dimarts, 15 de juny del 2010

Festa Major a Badia del Vallès

Badia del Vallès. La qualitat dels espectacles programats i el fet que el divendres al matí aparegués la pluja, va fer que la gent decidís quedar-se a la ciutat el cap de setmana. Aquests dos factors expliquen la gran quantitat de públic que hi ha hagut a totes les activitats.
L´organització apunta que “és una de les Festes Majors més concorregudes de la història de la ciutat”. Es calcula que en total han passat al voltant d´unes 8.000 persones que van prendre part en alguna de les més de quaranta activitats programades. Totes les activitats eren de lliure accés i gratuïtes. La principal novetat d'aquest any va ser la gran varietat d´oferta per a tots els públics, sobretot pel que fa a les famílies i el públic infanil i jove. En aquest sentit cal destacar l´èxit en la ballada de sardanes que va tenir lloc el divendres al matí al Parc Joan Oliver, així com totes les activitats que en aquest indret es van programar (Badia Cosmopolis).
El tret de sortida el va donar el pregoner d´aquest any, el badienc, Antonio Díaz (companyia Abozzi). Després de rebre el pregó de la mà de l´anxaneta dels Castellers de Cerdanyola del Vallès, va impressionar arrencant el somriure del públic amb un original i autobiogràfic pregó, que va finalitzar amb diferents jocs de màgia.
D´entre els espectacles més concorreguts cal destacar el Badia Street Vol.1 que va aplegar un miler de persones a la plaça Major. D´altre banda, cal destacar la gran afluència que va rebre l'espectacle de Bollywood. On també es van desbordar les expectatives va estar al recinte Firal, d'una banda, amb l´orquestra La Jungla i, d'altre, amb la Sardinada Popular, gràcies als comerciants del mercat Municipal i la col·laboració de les casetes situades en el mateix recinte.
Com ja és tradició, es va celebrar en el pàrking del Mercat Municipal La XIII Edició de Trobadia i VI Mostra Gastronòmica, una mostra de folklore i gastronomia que s´ha consolidat amb el temps i que va exhaurir totes les racions davant la gran quantitat de gent que volia tastar els plats típics de les diferents comunitats autònomes i enguany també, dels diferents països d´arreu del món.
D´altre banda, l´Auditori Municipal es va quedar petit per veure per tercera vegada consecutiva el grup de teatre TAL, amb la representació de l´obra de William Shakespeare "Un somni d´una nit d'estiu", que tant èxit va obtenir a la XI Mostra de Teatre i Música de Badia del Vallès. En el mateix escenari va tenir lloc l´actuació del veí monologuista, Miguel Angel Marín, amb l´espectacle Katacrack.
L´epíleg de la Festa Major va venir de la mà de l´espectacle Foc a la Carta, una mostra de llum, foc i molta intensitat que deixarà el regust d´unes immillorables Festes Majors... només mentre no arribin les de l´any vinent!