dijous, 20 de maig del 2010

Una delegació d’Avrillé visita Ripollet aquest cap de setmana

Ripollet. Aquest diumenge visitarà Ripollet una delegació de veïns i veïnes d’Avrillé, població agermanada situada a França.
Entre el programa d’actes organitzat pel Comitè d’Agermanament de Ripollet, la Casa Natura els convidarà a realitzar un dels recorreguts promoguts pel projecte Ripollet per quatre camins, en aquest cas el passeig es realitzarà per l’itinerari botànic. Aquest itinerari recorre alguns dels arbres que, per la seva grandària, la seva bellesa o per ser més rellevants en la història de Ripollet han estat inclosos en les publicacions d’arbres que s’han realitzat des de la Regidoria de Medi Ambient i la Casa Natura.
El projecte Ripollet per quatre camins, pretén mostrar el municipi des de punts de vista ben diferents per això estableix quatre itineraris que conviden a moure’s, gaudir del municipi i promou la necessitat d’abandonar el vehicle privat per als desplaçaments per la ciutat i utilitzar altres alternatives com el transport públic, el vehicle compartit, la bicicleta o anar a peu. Amb aquestes mesures es redueix el soroll de la ciutat, les emissions de diòxid de carboni i de partícules a l’atmosfera, que són les principals responsables de l’escalfament de la Terra i de la contaminació atmosfèrica, aspectes que influeixen molt negativament en la salut i en el desenvolupament sostenible del planeta.