dimecres, 7 de juliol del 2010

Els Amics de les Arts presentaran divendres el seu disc Bed & Breakfast als Jardins del Palau Tolrà

Castellar del Vallès. Els Amics de les Arts seran divendres a Castellar per presentar el seu últim disc, "Bed & Breakfast", en una actuació que se celebrarà a partir de les 21.30 h als Jardins del Palau Tolrà dins el cicle de les "Nits d’Estiu".
La Gira B&B, que el grup està presentant des del passat mes de gener, arribarà a Castellar en un moment en què Els Amics de les Arts han esdevingut un dels màxims exponents de l’anomenada nova fornada del folkpop català. Aquest 2010, la formació, amb Joan Enric Barceló, Eduard Costa, Ferran Piqué i Dani Alegret, ha estat guardonada, entre d’altres, amb el premi Enderrock de la crítica al millor disc de 2009 per "Bed & Breakfast", gràcies a la força de les lletres i melodies de l’àlbum. També van guanyar els premis al millor grup revelació, millor disseny de portada, millor lletra i millor cançó d’autor (per "L’home que treballa fent de gos"), i millor directe de cançó d’autor, tot segons el criteri del públic.
"Bed & Breakfast" suposa el quart treball d’aquest grup que l’any 2005 va autoeditar la demo "Catalonautes", que va ser finalista del concurs de nous músics Sona 9 d’aquell mateix any. El 2006 van llançar al mercat el disc "Roulette Polar" i, el 2008, va sortir "Castafiore Cabaret".
Divendres, Els Amics de les Arts duran a terme a Castellar una actuació on, a banda de la interpretació dels seus temes, es podran trobar elements teatrals i projeccions de vídeo en una posada en escena pensada per integrar el públic com si fos un component més del grup. Melodies senzilles, amb pinzellades d’electrònica, jocs de paraules i molta ironia intentaran fer gaudir el públic que s’acosti als Jardins del Palau Tolrà per conèixer en directe aquest grup que en l’actualitat està en el número 1 dels més escoltats a la xarxa social Myspace.
L’endemà, 10 de juliol, serà el torn de l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”, que presentarà el seu segon treball discogràfic: "Te’n cantaré més de mil". El cantaor valencià ha aconseguit que les antigues cançons populars valencianes que només recordaven els més vells de cada poble, siguin ara taral·lejades per joves i traspassin fronteres.