dimarts, 2 de febrer del 2010

Laia Carbonell guanya el concurs de cartells del Dia Internacional de la Dona 2010

Terrassa. Laia Carbonell i Ferrer, de Terrassa i de 23 anys d'edat, ha estat la guanyadora del Concurs de cartells per anunciar els actes del Dia Internacional de la Dona 2010, convocat per la regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa. El seu treball titulat "Megàfon" ha obtingut el primer premi, que està dotat amb 1.000€, a més d'un diploma acreditatiu i l'edició del cartell. Violeta Sugranyes i Ernest (Barcelona, 23 anys) ha quedat en segona posició amb l'obra "Telèfon" i rebrà 500€ i un diploma. Maribel Màrquez i Trigo (Terrassa, 47 anys) ha guanyat el tercer premi, dotat amb 250€ i un diploma, pel treball que va presentar amb el lema "Molt més que un joc de paraules". El lliurament dels guardons es durà a terme dins de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona 2010.
En aquesta ocasió, els treballs havien d'estar relacionats amb el lema “La comunicació i el gènere”. En el cas de l'obra guanyadora, aquesta idea es transmet mitjançant la imatge d’una jove cridant amb un megàfon amb una vista del carrer de la Font Vella com a fons. Aquest és el sisè any que la convocatòria fixa un lema específic i una referència temàtica. En d’altres ocasions, havia estat “Terrassa, amb l’associacionisme femení”, “Les dones pensem la ciutat”, "L'agulla al paller", "La salut de les dones" i “L'apoderament de les dones per decidir i transformar”.
El concurs de cartells del Dia Internacional de la Dona s'adreça exclusivament a dones, sense limitació d'edat, que presentin obres originals, inèdites i que no hagin estat premiades en cap altre concurs. D'acord a les bases, cada participant només pot presentar una obra que estigui realitzada en qualsevol tècnica (fotografia, il·lustració, collage, pintura, etcètera). El cartell s'ha de lliurar amb un format de 35x70 cm i ha d'estar muntat sobre cartró ploma i en sentit vertical.
El jurat del concurs ha estat presidit per la regidora de Polítiques de Gènere, Fabiola Gil, i integrat per la mateixa regidora; la pintora Carme Aliaga; Montse Ribas, representant de l’Associació Cultural Dones de Can Boada; una representant del Servei d'Imatge i Comunicació de l’Ajuntament de Terrassa, i la cap del Servei de Polítiques de Gènere, que ha actuat com a secretària. El jurat ha elegit l'obra guanyadora i les dues finalistes d'entre el total de 16 treballs que s'havien presentat al concurs.