dijous, 20 de maig de 2010

Dissabte arrenca el Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans. Aquest proper dissabte s’inicia l’edició de l’any 2010 del Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, una de les festes populars que més participació i interès desperta en la ciutadania palauenca i, cada cop més, en persones de fora del municipi i de la comarca. El Castell de Plegamans, la casa senyorial d’Època Medieval que presideix el turó més alt del municipi, és, un any més el centre neuràlgic d’aquesta gran festa popular. Un any més, el dilluns 24 de maig serà festiu a Palau-solità i Plegamans. Es tracta de la segona jornada de l’any en què és festa local, en motiu de la Segona Pasqua i del Mercat Medieval.
El Mercat Medieval s’estructura en tres zones adjacents però diferenciades: Zona Castell, Zona Mercat i Zona Entitats. Tots els espais del Mercat Medieval disposaran de so ambiental a través de megafonia. D’altra banda, en diversos moments dels tres dies, hi haurà diferents cercaviles que recorreran els dominis del Mercat Medieval, animant tothom a participar d’aquesta gran festa.
La Zona Castell se situa als voltants del Castell de Plegamans; allà es podrà gaudir de diverses actuacions d’acció, d’aventures, didàctiques i culturals ambientades en l’Edat Mitjana. Als voltants del Castell també hi haurà parades ambientades en l’Edat Mitjana, d’oficis, de productes artesanals, gastronòmiques...
Baixant pel carrer del Castell, els visitants s’endinsaran en la Zona Mercat. En les parades que s’hi posaran hom hi podrà trobar gairebé de tot, no sols d’artesania i gastronomia, sinó també tota mena de productes que els comerciants de Palau-solità i Plegamans posaran a l’abast dels visitants. La Zona Mercat s’estendrà també en un tram de l’avinguda Catalunya, el carrer principal del municipi. Un altre reclam de la Zona Mercat que tots els anys atrau molt de públic és la falconeria, on es podrà veure bellíssims exemplars d’aus rapaces com àligues, falcons i mussols i les demostracions de vol que protagonitzaran aquests animals, autèntics senyors de les altures.
També a l’avinguda Catalunya, al costat de la Zona Mercat, hi haurà situada la Zona Entitats, on hi haurà instal·lat un escenari que acollirà actuacions musicals, lúdiques i culturals que han organitzat diverses associacions del municipi. També gaudiran d’espai diverses entitats del poble. A més, i com a novetat d’enguany, a la Zona Entitats s’hi exposarà una extensa col·lecció de cotxes clàssics, el diumenge 23, a partir de les 12.30 i fins a les 14.30h.
A banda d’aquestes tres zones, cal esmentar la plaça de Ca l’Estruch, indret que acollirà el Sopar Medieval que tindrà lloc el vespre del diumenge 23 i que estarà acompanyat d’espectaculars danses orientals. La plaça de Ca l’Estruch serà també l’escenari escollit per a l’espectacle de foc i pirotècnia ‘Vulcano Foc’, que tindrà lloc dissabte 22, a les 21.45h.