dimarts, 1 de juny del 2010

Neix una nova línia d’autobús per enllaçar el centre de Sant Cugat amb el barri de Volpelleres

Sant Cugat del Vallès. Amb l’objectiu de millorar la mobilitat a Sant Cugat, s'ha creat una nova línia d’autobús, la L-IX, que connectarà l’estació dels FGC de Volpelleres amb el centre urbà i el centre comercial de la ciutat.
Gràcies a la nova estació dels ferrocarrils, l’Ajuntament preveu la descongestió de l’estació del centre i, alhora, un augment de la necessitat de desplaçaments als barris de Volpelleres, la Guinardera, Can Canyameres i Can Bellet a mida que s’hi consolidi la població nouvinguda.
La nova línia IX iniciarà el seu itinerari a la cruïlla entre la rambla del Celler i el carrer de Sant Medir, un lloc també paren les línies L-I, L-II, L-III i L-VII i on es podrà fer transbordament.

TRAJECTE: L’itinerari de la L-IX farà possible l’enllaç de la Rambla del Celler amb el sector de la l’avinguda de Cerdanyola i el passeig de Francesc Macià. El pas de la línia continuarà passeig amunt fins al carrer de Salvador Espriu i arribarà directament al CAP. Aquesta connexió suposa una millora important per a la mobilitat dels veïns de l’avinguda de Cerdanyola.
Des del CAP, la línia continuarà cap a la zona esportiva municipal de Jaume Tubau, que fins ara no tenia servei directe, i seguirà per l’avinguda de Can Volpelleres, on pararà al costat de l’escola Pins del Vallès, la comissaria dels Mossos d’Esquadra i l’estació dels FGC de Volpelleres. A través d’aquest tram, l’Ajuntament dóna servei de transport urbà a tota la mainada que vulgui anar a fer esport al ZEM Jaume Tubau i a l’escola Pins del Vallès.
Finalment, la línia L-IX continuarà cap a Can Canyameres i la Guinardera per arribar al centre comercial. D’aquesta manera, els estudiants de l’institut Leonardo da Vinci guanyaran en mobilitat, de la mateixa manera que ho farà tothom qui vulgui desplaçar-se al centre comercial.

Gràcies a la línia L-IX, també s’amplia l’oferta de transport públic per als treballadors que cada dia es desplacen a aquest sector de la ciutat i també és duplica la freqüència de pas a l’avinguda de la Clota i a l’escola L’Olivera.
La línia L-IX disposarà de dos vehicles adaptats i estableix un temps de anada i de tornada de 50 minuts. És a dir, des de la rambla del Celler fins al centre comercial, el trajecte durarà 25 minuts.
La línia entrarà en funcionament el dia 5 de juny.