dimarts, 4 de maig del 2010

Inauguració estructura d’oci per a la gent gran

Ripollet. El proper 12 de maig, a les 11 del matí, s'inaugurarà la nova estructura d’oci per a la gent gran que està instal•lada en el camí del Riu a l’Avinguda del riu Ripoll amb el carrer de la Mercè.
El camí del riu enllaça amb municipis riberencs del riu Ripoll des de Sant Llorenç fins Montcada, és un camí per on hi passegen diàriament molts ciutadans de Ripollet i on hi transcorre un carril per a les bicicletes que, després de les obres que es portaran a terme aquest any, connectarà amb el carril que permetrà donar la volta al municipi en transports no motoritzats.
Aquesta estructura és similar a la que ja hi ha instal·lada al costat dels Pinetons. Les dues estan ubicades en el recorregut dels itineraris promoguts en el projecte Ripollet per quatre camins, que pretén mostrar el municipi des de punts de vista ben diferents i promou la necessitat d’abandonar el vehicle privat per als desplaçaments per la ciutat i utilitzar altres alternatives com el transport públic, el vehicle compartit, la bicicleta o anar a peu. Amb aquestes mesures es redueix el soroll de la ciutat, les emissions de diòxid de carboni i de partícules a l’atmosfera.
L’acte de la inauguració consistirà en una sessió guiada per un fisioterapeuta especialista en aquestes estructures que mostrarà el funcionament de cada element i indicarà la millor manera d'utilitzar-lo.
La regidora de medi ambient, Gemma Edo, recorda que el projecte Ripollet per quatre camins va néixer amb la voluntat de recopilar diferents aspectes de Ripollet que convidessin a moure’s i gaudir del municipi d’una manera respectuosa amb el medi ambient i amb la voluntat de ser un projecte viu en el que s’incorporessin constantment nous elements com és, en aquest cas, la nova estructura d’oci.