divendres, 2 de juliol del 2010

María Elena Pérez és la nova alcaldessa de Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. María Elena Pérez és la nova alcaldessa de Montcada i Reixac, després que hagi estat nomenada en el Ple extraordinari que s’ha celebrat aquesta tarda a la Casa de la Vila.
El Ple ha aixecat una gran expectació entre la ciutadania, que ha omplert tant la Sala de Plens com la Sala Institucional. També hi ha assistit un bon nombre d’alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores de municipis de la comarca i de l’àrea metropolitana de Barcelona, diputats i diverses personalitats del món polític, sindical i del teixit social.
En la seva intervenció, un cop investida alcaldessa, María Elena Pérez s’ha presentat a la ciutadania, s’ha mostrat molt il·lusionada i responsabilitzada pel repte que afronta a partir d’ara, i ha promès una dedicació màxima per continuar millorant Montcada i Reixac. “Treballo amb rigor, dins d’uns principis fonamentals que són la honestedat personal i política i tinc un ideari consolidat en uns valors democràtics que seran l’impuls de la justícia social a Montcada i Reixac. Aquests són els principis que em guien dins de la responsabilitat que avui assumeixo davant de tots vosaltres”, ha explicat.
Pérez ha tingut paraules d’agraïment per a l’exalcalde, César Arrizabalaga; els seus companys de partit; els socis de govern de CiU; i els treballadors i treballadores municipals. També ha tingut paraules conciliadores amb els grups de l’oposició.
L’alcaldessa ha avançat alguns trets de la que serà la seva acció de govern, basada principalment en les polítiques socials.
María Elena Pérez ha subratllat la importància del diàleg i de la participació ciutadana com a ingredient principal per portar a terme l’acció de govern i ha tancat la seva intervenció tendint la mà als seus conciutadans i conciutadanes.
Maria Elena Pérez García va néixer el 18 de febrer de 1978. Ha viscut sempre a Montcada i Reixac, al barri de Montcada Nova. És la gran de quatre germans. Va començar els estudis al parvulari de l’escola Sagrat Cor i va cursar l’educació primària i secundària a la desapareguda Academia Altior. Els estudis de batxillerat els va fer a l’institut Montserrat Miró. Es va llicenciar en Història a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Completen el seu currículum acadèmic un Master en Egiptologia i un altre en Lideratge per a la Gestió Política i Social.
La seva implicació activa amb la política va començar l’any 2003, quan es va afiliar a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), on va ser secretària d’organització de la secció local. El 2004 es va afiliar al PSC, on ha estat secretària d’organització de l’agrupació de Montcada i Reixac, membre de l’executiva de la Federació del Vallès Occidental Sud, i actualment n’és consellera nacional.