dimarts, 15 de juny del 2010

Sant Quirze del Vallès ha signat un conveni amb l’Ateneu de Sant Quirze per a la cessió de l’Espai del Mussol

Sant Quirze del Vallès. L’Ateneu de Sant Quirze compta ja amb l’Espai del Mussol, una sala situada a la Masia de Can Barra on l’entitat podrà exposar els mussols recopilats al llarg dels anys.
Així ho han manifestat avui les parts signants del conveni, representades per l’alcaldessa, Montserrat Mundi, i el president de l’Ateneu de Sant Quirze, Manel Sabés.
Segons que ha manifestat Sabés, “ens congratula que per fi l’entitat disposi d’un espai per a exposar els mussols, un element tan característic d’aquest municipi. De fet, estem pensant a canviar periòdicament els diferents mussols que tenim de manera que vagin rotant. També intentarem implicar diferents col·lectius en el marc d’aquest espai, perquè tots plegats, fomentem la figura del mussol”.
Per la seva part, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha insistit en la importància “d’haver donat resposta, després de molts anys de demanda, a la petició d’aquesta entitat que, any rera any, fan possible la celebració de l’Aplec del Mussol i els seus premis, que porten el nom de Sant Quirze arreu. Amb aquest acord esperem que l’Espai del Mussol esdevingui un lloc de referència al municipi”.
L’Ateneu de Sant Quirze del Vallès és una entitat cultural que té com a objectiu fomentar la cultura, la realització d’activitats cívico-culturals en l’àmbit de la vila i promoure les iniciatives relacionades amb aquests elements, amb especial incidència en la figura del mussol com a identitat del municipi. L’Ateneu realitza una de les festes més rellevants de Sant Quirze, com és l’Aplec del Mussol. Aquest, acull l’acte de lliurament de Mussols de l’any i mussolades, i la Fira d’artesans, on es posen a la venda tot tipus de figures de mussols.