dilluns, 10 de maig del 2010

Gran èxit de públic i de participació a la Fira Modernista

Terrasa. La Fira Modernista de Terrassa 2010 ha estat, un any més, un gran èxit de públic i de participació. Milers de persones, de Terrassa i de fora de la ciutat, han assistit massivament a les prop de 300 propostes d’una fira que recrea la Terrassa de fa 100 anys.
Alguns indicadors de l’èxit de la fira són el gran nombre de persones que es van atendre als punts d’informació del Raval de Montserrat: 6.500 persones. Per la seva banda, els museus van rebre un total de 8.157 visites.
El Parc de Sant Jordi va ser, com sempre, un dels principals pols d’atracció de la fira: més de 2.900 nens i nenes van participar a les activitats i tallers infantils, i els burros van fer 550 passejades. Els paradistes del mercat d’artesans i alimentació han fet una valoració molt bona. Les parades del Raval de Montserrat, on s’instal•len altres ciutats modernistes de Catalunya per a promocionar el seu patrimoni, van rebre també molts visitants, fins el punt que moltes parades van exhaurir el material de difusió que havien portat.
La pluja no ha afectat substancialment el desenvolupament de la fira i s’han pogut dur a terme 285 de les 289 activitats programades. Dissabte, un petit xàfec a primera hora de la tarda va suposar un breu parèntesi al funcionament de la fira, tot i que no va provocar cancel·lacions. Diumenge a les 17h, la pluja va comportar la suspensió de quatre activitats: un passi del Circ al vell estil, un passi de l’enterrament civil, un passi de l’espectacle del Professor Karoli i el ball de tarda a la plaça Vella. De les quatre, tres activitats ja s’havien fet en un moment anterior.
Pel que fa a la restauració i l’activitat dels gremis, destaca l’èxit de la terrassa modernista de la plaça Salvador Espriu, que va fer 890 serveis, la paella popular, que va vendre 350 tickets, les 2.500 racions de botifarra terregada repartides dissabte a la plaça Vella, o les 790 racions lliurades a la sardinada popular del Mercat de la Independència, que ha estrenat durant la fira una exitosa màquina expenedora de llet fresca. Moltes persones van fer cua davant la màquina, que va rajar 3.300 litres de llet.
Altres xifres que reflecteixen la magnitud de la fira són els 5.000 regals repartits per la tómbola filantròpica o els 2.000 globus repartits per Tele Taxi Egara, o els 43 vehicles i un centenar de participants a la mostra de cotxes i motos antics.