estat les més afectades per caiguda de branques i d’arbres sencers. La carretera de la Vallençana (BV-5011) va estar tallada dissabte durant hora i mitja per la caiguda de diversos arbres. Al Bosc d’en Vilaró i Mas Duran van quedar-se sense subministrament elèctric durant algunes hores, però la situació ja està normalitzada. Tècnics municipals i de la companyia Fecsa-Endesa recorren la ciutat per comprovar l’estat de la xarxa elèctrica.
Entre les incidències més destacades hi ha la caiguda de part del mur exterior de la fàbrica Valentine a l’avinguda de La Ribera, que va afectar a diversos vehicles estacionats. Al camp municipal de futbol de Can Sant Joan també va caure part del mur que separa la instal·lació del CEIP El Viver. I a aquesta mateixa escola van volar els canalons de la teulada de la pista coberta.
Una altra incidència important va ser la caiguda d’un arbre de grans proporcions sobre la catenària de la línia ferroviària Barcelona – Portbou a l’alçada de La Ribera, que va obligar a tallar la circulació de trens durant més d’una hora.
Sergio Hermoso ha volgut destacar la tasca del personal municipal i dels voluntaris, tant de Protecció Civil com de l’ADF, que “durant tot el cap de setmana han treballat intensament per minimitzar els efectes del temporal i fer possible que avui la situació al municipi sigui de pràctica normalitat”.