dimarts, 13 de juliol del 2010

Neix Orbital 40, el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa

Terrassa. L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, van coincidir a augurar un bon futur a Orbital 40, el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, a l’acte de presentació d’aquest parc, que va tenir lloc ahir al Parc Audiovisual de Catalunya. Garmendia i Montilla van lloar la “valentia del projecte”, en paraules del president de la Generalitat, i van coincidir amb Navarro a l’hora d’assenyalar el paper clau que juga la col·laboració institucional en aquesta iniciativa i en tota aposta de futur.
Orbital 40 neix amb vocació de convertir-se en un dels parcs tecnològics de referència del país. Ubicat al nord de Terrassa, ben comunicat per l’autovia B-40, constitueix un dels 10 pols d’innovació de Catalunya definits pel Govern de la Generalitat. Es tracta d’àrees estratègiques orientades a crear nuclis d’innovació i estratègies d’atracció d’empreses i activitats, amb característiques comunes com ara infraestructures motor, teixit productiu consolidat, sistemes d’incubació d’empreses, connexió a xarxes i un entorn de qualitat.
Pere Navarro va defensar al seu parlament una aposta tan agosarada com aquest parc. “Potser diran -va afirmar l’alcalde- que som uns somiadors. També ho eren els que van crear fa més de cent anys l’escola industrial o el Condicionament Terrassenc, dos pilars fonamentals que van permetre el progrés econòmic, social i cultural que va gaudir la ciutat durant tot el segle XX”, va assenyalar.
Per la seva banda, la ministra va destacar el paper de l’administració local en l’impuls de la ciència i la innovació espanyoles i, en aquest sentit, va dir que “ciutats com Terrassa mostren el camí a seguir”. Garmendia va lloar “les valentes inversions de Terrassa” en innovació: més del 25% dels projectes terrassencs del FEOSL estan directament relacionats amb la ciència i la innovació.
Finalment, el president de la Generalitat va destacar que el projecte té una base sòlida perquè “primer s’han detectat els actius, el talent, el contingut, i a partir d’aquí s’ha creat el continent”. Montilla va recordar que Terrassa destaca per “un dinamisme industrial molt notable. La ciutat el va tenir en el passat i el té ara també”, va dir el president.