dimecres, 3 de febrer del 2010

Sant Cugat acollirà el lliurament dels premis d’innovació “Living Labs Global”

Sant Cugat del Vallès. El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, i el director general de Living Labs Global, Sascha Haselmayer; han presentat aquest matí, a ESADE-Creàpolis, l’edició 2010 dels premis “Living Labs Global Showcase”, que es lliuraran a Sant Cugat el proper 14 de febrer. A la presentació, també hi ha participat el director general d’ESADE-Creàpolis, Joan Riera.
Aquests premis volen ser un reconeixement als diversos projectes que s’han gestat en matèria d’innovació i telefonia mòbil per a totes les ciutats membres de la xarxa Living Labs Global. L’objectiu dels projectes és desenvolupar aplicacions concretes, com podrien ser, a tall d’exemple, un sistema de pagament de les zones blaves a través del mòbil o bé un sistema de guia per la ciutat. Actualment, Sant Cugat forma part de la xarxa de ciutats membres de Living Labs Global, juntament amb Chicago, Taipei, Barcelona, Estocolm, Eindhoven, Oeiras, Càceres i la comarca catalana de la Selva, entre altres. La xarxa de ciutats Living Labs Global permet estimular la competència entre els proveïdors d’aquests serveis i, per tant, trobar solucions innovadores a demandes concretes de la ciutadania.
En total, els premis apleguen 9 categories, que s’han decidit de forma consensuada entre totes les ciutats membres de Living Labs Global. De moment, s’han presentat 317 candidatures provinents de 28 països i de 140 municipis d’arreu del món. Cada categoria compta amb cinc propostes finalistes, que han estat escollides per un jurat internacional. Les propostes finalistes es poden consultar al web següent:
www.livinglabs-global.com/award-about-showcase.asp. Les candidatures guanyadores podran implementar els seus projectes en les ciutats membres de Living Labs Global. D’aquesta manera, en podran demostrar l’efectivitat i oferir una oportunitat als proveïdors d’innovació per penetrar en nous mercats.
Les ciutats membres de la xarxa de Living Labs Global representen prop d’uns 100 milions de persones, repartides entre Europa, Àsia i els Estats Units. Els reptes als quals Living Labs Global vol donar solució plantegen, entre altres temes, la inclusió social, el turisme digital, la gestió de l’aigua, l’automatització dels serveis urbans, la participació ciutadana, la sostenibilitat i la mobilitat.