dijous, 22 de gener del 2009

Conveni amb UGT per orientar a la població en situació d’atur

Montcada i Reixac. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat un conveni de col·laboració amb el sindicat Unió General de Treballadors (UGT) per continuar desenvolupant el servei d’Ajut a la Recerca de Feina (ARF), que s’encarrega de donar informació i orientació a la població en situació d’atur. L’ARF funciona a Montcada i Reixac des de 2005, i s’emmarca en les polítiques actives de dinamització laboral, de lluita contra l’atur i l’exclusió social. L’any 2008 el servei va atendre més de 270 persones. El Consistori i UGT Catalunya col·laboren en temes relacionats amb el món del treball des de l’any 2001, especialment en assessorament jurídic, social i laboral, així com en l’orientació professional dels aturats i en la formació de treballadors en actiu.
Enguany l’Ajuntament, a través del Servei de Promoció Econòmica, aportarà 30.250 euros per al funcionament del servei d’Ajut a la Recerca de Feina, que es concreta en les accions següents: anàlisi de les dades de les persones ateses relacionades amb aptituds i actituds, i amb la situació personal i social; anàlisi de l’ocupabilitat; proporcionar informació sobre el mercat laboral (zones emergents d’ocupació, feines amb més possibilitats d’ocupació); ajuda per a l’elaboració de les eines bàsiques per trobar feina (com fer un currículum, on adreçar-se, preparar l’entrevista, com buscar fonts d’informació); suport en la gestió de la borsa de treball i en la sala de recerca de feina.
L’ARF es desenvoluparà en 30 hores setmanals, els dimarts i divendres de 8 a 14 hores, i els dimecres i dijous de 8 a 14 i de 15 a 18h.