dimarts, 4 de maig del 2010

El Mercat dels Merinals tindrà aire condicionat gràcies a la inversió de 242.000 euros

Sabadell. El Mercat dels Merinals tindrà aire condicionat instal·lat el darrer trimestre de l’any gràcies a la inversió de 242.000 euros procedent de l’obra pública del Govern central. Amb aquesta actuació es dóna resposta a una petició dels paradistes d’aquesta llotja. A més, també es reformaran els lavabos per al públic i es farà una nova porta d’accés al mercat a la banda del barri de Can Gambús.
El mercat disposa d’una superfície útil total de 1.880 m2 i està format per 2 plantes que tenen accés des del carrer. La planta soterrani, que comprèn una superfície de 923 m2, correspon a la galeria comercial, de la qual es climatitzarà el passadís comú, de 203 m2. El regidor de Comerç i Turisme, Albert Beltran, ha explicat aquest matí que “amb aquesta reforma es potenciarà la qualitat de servei d’aquest mercat i s’ofereix més comoditat als clients i venedors”.
De la planta primera, que correspon a la zona de les parades i té una superfície de 957 m2, es climatitzaran els passadissos de les zones comuns i l’entrada, que sumen 585 m2. Així mateix, es climatitza l’oficina del mercat, amb 12 m2.
En aquesta actuació s’incorporaran solucions d’estalvi i eficiència energètica. De fet, el sistema d’aire condicionat que s’està instal·lant controlarà la temperatura de l’aire exterior i de l’aire interior del local, amb l’objectiu de reduir al màxim el consum.
L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Acanto Instalaciones y Montajes i tindrà una durada prevista de 4 mesos. La firma dóna feina a 10 persones, de les quals 8 són de nova contractació.