dimecres, 7 de juliol del 2010

La Pista Coberta d’Atletisme començarà a funcionar a finals d’any

Sabadell. Les obres de la Pista Coberta estan a punt d’enllestir-se. L’equipament, que es troba al complex esportiu de Sant Oleguer, al costat de les pistes d’atletisme descobertes Josep Molins i de la Bassa, tindrà una capacitat per a 2.500 persones. En aquests moments, s’estan realitzant repassos de l’obra civil. Ja s’ha fet la contractació de la pista en si, de la pista d’escalfament i de la de salts. Aquestes dues darreres pistes estan situades a la planta inferior. Més endavant, quan les pistes estiguin instal·lades, es farà un nou concurs per proveir material d’oficines, del bar, de les sales tècniques, la sala de premsa, d’administració, etc.
L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha visitat avui l’equipament acompanyat per Romà Cuyàs, president de la Federació Catalana d'Atletisme; Josep Monràs, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona; Albert Batlle, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona de 2000 a 2003; Josep Molins, president de la JAS, i Josep Ayuso, regidor d’Esports.
La superfície total construïda de la Pista Coberta és de 12.700 m2. El pressupost d’aquesta obra de referència és de poc més de 14.216.233,38 euros i es preveu que s’inauguri a finals d’any.
La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, la titularitat de la qual serà de l’Ajuntament de Sabadell, acollirà de forma permanent els campionats de Catalunya de pista coberta i podrà ser seu de campionats estatals i competicions internacionals. També permetrà desenvolupar les activitats d’entrenament i competició planificades pel Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès.
L’equipament de Sabadell és l’única pista coberta de Catalunya que compleix amb la normativa internacional d’atletisme. Això ha fet que alguns anys els campionats de Catalunya d’atletisme en pista coberta no s’hagin pogut dur a terme o que, fins i tot, en altres ocasions, hagin tingut lloc fora de Catalunya. La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya pretén ser un equipament de referència en el món de l’esport tant a Catalunya com a la resta de l’estat.
El projecte de l’edifici és obra dels arquitectes Mario Corea i Lluís Morán, guanyadors del concurs restringit que va convocar l’Ajuntament per elaborar el projecte arquitectònic. Entre les obres significatives d’aquests arquitectes es troben l’Estadi Olímpic de Beisbol de l’Hospitalet de Llobregat i les piscines del Club Natació Terrassa.