divendres, 28 de maig del 2010

Iskariot 2010, comença una tradició!

Sant Quirze del Vallès. Els Diables de Sant Quirze volen donar un sentit al correfoc de festa major i convertir-lo en tota una festa. Aquest any el correfoc, o la “Festa de l’Iskariot”, es trasllada al dissabte amb el fi de donar-li un lloc més destacat en els actes de Festa Major.
La idea es realitzar un espectacle que es pugui repetir any rere any per a la Festa Major, amb algunes modificacions.
L’activitat consta de dues parts generals, la primera és una projecció audiovisual en un dels edificis de la Plaça del poble, serà un curtmetratge que narri la història i pugui col·locar al públic en situació. La segona part, implica la sortida d’actors a escena, la sortida de Tabalers i dels propis Diables de Sant Quirze, que continuaran amb l’espectacle de foc i pirotècnia. Després d’això es donarà lloc al Correfoc tradicional; el qual inclou una sèrie d’escenes, on els Diables representen diferents part de la Llegenda.
La temàtica de l’activitat és una llegenda pagana, que dóna sentit a la tradició dels Diables i Diablesses i a la tradició del foc. Apareixen personatges tals com la Bruixa i Lucífer; i elements bíblics com la Porta d’entrada a l’Ínfer, o bé, el personatge de Judes Iscariot, que dóna nom a l’espectacle. Un element important també en la història és el Mussol, que és l’animal tradicional del poble.