dilluns, 5 de juliol del 2010

Terrassa inaugura el nou temple de l'Esglèsia Unida

Terrassa. Aquest cap de setmana s'ha inaugurat el nou temple de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa que ha tingut com a principal protagonista l’expresident dels Estats Units i Premi Nobel de la Pau, Jimmy Carter. L’alcalde Pere Navarro ha indicat que Terrassa se sent orgullosa d’haver comptat amb la presència de l’expresident dels Estats Units, Jimmy Carter, de qui ha destacat “la seva defensa de la pau i el seu compromís cívic i solidari amb tota la humanitat, valors amb els quals se sent identificada també la nostra ciutat”.
L’alcalde de Terrassa,
Pere Navarro, ha expressat el compromís de la ciutat de Terrassa amb valors com la llibertat, el respecte i la solidaritat.
En la seva intervenció, l’expresident dels Estats Units,
Jimmy Carter, que s’ha expressat en castellà, ha fet esment a unes paraules de Sant Pau per recordar que “les coses més importants de la vida són aquelles que no es poden veure, com ara la llibertat, la pau, la igualtat, la humilitat, el servei als altres i l’amor”.
De la seva banda, el vicepresident del Govern,
Josep Lluís Carod Rovira, ha informat que la confessió religiosa que més ha crescut a Catalunya ha estat la protestant i ha incidit en “el respecte a totes les religions, a totes les comunitats i a tots els pobles com un dels valors destacats dels catalans”.
Posteriorment, i també dins de les instal·lacions del temple, l’expresident
Jimmy Carter ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Terrassa i ha deixat la seva emprenta també al Llibre d’Honor de l’Església Evangèlica Unida. D’aquesta manera, ambdues institucions tindran un testimoni de la primera visita d’un exmandatari dels Estats Units a Terrassa, fet que s’ha viscut avui a la ciutat com un fet especial i històric que, a més, ha coincidit amb la Festa Major.
El nou temple s’ha construït a l’Avinguda de Béjar, en uns terrenys que havien estat de titularitat municipal i que l’Ajuntament de Terrassa els va cedir a l’Esglèsia Evangèlica Unida en el marc d’un acord signat l’any 2004 i que inclou el desenvolupament d’un projecte social amb serveis com voluntariat a domicili, inserció sociocultural a immigrants, atenció a discapacitats o un esplai infantil, entre d’altres. En l’actualitat, a més de l’equipament religiós, l’edifici compta amb una escola bressol i un espai per a joves, entre d’altres serveis. La segona fase del projecte preveu en un futur la construcció d’espais polivalents, un centre de dia per a gent gran i una escola. El cost econòmic de l’obra del nou temple, que ocupa 2.500 dels 8.000 metres quadrats del terreny, és de 3 milions d’euros, quantitat que la comunitat protestant finança amb els seus propis recursos.