dimarts, 8 de juny del 2010

Es posa en servei la nova estació d'FGC de Volpelleres

Sant Cugat del Vallès. La nova estació d’FGC de Volpelleres s’ubica entre les estacions actuals de Sant Cugat –S1, S2, S5 i S55- i de Sant Joan -S2 i la S55-, i a poc menys de 700 metres de l’estació de ferrocarril de Sant Cugat del Vallès de la línia R7 de Rodalies. Així, facilitarà els intercanvis modals i aproparà el transport públic a aquesta àrea en desenvolupament.
Per aquí hi tindran parada tots els trens de les línies S2 (Pl.Catalunya-Sabadell-Rambla) i S55 (Pl.Catalunya-Universitat Autònoma). En total seran 210 combois al dia en jornades laborables, 108 en sentit Sabadell i 102 en sentit Barcelona, amb una freqüència en hora punta d’un tren cada 5 minuts i d’un tren cada 12 minuts la resta del dia. Els festius, la freqüència serà d’un tren cada 20 minuts amb un total de 99 circulacions, 50 sentit Sabadell i 49 sentit Barcelona.
L’estació de Volpelleres es converteix en la setena estació d’FGC al terme municipal de Sant Cugat del Vallès, juntament amb les de La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Sant Joan, Mira-sol i Hospital General, que en conjunt concentren prop de 7 milions de viatgers anuals.
Les obres van començar el febrer del 2009 i han permès crear una nova estació per donar servei al barri de Volpelleres, i respondre així, a les necessitats de mobilitat sorgides a l’entorn d’aquesta àrea en creixement. En aquest sentit, les previsions apunten que l’estació donarà servei en el futur a prop de 850.000 passatgers a l’any.