dimecres, 3 de febrer del 2010

Tret de sortida al curs d’educació viària

Palau-solità i Plegamans. Aquesta setmana s’ha iniciat una nova edició del programa d’educació viària impartit per la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. Durant cinc mesos, més de 2.500 alumnes dels diferents centres educatius del municipi rebran formació sobre diferents aspectes que tenen a veure amb la seguretat a partir dels comportaments a la via pública. Enguany, com a novetat s’ha programat la primera setmana dedicada a la mobilitat segura. Serà del 15 al 19 de març.
Un caporal i un agent de la Policia Local especialitzats en mobilitat imparteixen les classes, que s’allargaran fins a final de curs, als centres educatius i a l’exterior. Seguint amb la mateixa dinàmica de l’any anterior, a banda de les classes presencials dels monitors de la policia, els alumnes realitzaran activitats complementaries com sessions de teatre, sortides a l’empresa Jané al Saló Attitudes o xerrades a membres de l’Institut Guttman. Un cop més, les sortides en bicicleta dels escolars del municipi seran una de les activitats estrella del curs.
Un des objectius que persegueix aquesta pràctica és la creació d’hàbits segurs de conducta en els menors, que els permeti circular en bicicleta pel municipi d’una manera habitual i sense perill. El regidor de Governació, Jaume Oliveras, destaca la importància d’aquest curs que enguany ha ampliat la seva durada i les activitats, tot recordant que “l’actuació de la nostra policia ha estat reconeguda des de diversos àmbits”. Concretament, en l'any 2009, i per segon any consecutiu, la Xarxa Mobal, de la Diputació de Barcelona, va difondre el programa d'educació Viària de la Unitat d'Educació per la Mobilitat Segura com a una “Bona Pràctica”. Paral•lelament, el juny de 2009, la xarxa europea de mobilitat i transport ELTIS (Servei d'Informació Europeu per al Transport Local) va exposar el programa educatiu com a un exemple a seguir.
D'altra banda, la Comissió Europea ha atorgat a la Unitat de Moblitat Segura la qualificació de “soci priveligiat” dins la iniciativa 25.000 vides per salvar - Carta Europea de Seguretat Vial. Aquesta qualificació atorga avantatges com un espai de difusió i treball propi al web
www.erscharter.eu i un accés privilegiat a tots els esdeveniments del projecte que se celebrin a la Unió Europea.