dimarts, 15 de juny de 2010

Passejada d’autobusos històrics a Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. El primer Ral·li d’Autobusos Clàssics Barcelona-Caldes de Montbui va passar diumenge pels carrers del municipi. Amb motiu del centenari del primer autobús de línia de Sagalés, un Hispano Suiza, l’empresa de transport va organitzar, conjuntament amb Transports Metropolitans de Barcelona i l’Associació per a la Restauració i Conservació d’Autobusos, un recorregut amb una trentena d’autobusos antics. El comboi estava format per 30 autobusos històrics que va sortir des de Barcelona i va travessar els municipis de Montcada i Reixac, La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans fins arribar a Caldes de Montbui. Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.
El comboi va entrar a Montcada i Reixac pel barri de Can Sant Joan, pels carrers de les Vinyes i Bifurcació, i va continuar fins a l’avinguda de la Ribera, on una delegació municipal, encapçalada per l’alcalde César Arrizabalaga, va pujar a un dels vehicles per realitzar el trajecte. La desfilada va seguir pel pont dels Hermanos, la rambla dels Països Catalans, la plaça Espanya fins al carrer Pla de Matabous, on els autobusos van realitzar una parada tècnica i els montcadencs i montcadenques van veure de prop els vehicles.
Entre els autobusos que han participat al ral·li estaven algunes de les millors peces del patrimoni històric de TMB, com el Dodge de fabricació nord-americana, de 1936, i el Chausson 59 de 1955, que va visitar el nostre municipi el passat 23 de març amb motiu de l’exposició i homenatge al 50è aniversari de la creació de la línia de transport montcadenca Travimo.