dimarts, 11 de maig del 2010

Sant Quirze del Vallès participa en la cerimònia del “Covenant of Mayors” contra el canvi climàtic celebrada al Parlament Europeu

Sant Quirze del Vallès. El municpi ha participat en la cerimònia del “Covenant of Mayors” (Pacte d’alcaldes i alcaldesses) contra el canvi climàtic celebrada el passat dimarts al Parlament Europeu de Brussel·les.
L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha assistit a la trobada en representació del municipi, en el marc d’una iniciativa amb més de 1.000 representants de municipis europeus adherits al Pacte.
Durant la jornada, s’han explicat els compromisos assolits per la Diputació de Barcelona com a estructura de suport al pacte per una energia sostenible local, iniciativa de la Comissió Europea, i amb l’objectiu de facilitar l’execució de les accions recollides pels municipis en els plans d’acció d’energia sostenible.
Segons que ha manifestat l’alcaldessa, “aquesta jornada ha servit per fomentar la línia de treball que com a Ajuntament i municipi hem de prioritzar, centrada en la lluita contra el canvi climàtic i, per tant, en el desenvolupament de campanyes de sensibilització, pedagogia del reciclatge o propostes de mobilitat sostenible. Cal pensar en la sostenibilitat des d’un punt de vista no només ecològic, sinó també econòmic, financer i institucional. I això, amb el suport de 1.000 representants de municipis ens dóna més força per fer-ho realitat”.
Durant la trobada s’ha signat també el contracte del programa ELENA (European Local Energy Asístanse), del qual Sant Quirze n’és partícip. Es tracta d’un projecte pioner per encàrrec de la Unió Europea de manera que, mitjançant el Banc Europeu d’Inversions (BEI), es puguin destinar diners a fons perdut per ajudar a desenvolupar treballs tècnics del Pacte d’alcaldes en un termini de tres anys. La Diputació ajudarà els ajuntaments a fer els projectes previs que es finançaran amb els crèdits del BEI.
La cerimònia de la signatura d’adhesió al Pacte d’alcaldes i alcaldesses ha finalitzat amb una fotografia de grup de tota la delegació