dimecres, 7 de juliol del 2010

Sant Cugat organitza la primera fira del vehicle elèctric

Sant Cugat del Vallès. La primera fira del vehicle elèctric se celebrarà a la plaça Victòria dels Àngels de 10 a 13 h. el dissabte 17 de juliol. Durant la fira, també és previst que s’instal·li un circuit tancat que anirà des del carrer de Cèsar Martinell fins a la rotonda ubicada a la plaça de Gabriel Ferrater per tal que, tothom qui vulgui pugui, provar i conduir diferents vehicles elèctrics (bicicletes, motos, cotxes i furgonetes).
A la fira, que organitza l’empresa Inizia Renovables que és l’empresa que ha instal·lat el primer punt de càrrega de la ciutat, hi han estat convidats diversos distribuïdors i representants del vehicle elèctric a Catalunya, com ara Aixam, Bereco, Cop de Gas, Gente con enchufe, Goelix, Reva i Emovement, Racc, Suzuka Zero i Volt Tour.
Sant Cugat compta amb dos punts més de recàrrega de vehicles elèctrics: un ubicat a l’Estació de Servei de Tabasa dels Túnels de Vallvidrera (en sentit nord) i l’altre a l’aparcament de l’estació de Volpelleres dels FGC.
Des de l’aprovació, el juliol del 2009, de l’Estratègia local de lluita contra el canvi climàtic, Sant Cugat està duent a terme una aposta important a favor del vehicle elèctric. L’Ajuntament ja compta amb dos vehicles elèctrics –una furgoneta i un camionet “multitruck” de jardineria–, un cotxe híbrid i dues bicicletes elèctriques.
A més a més, Sant Cugat s’ha compromès, a través del Pacte d’Alcaldes de la Unió Europea contra el Canvi Climàtic d’una banda, a reduir en un 20% les emissions de diòxid de carboni i, de l’altra, a aconseguir que un 20% de l’energia consumida a la ciutat provingui de fonts renovables l’any 2020.