dimarts, 15 de juny del 2010

Festa Major del 2010 de Terrassa

Terrassa. La Festa Major de Terrassa se celebrarà entre el 2 i el 7 de juliol en una cinquantena d’espais diferents de la ciutat. En aquesta ocasió, el programa està format per prop de 300 activitats de tipologia molt diversa, ja que la voluntat municipal és que la “Festa Major sigui molt participativa i que reculli totes les sensibilitats.
Destacar la importància de la participació dels grups de cultura popular de la ciutat, protagonistes dels actes que conformen l’estructura central de la festa i que estan contemplats als Protocols de Festa Major. D’aquesta manera, l’eix continuarà sent els actes tradicionals, com la diada castellera, el Raval Infernal, la cercavila, el Ball de Plaça o el descobriment del cap-gros. Aquesta estructura es complementa amb la resta d’activitats musicals, culturals, socials esportives i lúdiques.
Una de les principals novetats d’aquest any és la recuperació del Parc de Sant Jordi com a escenari de Festa Major després de les obres de remodelació que va portar a terme l’any passat l’Ajuntament de Terrassa. En aquest espai, es desenvoluparà una proposta nova que porta per lema “Terrassa canta” i que mostrarà el treball de diversos artistes i grups de la ciutat, com ara la Ramoni (cançó espanyola), Alex Peralta (cançó sudamericana) o el grup de flamenc popt Malagana.
En aquesta ocasió el programa d’actes no inclourà la tradicional recepció de la Festa Major de Terrassa per a entitats. Des de fa més de 20 anys, l’Ajuntament de Terrassa celebra aquesta trobada en reconeixement a la tasca que realitzen les entitats i associacions al llarg de l’any en pro de la ciutadania. Aquest any, però, s’ha optat per no celebrar-la ja que s’ha valorat que l’actual situació requereix adoptar mesures d’estalvi com la no celebració enguany de la recepció oficial de Festa Major.
En l’àmbit musical, destaca el concert que protagonitzarà la cantant Bebe, el primer que ofereix després de la seva maternitat, i que tindrà lloc el dissabte 3 de julilol a la nit al Parc dels Catalans.