dimarts, 29 de juny del 2010

Comencen les obres de substitució de la xarxa que abasteix d’aigua Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha començat aquesta setmana les obres de substitució de la xarxa d’abastiment del riu Ter que dóna servei a les poblacions de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès i Sant Cugat del Vallès.
Aquesta actuació es deu a l’augment de la demanada, que fa necessària la substitució d’aquesta instal·lació per una més adient, així com per les continues avaries que ha patit l’actual i que fan pensar que la xarxa ha arribat al final de la seva vida útil.
Les obres, amb un pressupost de 14,9 milions d’euros, tenen una durada prevista de 14 mesos. Es substituirà un total de 16.055 metres de canonada, distribuïdes en 8 trams. Els treballs ja han començat a Montcada i Reixac, a la llera del riu Ripoll, des d’on sortiran dos ramals, un en direcció Sant Cugat i un altre en direcció Barberà. L’alcalde accidental, Joan Maresma, ha afirmat que “aquesta obra és del tot necessària, segons ens han informat des de ATLL. Amb l’actuació es millorarà el servei i es garantirà el prefecte funcionament d’aquesta xarxa”.
Al tram de Montcada i Reixac la canonada passarà pel riu, excepte al polígon de La Ferreria, que passarà per dalt afectant el carrer Progrés i el parc de la Font Pudenta.