dijous, 4 de febrer del 2010

Arriba a Sabadell "La Bella Dorment del Bosc" de la companyia de dansa clàssica David Campos

Sabadell. La producció, que es podrà veure aquest diumenge, 7 de febrer, a les 6 de la tarda al Teatre Municipal la Faràndula, arriba a la ciutat després d’haver passat per espais com el Gran Teatre del Liceu. En aquesta versió de "La Bella Dorment del Bosc", el coreògraf David Campos ha volgut renovar un dels grans clàssics de la història del ballet per tal d'arribar a un públic cada vegada més heterogeni.
A partir de la música de Piotr I. Txaikovski i de la coreografia de Marius Petipa -i de l'argument fundacional d'aquest conte popular, escrit por Charles Perrault i els germans Grimm-, Campos dibuixa sobre l'escenari coreografies i imatges contemporànies i incorpora nous temes musicals, pantalles multimèdia que s'integren a l'escenografia i moviments que s'allunyen de l'artificialitat interpretativa habitual de les obres clàssiques. En aquest joc metateatral, la princesa Aurora sovinteja la seva presència com a personatge real amb el de la ballarina que interpreta el rol.
La companyia de David Campos es va crear l'any 1999 amb l'objectiu d'omplir un buit en el panorama de la dansa clàssica a Espanya, on pràcticament no hi ha formacions estables de ballet. Fundada per David Campos i Irene Sabas -exballarins solistes del Ballet Reial de Flandes (Bèlgica), recull els anys d'experiència d'aquests dos professionals en formacions que exigien els més elevats nivells de bellesa i perfecció clàssiques. Tanmateix, els anys han modulat les propostes coreogràfiques i escèniques i els clàssics han estat renovats.
Entre les seves revisions dels clàssics hi ha "El Trencanous" de Txaikovski i "Don Quijote", amb música de L. Minkus. La producció "Turn me on", presentada al Teatre Romea de Barcelona el 2006, va significar un canvi de rumb en la trajectòria de Campos: clàssic i contemporani jugaven a buscar-se, i a trobar-se, sobre músiques electròniques i de jazz.