dilluns, 5 de juliol del 2010

Disminueix un 11% el nombre de denúncies per faltes o delictes

Palau-solità i Plegamans. El nombre de faltes i delictes comesos al municipi i que han estat denunciats ha descendit notablement en l’últim any. En concret, la xifra total de denúncies interposades entre maig de 2009 i maig de 2010 ha estat un 11% inferior respecte a les denúncies realitzades entre maig de 2008 i maig de 2009. La xifra, doncs, de delictes denunciats a Palau-solità i Plegamans roman molt per sota de la mitjana de Catalunya, tal i com va quedar palès en la Junta Local de Seguretat celebrada el 23 de juny.
“La seguretat al municipi és un dels objectius principals de l’equip de govern en aquest a legislatura, i s’avança en els objectius marcats per part del govern”, contextualitza l’alcaldessa, Mercè Pla. El regidor de Governació, Jaume Oliveras, matisa que “no val a badar”, ja que “tot i situar-nos en unes estadístiques molt positives a nivell de tendència i en comparació a les poblacions de l’entorn, hem de continuar treballant amb intensitat, com fins ara, per mirar de reduir encara més els delictes que es cometen al nostre municipi”. Amb tot, Oliveras recorda “la gran tasca de modernització del cos de la Policia Local” que s’ha dut a terme en els darrers anys, creant noves unitats, com la de Medi Ambient o la de Proximitat, i incorporant nous agents, entre moltes altres accions.
A banda d’analitzar les estadístiques corresponents als últims mesos, la Junta Local de Seguretat va treballar altres qüestions, com les mesures de protecció i de coordinació entre els diversos cossos en casos de violència de gènere, l’anàlisi del dispositiu de seguretat desplegat en la Nit de Sant Joan o la campanya de prevenció de robatoris de cara a les vacances d’estiu.
La Junta Local de Seguretat és un òrgan de treball que es reuneix periòdicament. Està integrat per l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, el regidor de Governació, Jaume Oliveras, l’Inspector de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell, el Sergent Sotscap de la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Santa Perpètua de la Mogoda, l’Inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, el Sergent Sotscap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans i representants del cossos de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia.