dimarts, 22 de juny del 2010

S'inicia el muntatge de la tuneladora que perforarà el primer túnel del perllongament de la línia d'FGC a Sabadell

Sabadell. El director general del Transport Terrestre, Manel Villalante, i l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, han visitat les obres de construcció del perllongament de la línia del Vallès d'FGC de Sabadell, coincidint amb l'arribada de les primeres peces de la tuneladora al Parc del Nord, on s'ubica el pou d'atac des d'on la màquina començarà a perforar un dels dos túnels paral·lels previstos entre aquest punt i el pou de sortida de la tuneladora, al costat de l'actual Sabadell - Estació. La resta del perllongament s'executarà entre pantalles, com és el cas del tram de túnel ja en execució entre el Parc del Nord i Ca n'Oriac.
De moment, ja s'ha traslladat fins al Parc del Nord la roda de tall de la tuneladora, de 6,8 metres de diàmetre, dividida en tres segments. Un cop arribin la resta de peces que conformen la màquina, es procedirà al seu muntatge durant aquest estiu, així com la seva posada a punt. Per últim, es duran a terme les corresponents proves de funcionament. Les previsions són que la tuneladora comenci a perforar el setembre.
L'actuació de perllongament de la línia del Vallès d'FGC comprèn la creació d'un nou tram de línia de prop de 4,4 quilòmetres, amb 4 noves estacions (Ca n'Oriac, Plaça d'Espanya, Eix Macià i Plaça Major), i la reforma i soterrament de l'estació existent de Sabadell-Estació. L'actuació servirà per dotar la ciutat d'una línia de metro urbà que donarà servei a 7 milions d'usuaris cada any.
Actualment, es treballa a diferents punts de la ciutat. Concretament, a Sabadell Estació, s'estan fent treballs previs a l'execució de l'andana provisional al costat de l'estació actual, mentre que a la plaça Major s'està executant la segona part de la llosa de cobertura per poder excavar el recinte de l'estació per sota. A l'Eix Macià, s'excava ja el recinte sota la coberta, i ja s'ha arribat a la cota vestíbul. A la Plaça d'Espanya, també s'excava sota part de la coberta.
A la ronda de Navacerrada, entre el Parc del Nord i Ca n'Oriac, ja s'han acabat els murs pantalla i s'està excavant una part de l'últim tram de túnel d'aquest perllongament, que no es construeix amb tuneladora.
Pel que fa al pou d'atac, al Parc del Nord, s'estan ultimant els preparatius perquè la màquina pugui iniciar l'excavació del túnel.