dimarts, 11 de maig del 2010

Dona i Igualtat aborda en una xerrada la crisi des d’una perspectiva de gènere

Montcada i Reixac. La Sala Institucional de la Casa de la Vila ha acollit la xerrada "La crisi econòmica com a una oportunitat de canvi", organitzada per la regidoria de la Dona i Igualtat, amb la qual s'ha abordat la crisi actual des d’una perspectiva de gènere. L’acte ha estat presidit per la regidora de Dona i Igualtat, M. Teresa Gallego.
La conferència ha anat a càrrec de Fina Rubio, presidenta de la Fundació SURT, entitat que té com a objectiu principal facilitat el procés d’incorporació de les dones al mercat de treball, especialment d’aquelles que per situació social, cultural o personal es troben en situació de major vulnerabilitat.
Fina Rubio va intentar fer visible la desigual situació de partida de les dones al mercat de treball; com els hi afecta la situació econòmica i laboral i com la afronten i va reivindicar l’oportunitat que comporta qualsevol situació de canvi per incidir en una transformació a gran escala que encamini la nostra societat cap a un model més igualitari.

Per altra banda la regidoria de Dona i Igualtat, en col·laboració amb el Pla Estratègic, han organitzat una jornada sobre els nous usos del temps que permetin una conciliació real de la vida laboral, personal i familiar de les dones. L’activitat es durà a terme a la Casa de la Vila el proper 12 de maig a les 19h.