dijous, 20 de maig del 2010

Promoció del sòl industrial

Vallès Occidental. Una quarentena de municipis promocionaran el seu sòl industrial en un acte a Madrid davant d'un centenar de representants del sector empresarial. L'acte es celebrarà a Madrid, al Círculo de Bellas Artes, en un trobada presidida per l’alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos. L’objectiu de l’acció, impulsada per la FMC sota el lema "La base del futur", és promocionar el sòl industrial com a espai estratègic per impulsar nova activitat econòmica i així difondre el potencial de l’oferta dels municipis de Catalunya, amb la voluntat de continuar sent referents per al desenvolupament de l’economia, tot contribuint al seu enfortiment des del treball articulat entre el sector públic i privat.
A la trobada es trobaran més de 60 electes locals, 100 representants del sector econòmico-empresarial i uns 20 representants d’institucions. L’acte serà conduït per la periodista Sílvia Cóppulo i comptarà amb les intervencions del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho; Joan Trullén, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona; Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès; Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat del Vallès; Àngel Ros, alcalde de Lleida; Vicenç Mauri, vicepresident de PIMEC-Sefes; Eusebi Cima, vicepresident de Foment de Treball i president de FEPIME; Eduardo Moreno, director gerent del Consejo Superior de Cámaras de Comercio, Industria y Navegación; Miquel Valls, president del Consell General de Cambres de Catalunya; Simón Rosado, secretari d’acció sindical i política sectorial de CCOO; Josep Maria Álvarez, secretari general d’UGT Catalunya; Miquel Bonilla, director de l’INCASÒL, i Manuel Bustos, alcalde de Sabadell i president de la FMC.
A banda de presentar el marc conjuntural del projecte i l’oferta de sòl industrial de tots els municipis, l’acte de divendres serà un espai de diàleg per als diferents sectors representats, de manera que faciliti l’establiment de les bases per construir el nou model econòmic. En aquest sentit, plantejar el desenvolupament i la disponibilitat de sòl industrial del municipis és l’aposta de la FMC.
La base del futur neix del convenciment que s’ha d’assolir un creixement inclusiu, sostenible i intel·ligent i ser capaços de trobar la manera de crear nous llocs de treball i d’oferir una bona orientació a les societats. Així ho reclama l’estratègia Europa 2020 i és un compromís dels ajuntaments catalans. De fet, la força i el dinamisme del món local és una de les bases del progrés econòmic i el desenvolupament social de la Unió Europea, on conviuen més de 100.000 municipis.