dimarts, 15 de juny del 2010

Aitana Bigorra guanya el 22é premi Ferran Salsas i Roig

Rubí. Entre un total de 18 treballs d’arreu de l’Estat, Aitana Bigorra, en col•laboració amb Maite Garolera, Silvia Guijarro i Amaia Hervás -de la Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa-, ha estat la guanyadora de la 22a Edició del Premi Ferran Salsas i Roig – Salut Mental i Comunitat. L’estudi, titulat “Rehabilitación cognitiva en el trastorno por déficit de atención con hiperactividad (TDAH)”, ha estat el guanyador dels 10.000€ que otorga la ciutat de Rubí.
Segons el jurat, el projecte guanyador proposa una intervenció a través de la rehabilitació amb l’avaluació de l’eficàcia d’un “Programa d’Entrenament en la Memòria de Treball, adreçat a nens i nenes sobre la millora de símptomes clínics del TDAH, aprenentatges, qualitat de vida i funcions executives”. El jurat ha considerat que el TDAH és un problema de salut molt prevalent en els infants i adolescents i que cal seguir avançant en el tractament, sobretot, en la prevenció.

L’altre treball, considerat finalista pel jurat d’aquesta edició, va ser “Actituds vers la violència, victimització en la infància i comportament antisocial: una aproximació amb estudiants universitaris”.
La menció especial va ser pels treballs “Evaluación prospectiva de la eficacia de un programa de rehabilitación psicosocial integral”, “Prevalença, característiques clíniques i maneig del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) en adults” i “Grau de distrés, somatitzacions i creences sobre salut i malaltia en pacients immigrants a les consultes d’atenció primària de Catalunya”.